Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
27°C

VIDEO Biserica apeleaza la vedete pentru a convinge parintii sa-si trimita copiii la orele de religie

Biserica Ortodoxă Română a lansat un videoclip prin care mai multe nume sonore din România vorbesc despre importanța religiei în școli.

Patriarhul Daniel a declarat, duminică, la Sfânta Liturghie că ora de Religie nu poate fi înlocuită cu nimic, fiind ştiinţa cea mai profundă, a legăturii cu Dumnezeu, iar înscrierea la această disciplină este un act de mărturisire publică a credinţei.

"Înscrierea pentru ora de Religie este un act de credinţă, de mărturisire publică a credinţei, a iubirii noastre faţă de Hristos şi a dorinţei noastre de a creşte spiritual. Biserica a botezat copiii pe care părinţii i-au născut şi i-au adus să fie botezaţi. Dacă Biserica a botezat copiii înseamnă că are şi datoria de a-i creşte în credinţă", a spus Preafericitul Daniel, duminică, în cuvântul de învăţătură rostit la Sf Liturghie oficiată la Catedrala Patriarhală.

 

Comentarii

7 comentarii

Adi

Acum 6 ani

Spalatul de creier la rang de stiinta. Credinta se descopera, intim si personal. Atata timp cat nu se preda echidistant despre diversitatea formelor religioase, tot de prozelitims discutam...
Raspunde

domnul popa

Acum 6 ani

Din ce bani?
Raspunde

Lilu

Acum 6 ani

IN SCOLI NU SE PREDA RELIGIE ASA CUM AR TREBUI. SE PREDA DOCTRINA ORTODOXA, CATOLICA, EVANGHELICA, DUPA CAZ NEOPROTESTANTA. Istoria Religiilor e interesanta si bine de stiut, e ISTORIA OMENIRII de fapt; toate celelalt sunt dogme periculoase indiferent din ce parte vin.
Raspunde

Machean

Acum 6 ani

Dacă acum, in 2015, mai dăm bani de la buget pentru construcția bisericilor atunci ne merităm soarta...în toată lumea civilizată bisericile se închid, și asta de ceva ani, noi construim altele noi...\"proști da\' mulți\"...
Raspunde

teutonicus

Acum 6 ani

nu le mai dati lefurile din bugetul statului sa isi faca singuri salariile asta este rezolvarea
Raspunde

nope

Acum 6 ani

Ma intreb cati dintre cei care au comentat mai sus s-au declarat atei la recensamant. Daca ei si familiile lor si alti destepti care comenteaza se declarau atei si nu mai treceau pe la biserica, nici la nunta nici la botez nici la inmormantare atunci statul nu ar mai fi dat bani procentuali nici pt biserici nici pentru ora de religie si comunitatile ramase s-ar fi descurcat pe cont propriu. Dar NU, majoritatea sunt la nivel de supertitie. Dau din gura pana fac spume dar la evenimente sunt prezenti la biserica, ca DACA cumva exista Dumnezeu, macar sa se cunune in biserica sau sa inmoaie copilul in apa...
Raspunde

anonim

Acum 6 ani

nu credinta spala creiere, ci oameni ca acesta ***www.kanald.ro/multimedia/un-nou-guru-sperie-romania_71199.html
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus