Duminică,
25.07.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Spectacol la prima “reprezentatie" a anului, pe teren propriu. HC Sibiu s-a descatusat in “Transilvania" si a urcat pe pozitia a cincea

Handbaliştii de la HC Sibiu au făcut spectacol la prima reprezentaţie pe teren propriu din acest an, după ce au triumfat în faţa formaţiei AHC Potaissa Turda II cu un scor care nu a lăsat loc de interpretări, 42-26. Deşi adversarul se afla pe ultima poziţie, sibienii nu s-au lăsat îmbătaţi de mirosul dulce al unei victorii care părea obţinută încă dinaintea disputei şi au încercat să rămână concentraţi pe întreaga durată a confruntării.

Partida a reprezentat şi o bună ocazie pentru antrenorii Matei Damian şi Ștefan Nicolae de a-şi vedea la treabă şi elevii care au jucat mai puţin în acest sezon. Portarul lui HC Sibiu, Gabriel Sofronici, a avut o evoluţie entuziasmantă, reuşind de multe ori să-şi salveze echipa în situaţii limită, de unu contra unu, şi să-şi pună echipa pe contraatac. Atac care a funcţionat aproape şnur, dovadă stând cele 42 de goluri marcate, deşi cu o concentrare mai mare la finalizare diferenţa pe tabela de marcaj ar fi putut să fie mult mai mare.

Debutul meciului a început sub semnul echilibrului. După patru minute, HC Sibiu se afla la egalitate, 3-3, cu formaţia din Turda. Cel care a rupt echilibrul în favoarea sibienilor a fost coordonatorul de joc Bogdan Rău. Sibian care a scuturat plasa turdenilor prin două goluri consecutive. A fost un semnal pe care echipa sibiană l-a receptat imediat. Echipa prindea ritm şi traseele învăţate la antrenament începeau să se vadă. Robert Micloş, Florin Ramba şi Răzvan Istrate dezvoltau morişca golurilor la foc automat, iar diferenţa pe tabelă creştea văzând cu ochii, 12-7. Fapt sesizat şi de oficialii Potaissei care doreau, printr-un time-out, să taie elanul unor sibieni hotărâţi să rezolve ecuaţia meciului încă din prima repriză. Gura de oxigen le-a priit tot sibienilor. Sibieni care debordau de încredere la fiecare pasă, schemă sau acţiune, iar extremele ieşeau şi ele la rampă. Raul Muntean părea de neoprit pe flancul stâng. În sprijin îi venea şi Florin Ramba, care trimitea “trasor” după “trasor” de dincolo de semicerc, pentru ca HC Sibiu să-şi ia un avantaj consistent, 17-9. Din păcate, finalul de repriză i-a prins pe sibieni lipsiţi de inspiraţie pe faza ofensivă, deşi Sofronici îşi continua numărul paradelor de excepţie, reuşind să blindeze poarta sibiană. Pe fondul inexactităţilor pe faza ofensivă, Potaissa izbutea să mai recupereze din ecart, iar tabela arăta 20-15 pentru HC Sibiu, la finalul primelor 30 de minute.

Repriza secundă debuta cum nu se putea mai bine pentru HC Sibiu. Florin Ramba avea cinci minute fără cusur şi îşi ducea echipa la 24-15. Din acel moment, trupa lui Matei Damian zburda pe parchetul Sălii “Transilvania” iar diferenţa pe tabelă se mărea odată cu încheierea fiecărui atac. Chiar şi cu om în minus sibienii au fost echipa mai incisivă, mai motivată. Dovadă stând cele două eliminări de pe final ale lui Răzvan Bogdan şi Răzvan Istrate.  Cele două minute de joc în care HC Sibiu evolua cu un om în minus nici nu s-au văzut. Din contră, sibienii continuau să marcheze nestingheriţi. Matei Damian şi Nicolae Ștefan şi-au permis să-şi menajeze chiar din titulari. Bogdan Rău şi Raul Muntean au fost odihniţi timp de mai multe minute. În final, HC Sibiu s-a impus cu scorul de 42-26 şi a urcat  pe poziţia a cincea în Divizia A, la egalitate de puncte cu HCM Făgăraş şi Universitatea Craiova. 

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

fan

Acum 6 ani

felicitari, baieti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus