Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Antifrauda Sibiu a aplicat amenzi si a confiscat numerar de peste 110.000 lei in doua saptamani

Inspectorii Antifraudă ANAF Sibiu au efectuat în ultimele două săptămâni 24 de controale, aplicând amenzi  și confiscând bani cash în valoare de peste 110.000 lei.

”În ultimele două săptămâni inspectorii din cadrul DRA Sibiu au efectuat verificări specifice la 24 sedii și puncte de lucru ale contribuabililor din județul Sibiu, care desfășoară activități comerciale în domenii precum alimentație publică sau comerțul cu produse nealimentare. Urmare acțiunilor de control efectuate, inspectorii antifraudă au identificat contravenții pentru care au dispus sancționarea cu amenzi și confiscarea de numerar în valoare totală de 118.261 lei”, a declarat pentru Turnul Sfatului purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, Alexandru Cristea.

De asemenea, pentru încălcarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale inspectorii antifraudă fiscală au dispus suspendarea activității comerciale a trei contribuabili pentru o lună, a unui contribuabil pentru două luni și sigilarea locațiilor. Numele societăților comerciale suspendate nu a fost făcut public.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

20 comentarii

@@@@

Acum 9 ani

Oare in piata Cibin au fost inspectorii astia sa controleze samsarii,tiganii si oltenii daca dau bon fiscal daca cumperi 2 kgde mere sau cartofi?...sau la benzinariile ciobanilor evazionisti?
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Ei vaneaza tot pe cei amarati, magazine umile de cartier care abia reusesc sa supravietuiasca. Asta e ANAF-ul stie sa biciuasca numai calul care trage restul praf de ei....Acelas sistem ticalosit doar cu alta fateta. Ei au ordin clar de la taticul Ponta sa atinga targetul de amenda impus.
Raspunde

Radu

Acum 9 ani

Lasa ca au inchis si alte spatii. Cel mai mult ma bucur ca au inchis dughena de fastfood de la intrarea in auchan
Raspunde

h

Acum 9 ani

Stat politienesc! Niste indivizi care nu au lucrat in viata lor in sectorul privat, care nu stiu cum functioneaza comertul, vaneaza greseli marunte ale micilor comercianti, gen 15 lei prea mult/putin in casa. Inchizand societatile comerciale nu fac altceva decat sa bage niste oameni in somaj si sa incaseze luna urmatoare mai putini bani la buget (TVA, impozit pe profit, asigurari saciale, contributie la pensii, etc). Traim intr-o tara bolnava!
Raspunde

pt @4

Acum 9 ani

..mai lasa-ma cu somajul daca inchide unele magazine.Sa obisnuit cei cu micile buticuri sa nu plateasca toata taxele la stat...emiteti bonuri mereu si nimeni nu va inchide boacaza.Am lucrat in comert si stiu cum se evita unele taxe la stat
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Dupa gramatica pe care o practici cred ca ai lucrat in comert aproximativ 5 minute si te-au dat afara. Si normal ca trebuie sa evite unele taxe pentru a putea supravietui, pentru a putea plati marfa si cel mai probabil angajatii asa ca nu mai fi cretin. Toata lega fiscala si toata mentalitatea economia romaniei e facuta pentru a fi impotriva economiei tarii si pentru a-i avantaja pe asa zisii salvatori \"investitorii straini\" care iti sifoneaza banii inafara tarii. Guvernul da bani in stanga si in dreapta pentru a-si asigura alegerile, baga taxe si impozite in plus pentru a acoperi gaura (taxe care afecteaza direct economia si o duc mai aproape a o baga in pamant) dupa care in urmatorul ciclu electoral vin ceilalti si scad unele taxe pentru a castiga voturi si cresc altele sau baga altele noi. TOATA clasa politica romaneasca e aiurea, sunt doar pe interese si pentru a putea fura mai mult.
Raspunde

A

Acum 9 ani

Si ca bonus, doar asa ca sa stiti si voi clasa plebiscita ce mod de operare au gunoaiele de la fisc (in cafenele) ... vine unu sau poate chiar doi .. isi beau o cafea, pleaca si lasa ciubuc ... dupa jumatate de ora se intorc in inspectie si te-au prins. Deci oameni mai gunoaie de atat nu veti vedea niciodata, daca cunoasteti pe cineva de la FISC, dati-i un pumn la ficat.
Raspunde

client

Acum 9 ani

O idiotenie mare. Daca eu client nu am luat restul de 0.10 bani si m-am grabit sa plec si nu am luat bonul ca m-am saturat sa stau la coada, se inchide magazinul? Minte diabolica poate sa inchida toate magazinele, nu ia restul face reclamatie la ANAF, se gaseste plus la bani,hopa se inchide magazinul.meserias
Raspunde

A2

Acum 9 ani

Si inca un bonus pentru ca acum l-am aflat: la una din pensiunile de la saliste s-au apucat sa caute si in pernele din camera patronului si intr-o perna pentru scaun pentru ca li se parea ca este ceva in ea. Pur si simplu au taiat-o si au inceput sa caute. Bine guvernul ponta! Tineti-o tot asa cu cresterea economica artificiala, ca sigur daca distrugeti economia aceasta se va imbunatati.
Raspunde

Cristi

Acum 9 ani

Oare la Auchan sau Carefour au curajul sa mearga? Au curajul sa ii inchida? Jalnica atitudine! Cine sunt \"alesii\" pe care trebuie ss ii inchida? Cine face lista neagra cu cei ce trebuie inchisi?
Raspunde

@Cristi

Acum 9 ani

la Auchan sau Carefour poti tu sa afirmi ca nu ai primit bon fiscal?? Si da sa ii inchida pe toti care incearca sa faca afaceri fara sa isi achite taxele!! Daca nu platesc SRL -urile atunci imi baga mie pe gat alte taxe!!
Raspunde

@11

Acum 9 ani

Ai mai mult de 4 clase? Vad ca faci parte din grupul de oameni care cred ca poti face frauda doar prin ne-emiterea de bon. Si mai observ ca esti si genul de om numai bun la guvern, stricand economia reala care tine totul in spate nu repari nimic. Iar SRL-urile alea de care tu te plangi trebuie sa faca astfel de lucruri pentru a putea supravietui, altfel ar falimenta in maxim 2 ani. Firmele mari pe car aparent le pupi in fund, fac o gramada de bani, dau angajatilor cel mai mic salariu posibil iar restul banilor se duc la sediul central al firmei. Gandeste putin inainte sa scuipi prostie spre noi.
Raspunde

pt @6

Acum 9 ani

..daca e normal sa fentezi fiscul ca asa vrea muschiul tau,ai sub 5 minute experienta in comert.Inseamnna ca esti din categoria celor \"hai sa tepuim Romania\"..asa cum platesc eu taxe la stat si tu sa platesti iar daca nu supravietuiesti pune lacat pe magazin si sa te faci portar
Raspunde

Biznismen

Acum 9 ani

Nu e normal sa faci evaziune, dar ce se întâmpla acum întrece orice închipuire, se închid magazine pentru plusuri de 14 bani, si culmea, magazinele aparțin romanilor, multinaționalele sunt ocolite. Romanul e o currva ordinara, își omoară fratele cu zâmbetul pe buze.
Raspunde

Adi

Acum 9 ani

Impozit pe profit de 16%. TVa 24% mai punem si cuntributia la sanatate si la pensii cheltuielile lunare si va las sa adunati sa vedeti cat plateste un comerciant catre stat. Oare ce le mai ramane la oamenii aia in buzunar. Ajungi la concluzia ca lucrezi degeaba, chiar numai sa traiesti de pe o zi pe alta. in ritmul asta nu mai avem de unde sa ne cumparam de mancare. Platim taxe mai mult decat producem si vor sa fim corecti.
Raspunde

bondea nicolae

Acum 9 ani

ce ziceti de crasmele din sibiu gen liquid vintage si oldies plus cluburile de manelisti...astia nu cred ca au casa de marcat.are cineva vreun bon primit vreodata de la astia?imaginativa ce frauda se face acolo. pam-pam nu amritii din piata sau ala cu magazinul din coltu blocului
Raspunde

bondea nicolae

Acum 9 ani

la play-off primesti cind ceri nota un bon nefiscal care probabil nu e remarcat de nimeni iar bonul fiscal nu exista...deci acolo e de ANAF
Raspunde

gicu caldarar

Acum 9 ani

Sa inteleaga toti clientii care participa la loteria bonului fiscal ca trebuie sa plateasca cu cel putin 50 % orice marfa fiscalizata pe care o cumpara.Asta inseamna sa posede fiecare angajat carte de munca cu salariul real , fiecare marfa vanduta sa aiba adaosul comercial real , adica sa se respecte legea.Exemplu : o bere inainte de 01.03.2015 costa 4.00 lei;dupa 01.03.2015 la o firma care functioneaza ca la carte va costa 6.00 lei .Astfel daca inainte consumai 6 beri cu 4 lei , acum consumi 4 beri cu 6 lei , deci s-a diminuat consumul cu 50 % .Pe tot lantul de fabricatie si distributie statul incaseaza taxe cu 50 % diminuate , respectiv nr. salariatilor sunt in scadere cu toate taxele aferente.Pe langa aceste pierderi mai contabilizam si pierderile cauzate de suspendarea activitatii firmelor:impozitul pe chirii , impozitul pe profit si TVA.Am luat exemplu berea pur intamplator orice produs fiind in aceiasi situatie.Clientii trebuie sa inteleaga ca nu pot cumpara cu bon fiscal produse cu pretul \"vechi \"deoarece orice societate devine neprofitabila.Sa nu se deduca din cele aratate mai sus ca facem pledoarie pentru frauda fiscala.Dimpotriva vrem sa atragem atentia ca legea \"bonului fiscal \" trebuia insotita de un pachet de legi astefel incat sa se mentina macar consumul anterior datei de 01.03.2015.Sau trebuia gasite alte metode cum ar fi scaderea TVA -ului la plata prin card avand in vedere ca toate tranzactiile pot fi fiscalizate , coroborata cu verificarea lantului producator , distribuitor.Prin aceasta metoda numai era nevoie de \"armata\" foarte numeroasa de la antifrauda
Raspunde

Ioan

Acum 9 ani

Ce fac dobitocii se numește exces aplica sancțiuni si amenzi colosale pentru mai nimic gen 10 lei plus sau minus atacand doar micii comercianți care oricum sunt \"cocosati \" de taxe si impozite . Au închis vreo 80 de unități de comerț in județ . Sunt curios dacă mai continua așa de unde se vor mai strânge bani la buget . Ce fac ei acum își scot salariile si atât in locul lor mi ar fi fost Rușine sa merg să i sancționez pentru o suma de nimic in plin scandal cu un șef care deține ilegal tablouri si lingouri \"muncite legal\" jos guvernul Ponta
Raspunde

nufar

Acum 8 ani

marile evaziuni se fac in comune aproape de margini linga romi unde profita de ei si le dau pe cont fac cu preturile ce vor .sunt magazine cu sediul in MURES acolo platesc darile si punct de lucru in sate in SIBIU doamne ce lucru la negru de ani de zile asa au prosperat patroni cu masini cladiri cumparate la oras SIGHISOARA .sunt multe de vazut dar nu se fac controle ani si ani au strins bani multi . sfideaza lumea oameni stiu dar nu ei trebuie sa reclame ci trebuie mari si dese controale .pai cind vezi ca distribuie cu baxul de produse avicola dintr-un magazin mic la romi si nimeni nu sesizeaza ce face cu preturile e strigator cum isi permite sa -si adune clienti .au catastife la cei ce iau pe cont .deci trebuiesc controle la cei mici dintr- un magazin se fac bani multi .dar probabil se pling ca nu le merge si ei aduc marfa in preajma platilor gen pnsii alocatii ajutoare etc .sa se caute LASLEA FLORESTI MALINCRAV RONDOLA NOUL SASESC fara a se anunta mai ales pe la consiile locale ca au urechi peste tot totul prin surprindere .aceasta este o constatare .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus