Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Scoala nr. 20 isi schimba numele. Urmeaza sa-si schimbe si fatada

Școala gimnazială cu numărul 20, situată pe strada Macaralei din Sibiu, se va numi Școala gimnazială ”Ioan Slavici”, au aprobat consilierii locali în ultima ședință în care s-au reunit. Decizia vine în urma solicitării Consiliului profesoral, care a luat decizia acestei schimbări în luna octombrie a anului trecut. În urma adoptării acestei hotărâri de modificare a numelui, consilierul local Mariana Brunchea a cerut alocarea de fonduri suplimentare unității de învățământ înființate în 1965. ”Din păcate, aspectul exterior al clădirii este deplorabil și v-aș ruga ca la o rectificare de buget viitoare să se aloce fonduri pentru reabilitare”, a spus Brunchea. Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat că există această intenție. ”Cu siguranță vor fi alocate fonduri pentru această reabilitare”, a fost răspunsul primarului interimar.
”Şcoala Gimnazială Nr.20 Sibiu, a fost construită în anul 1965 în cartierul Lazaret şi este aşezată în partea de sud-est a municipiului Sibiu.Ca şi delimitare a circumscripţiei şcolare avem: Calea Guşteriţei până la podul peste râul Cibin, artera de circulaţie spre cartierul V.Aaron, calea ferată. După anul 1960,    datorită industrializării puternice a zonei de sud–est a oraşului, când au fost construite  intreprinderile IPAS, Balanţa, Retezat, în zonă a apărut necesitatea construirii unei noi şcoli. Şcolile 2, 8 şi 11nu aveau spaţiu pentru şcolarizarea unui număr de elevi în continuă creştere în zona Lazaret, astfel că în anul 1962 a început construcţia Şcolii Generale Nr.20 Sibiu, care s-a încheiat în anul 1965”, sursa: Site-ul Școlii gimnaziale nr. 20

Foto
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

@@@

Acum 9 ani

Dna Brunchea, vă rugăm candidati din nou la primărie!!!
Raspunde

unu

Acum 9 ani

de gradinile suspendate si introducerea metroului la sibiu ce se mai aude ,acolo la voi in cartier sta nu mai celebritati politice si nu va facut nimic pentru cartier ,lasa aia cu candidatura ca tot 2-3 la suta face
Raspunde

Adriana popa

Acum 9 ani

Va multumim d-na Brunchea ca va ginditi si la acest cartier Poate puteti interveni si pentru strazile neasfaltate
Raspunde

DW

Acum 9 ani

Eu am locuit pe Strungului si fugeam pana la scoala nr. 1 la Ursulini
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus