Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Propunere oficiala: preturile din pietele Sibiului ar trebui sa creasca. Sunt cerute si taxe noi

Pentru că nu au mai fost mărite din 2013, prețurile de închiriere a unor suprafețe din piețele agroalimentare amenajate în Sibiu ar trebui să crească, este propunerea făcută de societatea Consiliului local care administrează aceste spații. Aceeași societate Piețe Sibiu SA propune și mărirea altor tarife pentru diferite servicii. Aceste creșteri de prețuri sunt prevăzute într-un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice. ”Având în vedere evoluția actuală a pieței și ținând cont de indicele prețurilor de consum, societatea noastră propune, pentru anul 2015, atât majorarea parțială a tarifelor existente prin aplicarea indicelui prețurilor de consum, cât și introducerea unor tarife noi”, se arată în raportul întocmit de reprezentanții SC Piețe Sibiu SA, societate al cărei unic acționar este Consiliul local.

Ce prețuri se cer crescute

Documentul arată că majorarea de tarife este de dorit pentru închirierea platourilor de peste 50 de mp, pentru care în prezent se percepe suma de 2.250 de lei pe lună, plus 0,6 lei/mp/zi pentru fiecare metru care depășește 50 de mp. Cum prețurile acestea nu au mai fost modificate din 2013, SC Piețe Sibiu SA propune creșterea tarifelor la 2.370 de lei pe lună și menținerea celor 0,6 lei/mp/zi pentru fiecare metru pătrat peste cei 50. În cazul Pieței Cibin, tarifele mai mari sunt propuse a fi și mai mari. În acest caz este prevăzută o creștere a tarifelor de închiriere a ”spațiilor de zidărie de peste 50 de mp (inclusiv platou)” de la 4.500 de lei pe lună, plus 0,5 lei/mp la 4.930 de lei pe lună, plus 0,5lei/mp/zi pentru fiecare metru pătrat care depășește 50 de mp.
Pentru mesele de beton din piețele Cibin și Rahova este prevăzută o creștere a tarifelor de la 14 lei la 14,5 lei/zi. Închirierea cântarelor electronice va crește de la 10 la 11 lei pe zi, salubrizarea meselor și a standurilor de la 7 lei la7,5 lei/zi, iar parcarea din piața Rahova (pentru comercianți) de la 7 la 7,5 lei/zi (respectiv de la 182 la 200 de lei pe lună).

”Pepenarii” fac multă mizerie. Rezultă un nou tarif

SC Piețe Sibiu SA propune și introducerea de noi tarife, primele fiind pentru Piața Cibin: este vorba de un nou tarif de 3 lei/mp/zi pentru închirierea spațiilor de aluminiu sau PVC. ”În prezent, pentru ocuparea spațiilor din aluminiu sau PVC se percepe un tarif unic, indiferent de piața în care sunt localizate aceste spații. Considerăm necesară stabilirea unui tarif special pentru Piața Cibin, întrucât aceste spații necesită întreținere și reparați fiind necesare fonduri pentru investiții în vederea modernizării acestora”, motivează administratorii piețelor.
O problemă deosebită o ridică vânzătorii de pepeni și varză, mai consideră reprezentanții Piețe Sibiu SA, pentru care aceștia cer introducerea unui tarif de zece lei pe zi, pentru salubrizare. ”Comercializarea acestor produse generează o cantitate semnificativă de deșeuri vegetale, fiind mărfuri cu un grad mare de perisabilitate”, motivează cei de la Piețe necesitatea unui astfel de nou tarif.

  • Proiectul referitor la creșterea tarifelor din piețele orașului este în dezbatere publică. ”Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la proiectul de hotărâre sus-menționat”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu.


Proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor și tarifelor practicate de SC Piețe Sibiu SA pentru anul 2015 poate fi consultat aici
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

joseph

Acum 9 ani

„Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”
Raspunde

SIB

Acum 9 ani

Cresteti tot, ticalosilor, ca oricum Sibiul a devenit cel mai scump oras din tara! Smecherul ala de Birț trebuie sa-si mai fac o vila, nu?
Raspunde

socialistul

Acum 9 ani

Din cate stiu eu cel care mareste preturile si tarifele este Consiliul Municipal Sibiu care adopta o hotarare prezentata, de regula, la initiativa Primarului. Ori Consiliul Municipal este format in majoritate din reprezentantii Forumului German iar primarul interimar este tot un sas. Va urez sa traiti bine
Raspunde

Io

Acum 9 ani

Când scăpam de ciorile care numai producători nu sunt?astfel vom putea avea prețuri mai mici , direct de la producator
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

De bruneti nu scapati! Daca se maresc taxele, chiar ca vom ramane fara producatori, la mana brunetilor!!!
Raspunde

dann

Acum 9 ani

nu mariti niciun pret donmilor din consiliul municipal! sau cxeleor din ad-tia pietelor nu le mai ajunge salarul? de ce la sala transilvania se poate gratis?ca-i a cons judetean nefedegerist?
Raspunde

John von Prazburgia

Acum 9 ani

E mafie mare la p-ta Cibin a hotomanului de Bielz,,parca cam asa il cheama pe bossul de la Cibin...evaziune fiscala la greu...cand vine Antifrauda in control isi iau borsetele pline cu bani negri si fug ai dreaq de tigani din Turnisor si olteni fomisti de rup pamantul,dupa 2 ore se intorc iar la tarabe,in ritmul asta vor fi tot mai putini producatori si tot mai multe ciori si olteni samsari in piete(mai ales la Cibin)!
Raspunde

io

Acum 9 ani

Ca ce chestie sa se mareasca taxele? E destul de greu pentru amaritii de producatori. Vom ajunge sa le platim noi taxe,numai sa vina!
Raspunde

pietarul

Acum 9 ani

lucrul facut bine???
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Daca urmariti bugetul SC Pete S.A. ptr anul 2015, observati ca dl. Director are un salariu lunar de peste 9000 LEI (2000 EURO)!!!!!, la care se adauga prime anuale si alte drepturi in suma totala de inca 5-6000 EURO...castigul anual ajungand la cca 30000 EURO...deh masoneria...seful statului nu-i strain de situatia creata ca doar el l-a pus in functie din anul 2005!!!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Sa va fie rusine Adevaratii producatori nu-si permit sa plateasca O sa ramanem fara produse romanesti
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Sa va fie rusine Adevaratii producatori nu-si permit sa plateasca O sa ramanem fara produse romanesti
Raspunde

relu

Acum 9 ani

ba ce are una cu alta ,decit s-a ma duc la piata s-a cumpar produisele de hipermarcheturi ,te duci acolo si iti bagi in traista ce vrei si le alegi ,acolo la piata mai bine sa-r constreui un parc si o parcare ,luati modelu din occident acalo se stabileste o zi de piata si la ora 15 nu mai este nimeni si zona curata ,s-au faceti o piata acoperita ,la ora 20 inchisa ,nu s-a doarma amariti care vine cu marfa pe tarabe si toaleta in boscheti de pe malu cibinului ,acum o perioada va fi pauza sub pod ,ca se construieste ala nou ,ba batrini sasi de la FDGR sunt oameni cu verticalitate nu vezi ce face ai vostri majoritari ,au devanit oameni de afaceri pe bani statului [microsoft etc ] ai vazut cum televiziunile ii face pe sifonari hoti oameni de afaceri ,ba acuma s-a vezi ,uitate la ei cum se toarna unu pe altu ,s-a vezi cind se ajunge la capu rautatilor [basescu ,boc ] s-au ce crezi ca la astia cum le umbla bibilica [capu ] ia lasat de capu lor s-a fure ,cota s-a dus unde trebuie ,sti proverbu ,nu stiu nu vad ,dar acolo s-a apara caramida de euroi ,numai cine a trebuit nu a vazut ,cum le cresc conturile in banci si vilele precum ciupercile dupa ploaie ,de unde niste amarasteni inainte de revolutie cu o amarita de garsoniera ,acum mari milardari ,luati exemplu lui ,bombonel idiologu spagarilor,in juru lui numai matusi si unchi bogati gen matusa tamara ,este plin cimitiru belu de fosti bogatani nerevendicati de nimeni si uite asa mai apare unu in top 300 miliardari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus