Ingrediente:
-300 g iaurt natural fără grăsimi
-3 portocale
-un vârf de cuțit de scorțișoară
-2 stele de anason
-¼ linguriță extract de vanilie
-10g fistic nesărat, aproximativ tocat (alternativ folosiți migdale prăjite sub formă de fulgi)
Mod de preparare:
Pentru Labneh, se ia o sită cu un singur strat de pânză de muselină și se pune deasupra unui vas. Turnați iaurtul în sită și legați capetele pânzei.
Lăsați să se scurgă în frigider peste noapte. Tăiați una dintre portocale în jumătatea și stoarceți tot sucul - ar trebui să fie 4-5 linguri.
Curățați portocalele rămase și se taie în felii subțiri. Se toarnă sucul într-o cratiță mică și se amestecă în extract scorțișoară, anason stelat și vanilie.
Puneți oala la foc mediu și se fierbe timp de 1-2 minute, amestecand ocazional. Adăugați feliile de portocale. Împărțiți Labneh-ul în două farfurii.
Adăugați pe deasupra portocalele condimentate și se servește.
Sursa http://www.bbc.co.uk/food/recipes/warm_spiced_oranges_with_20973
Labneh
Cremă de iaurt, foarte importantă în bucataria libaneza, consumată dimineața, la prânz și seara, îndulcită sau sărată, de sine stătătoare (ca antreu) sau ca garnitură la diferite legume umplute și mâncăruri cu carne. Labneh este un iaurt foarte bine scurs de zer, cu o consistență undeva între iaurt și brânză.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Pentru Labneh , Împărțiți Labneh
Vizualizari: 318
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Ron
Acum 7 ore
Mariana Deacu
Acum 7 ore
BittDanman
Acum 7 ore
Gheo Poplaceanul
Acum 7 ore
Gheo Poplaceanul