Duminică,
24.01.2021
Partial Noros
Acum
8°C

Incep inscrierile pentru programul de voluntariat din cadrul FITS 2015

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru programul de voluntariat dedicat celei de-a XXII-a ediţii a festivalului.

„Descoperă culisele celui mai important festival de artele spectacolului din România printr-un program de educaţie non-formală ce reuneşte anual o comunitate formată din peste 500 de voluntari din ţară şi din străinătate! Voluntarii au un rol cheie în sectorul cultural, oferind vitalitate şi idei inovatoare. La Sibiu, datorită Festivalului Internaţional de Teatru şi a altor câteva evenimente de marcă, a fost creată cea mai mare şi importantă platformă de promovare a educaţiei non-formale prin intermediul artelor spectacolului. Acest proiect a fost inaugurat în cadrul Programului Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană”, spun organizatorii.

Programul de Voluntariat (PV) al Festivalului a existat încă de la începutul FITS, din 1994, fiind unul dintre semnele distinctive ale unui eveniment spectacular, creat ca o inițiativă personală, care a fost și este posibilă datorită sprijinului voluntar al celor cu interese comune, care dăruiesc comunității și României, răgaz și implicare pentru a creiona spațiul ideal pentru a îndeplini visele care ne fac bine și mai buni.

Începând cu 2007, această școală non-formală numită Programul de Voluntariat al FITS activează în planul cultural - educațional al Sibiului și nu doar, prin organizarea de training-uri specializate gratuite pe o perioadă de timp cuprinsă între 2-4 luni pe an, de două ori pe saptămână, pentru un număr de aproximativ 500 persoane (participanți din Japonia, Coreea, Iran, Canada și Europa participă ca voluntari în cadrul FITS).

„Rezultatele sunt umitoare, 500 persoane cu vârste între 14-60 de ani, studenți, liceeni, profesori, cadre medicale și militare, contabili, directori de companii, pensionari, profesioniști și amatori în domeniul artelor spectacolului de peste tot din lume formează o comunitate unică prin voluntariat. Suntem alături de această comunitate și ne dorim să vă avem lângă noi, pentru că știm că performanța și inovația sunt trăsături pe care le valorizăm în mod egal, în toate inițiativele noastre”, a declarat Lavinia Alexe, coordonatorul programului.

Înscrierile pentru programul de voluntariat din acest an vor avea loc în perioada 10 aprilie - 10 mai 2015. Cei interesaţi să participe la interviuri sunt rugaţi să îşi trimită CV-urile în format EUROPASS la adresa voluntari@sibfest.ro.

Pentru mai multe informații despre departamentele disponibile, recomandăm accesarea următorului link: http://www.proiect1200.ro/content/proiecte/voluntariat_fits/departamente/

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 12 – 21 iunie 2015.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus