Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Actualizare | Apatici si fara vlaga. CSU Sibiu pierde finala mica si pune punct unui sezon complet ratat

CSU Sibiu este condusă la limită, scor 33-34, de echipa gazdă, BCM U Piteşti, la pauza unei finale mici de Cupa României care pune faţă în faţă două echipe răvăşite după ratarea obiectivului pentru care s-au prezentat la un Final Four. De cele mai multe ori, astfel de meciuri sunt o piatră de poticnire. Dacă tot ai pierdut şansa de a juca în finala mare, măcar să te bucuri de baschet.

Se simte o oarecare schimbare de atitudine faţă de ieri, deşi se  poate observa că sibienii joacă mai mult cu gândul la vacanţă. Cam cum au jucat pe întreaga durată a celei de-a doua părţi a sezonului. Cătălin Vulc i-a trimis în teren pe Pascu, Popovic şi Zyle, jucători ce au jucat rar în acest sezon, pentru a se bucura şi ei de un ultim meci dintr-un sezon complet eşuat.

Sibienii au înţeles perfect, în primele două reprize, ce trebuie să facă pentru a destabiliza o echipă a Piteştiului dependentă de un jucător. Le-au anihilat principala gură de oxigen a piteştenilor, Ross, un jucător atipic, cel mai bun marcator al sezonului şi al doilea pasator, fiind blocat excelent. De altfel, Christopher Lee s-a mişcat cel mai bine din angrenajul echipei sibiene, remarcându-se atât pe faza ofensivă, cât şi în zona de sub panou, câştigând multe dueluri cu Milosevic. A obţinut 10 puncte şi 7 recuperări, până la pauză.

Dacă pe faza defensivă lucrurile au stat mai bine, ofensiva suferă în continuare. Bojovic a început la fel de slab ca ieri. Lipsit de curajul de a lua vreo acţiune pe cont propriu. A preferat doar să paseze mereu în lateral, deloc decisiv. Dar pe final de repriza a doua şi-a mai revenit, iar cele 8 puncte înscrise par o performanţă, în condiţiile în care cu BC Mureş a reuşit o contraperformanţă greu de egalat de orice baschetbalist care evoluează 35 de minute: zero la toate capitolele.

Revenim cu detalii!

______________________________________________________________________________________________________

Actualizare

După o primă parte în care sibienii au rămas în joc datorită unei prestaţii destul de bună pe faza defensivă, a doua parte a meciului aceasta a dat naştere unei imagini crunte, permiţându-i Piteştiului să se distanţeze şi să câştige finala mică la o diferenţă clară, scor 81-66. Pe fondul unei scăderi în jocul lui Lee în duelul cu Milosevic şi a unui Bojovic care a mai marcat doar patru puncte, sibienii nu au mai avut forţă, oferind acelaşi scenariu al deznădejdii din ultimele partide. Mai mult decât atât, echipa a fost privată şi de aportul lui Calotă, care s-a accidentat, dar şi a lui Ceskovic şi Johnson, care nu au evoluat niciun moment.  

De asemenea, deşi principalul pericol piteştean a fost anihilat, Ross, echipa lui Cătălin Vulc a fost surprinsă mereu de execuţiile de la distanţă plecate din palmele lui Neguţ şi Sutalo. Reuşite venite întotdeauna în momentele cheie, când CSU dădea semne că ar putea reintra în meci. Diferenţa a fost vizibilă la aruncările de dincolo de semicerc. Dacă piteştenii au reuşit un procentaj de 42%, sibienii au contabilizat un procentaj de doar 20%.

Singurul jucător care a arătat, în a doua repriză, o mai mare disponibilitate la efort a fost Hurd, care a şi terminat meciul în “double-double”, cu 17 puncte şi 12 recuperări.

Performanţe: Hurd (12 puncte, 12 recuperări şi 3 pase decisive), Bojovic (12 puncte, 4 recuperări şi 5 pase decisive), Lee (14 puncte, 9 recuperări şi 1 pasă decisivă), Popovic (10 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive), Zyle (5 puncte, 1 recuperare şi 1 pasă decisivă), Calotă (6 puncte, 2 recuperări şi 1 pasă decisivă) şi Pascu (2 puncte şi 1 pasă decisivă).

Pentru sibieni se încheie un sezon dezamăgitor, în care au ratat play-off-ul, terminând sezonul regulat doar pe poziţia a zecea.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

Doina Elena

Acum 6 ani

Atitudinile corecte îţi permit să-ţi dezvolţi capacitatea de conducător, ele îţi asigură victorie după victorie, în toate împrejurările. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la *** : doinaelena27***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus