Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
11°C

Biserica noua pentru baiesii din Jina. Mitropolitul Ardealului a pus piatra de temelie

30 Martie 2015 15:30

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a pus la finalul săptămânii trecute piatra de temelie pentru o nouă biserică în comuna Jina.

Conform reprezentanților Mitropoliei Ardealului, noua biserică va fi construită ”într-un zonă mai îndepărtată a satului, locuită de aşa-numiţii “băieşi”, foşti mineri veniţi din Munţii Apuseni la Jina în urmă cu 200-250 de ani pentru a sprijini grănicerii în activităţile lor”.

 În urmă cu trei ani a fost înfiinţată o parohie în această parte a satului şi s-a amenajat o capelă într-o fostă clădire a şcolii de aici. Pentru că spaţiul liturgic din actuala capelă nu răspunde nevoilor pastorale, parohia şi autorităţile locale au demarat procedurile pentru ridicarea unui locaş de cult într-o grădină oferită de Primăria Jina. Locaşul de cult va fi ocrotit de Sfântul Ierarh Nicolae şi de Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

”La finalul slujbei de punere a temeliei, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a felicitat pe credincioşi pentru prezenţa lor în număr atât de mare la slujbele religioase şi i-a îndemnat pe toţi să sprijine lucrările de zidire a bisericii din Parohia Jina III. Mai apoi, Părintele Mitropolit a explicat rânduiala slujbei ce se săvârşeşte la punerea pietrei de temelie a unui locaş de cult”, a mai transmis Mitropolia.

Foto: Mitropolia Ardealului

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Gigi Kent

Acum 5 ani

Fix ce ne mai trebuia: inca o biserica...
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

Nesimțiților, baiesii nu sunt mineri ci țigani în toată regula, iar ceea ce faceți se numește discriminare în numele Domnului.
Raspunde

Ciupitu

Acum 5 ani

Numele de baies ar veni de la baie, adica mina. Dupa comportament si ocupatii acesti baiesi se aseamana cu rudarii. In sat sunt denumiti atat baiesi cat si tigani, deci joseph cam are dreptate. Nu cred ca au avut nimic in comun cu granicerii. Faptul ca se face o biserica mai aproape de locuintele lor este un lucru laudabil. Probabil ca pocaitii i-au cam dezamagit, deoarece ajutoarele s-au cam gatat. Doamne ajuta !
Raspunde

adiarc

Acum 5 ani

eu zic sa dam jos spitalele si scolile si cu banii obtinuti sa mai facem o biserica...una cat mai mare si eventual cu acoperis aurit
Raspunde

carneala

Acum 5 ani

baiesi in Ardeal, lingurari in Moldova, rudari in Oltenia. Baiesii sunt si in Ungaria si in Croatia, etc...sunt romi care si-au pierdut limba si care dupa ce scot aurul din mine ??? fac linguri, cosuri, lopeti si multe alte lucruri din lemn...unii mai si fura, altii mai si cersesc, iar altii cu inele false se imbogatesc, dar cei mai de treaba baiesi trudesc, muncesc si cu folos contribuie la dezvoltarea Marginiimi. Cei mai multi dintre baiesi sunt oameni de isprava. bravo lor si foarte bine ca vor avea o biserica.
Raspunde

Bau-Bau

Acum 5 ani

Nu baiesii sunt problema, popii si politicienii care se sprijina reciproc in detrimentul nefericitiilor...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Popa se joaca cu tiribomba sau isi seteaza firu\' cu plumb?
Raspunde

ha ha

Acum 5 ani

dar spital cand se face k biserici e jale?....
Raspunde

PETRU

Acum 5 ani

L-as intreba pe IPS Laurentiu cand se va termina schitul de la Slimnic pentru care s-a pus piatra de temelie de trei ani ?
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Sub umbrela cu Giusto :), unde e oare trafaletul pentru sfințit cu arie mare de acoperire? Și cel mai important cât a cerut sa își deplaseze poponeata preafericită până acolo pentru săpat gropițe?
Raspunde

cruciatul

Acum 5 ani

popa uca de la cisnadie a palmat 90 000 lei din banii de pictura si cu ajutorul mitropolitului streza a scapat cu fata curata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus