Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Cele 88 de noi locuinte ANL vor avea utilitati in 60 de zile. Apoi demareaza procedura de repartizare

Cu o întârziere de trei ani, reprezentanții Agenției Naționale pentru Locuințe au finalizat lucrările de construire a patru blocuri de locuințe pentru tineri și sociale în Sibiu, pe strada Viitorului. De cealaltă parte, Primăria anunță că a atribuit lucrările de amenajare a rețelelor de apă și canalizare, lucrări care, potrivit legii, trebuie achitate de administrația locală. Termenul de finalizare a acestor branșamente și rețele este de 60 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, ordin care va fi semnat în cursul acestei luni.
”În urma unei proceduri de achiziţie publică, contractul pentru amenajarea reţelelor de apă şi canalizare care vor deservi cele patru blocuri ANL din cartierul Reşiţa II a fost încheiat cu firma SC Instal Grup SRL. Valoarea acestuia este de 408.781,12 lei, fără TVA şi prevede amenajarea în termen de 60 de zile a reţelelor de apă, canalizare menajeră şi canalizare pluvială pentru cele patru blocuri ANL construite în această zonă”, informează Primăria într-un comunicat de presă.
Pe lângă cei 400 de metri liniari de rețea de apă, 300 de metri liniari de canalizare, branșamente și racorduri, pentru cele patru blocuri cu câte 22 de apartamente mai trebuie realizate și rețelele de curent și gaz, pentru care procedurile de achiziție a lucrărilor sunt în derulare, susțin reprezentanții Primăriei Sibiu.

  • Mă bucur că ANL a reușit să finalizeze construcția acestor patru blocuri. După amenajarea rețelelor de utilități și a zonei, cele 88 de apartamente din aceste clădiri vor putea fi repartizate beneficiarilor, în urma unei proceduri de selecție specificată în lege”, primarul interimar Astrid Fodor

Repartizarea celor 88 de locuințe (care au una sau două camere) va fi făcută de Primăria Sibiu, pe baza dosarelor depuse de cei doritori. Apartamentele sunt destinate închirierii tinerilor, iar zece la sută din acestea vor fi repartizate persoanelor evacuate sau în curs de evacuare din casele retrocedate.

Foto: Primăria municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

@@@

Acum 7 ani

Tencuiala deja cazuta pe un bloc inca in santier :) Imi inchipui cum o sa arate in 5-10 ani.
Raspunde

@567890

Acum 7 ani

Acum să vezi pile, cunoștințe, relații! Cei care beneficiază de locuințe ANL au cu toții mașini a câte 10 -15 mii de euro!
Raspunde

MOSU

Acum 7 ani

Suspiciosi de romani ....sa vezi cunostinte pile relatii ba cade tencuiala ...nu putem sa ne debarasam de aceste metehne ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus