Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

FOTO.VIDEO Puiul de urs, botezat Sacha si adoptat de o sibianca. A plecat la Zarnesti

FOTO.VIDEO Puiul de urs, botezat Sacha si adoptat de o sibianca. A plecat la Zarnesti

O sibiancă, de profesie consultant, s-a hătărât să adopte puiul de urs care a rătăcit pe străzile din Sibiu și să-i plătească o parte din cheltuielile de întreținere la sanctuarul de la Zărnești. Daniela Coman a venit astăzi la Zoo, ca să vadă cum este transportată micuța ursoaică spre județul Brașov. Femeia i-a dat și un nume puiului de urs. "Am avut o dezbatere democratică împreună cu fiica mea și am hotărât să îi dăm un nume. Noi am botezat-o Sacha și o adoptăm. Asta înseamnă că îi plătim o parte din cheltuielile necesare pentru întreținerea ei în sanctuarul de la Zărnești.  Primul lucru, când îmi vine fata în vacanță - pentru că studiază la facultate în Paris -, mergem s-o vedem pe Sacha", spune Daniela Coman.

Angajații Grădinii Zoologice spun că ursul începuse să se obișnuiască cu ei. "Vorbeam cu el, că se mai calma. Reacționa la vocea mea, deja. Chiar am văzut astăzi diferența. O sămi fie dor de el, că e drăgălaș", spune Ioan Pascu.

Reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni, care are Sanctuarul din Zărnești, unde sunt cazați mai mult de 70 de urși, sunt convinși că Sacha nu a ajuns din sălbăticie, direct pe străzi. "Se pare că este un urs care nu prea a avut de-a face cu sălbăticia. Cel puțin asta reiese din comportamentul lui și din felul în care arată. Este un urs foarte bine îngrijit și există mari suspiciuni ca el să fie, de fapt, un pui de urs braconat în urmă cu un an. Asta înseamnă că mama lui a fost împușcată în timpul sezonului de vânătoare, iar ursul a fost ținut în ilegalitate, captiv, cel mai probabil într-o gospodărie și există posibilitatea ca el să fi fost eliberat intenționat", crede Liviu Cioineag, directorul Asociația Milioane de Prieteni.

Sacha a plecat astăzi de la Zoo Sibiu. Puiul de urs a trebuit convins să intre în cușca de transport, unde avea pregătită o masă bogată, formată din mere, nectarine și struguri, dar și pâini proaspete. La Zărnești, va fi lăsat într-un țarc special, de acomodare, iar după ce îi vor fi făcute toate vaccinurile, va locui într-un țarc mai mare, alături de alți 18 urși.

Foto/Video: Silvana Armat

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

un sibian

Acum 7 ani

pai parca era de sex feminin...Sasha e nume de baiat??
Raspunde

Redactori care nu se dezmint

Acum 7 ani

\"Va fi locui intr-un tarc mai mare\" - masacru al limbii romane pe toata linia. Bravo, tineti-o tot asa! @1 - si noi avem o catelusa, si-am botezat-o tot Sasha. Felicitari Danei Coman, frumos gest.
Raspunde

Daniela Coman

Acum 7 ani

E o mica greseala, numele se scrie \"Sacha\" si este de fata :-). Intr-adevar, Sasha e un diminutiv de la Alexandru, dar pe fetita noastra o cheama Sacha. O sa ii fie bine la sanctuarul din Zarnesti, vedeti AMP Libearty
Raspunde

@ 3

Acum 7 ani

Va felicit pentru initiativa! Nu se intampla in fiecare zi ca cineva sa vrea sa faca asa ceva...\"priceputii\" de la primarie au speriat-o cu \"pocnitori si un refector\". Ii doresc sa aiba o viata buna la Zarnesti...am auzit lucruri deosebite despre locul respective.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 7 ani

Sper sa nu afle Paula Iacob de caz ,sa-i duca si miculutei pui congetati,in \'\'sanctuarul din Zarnesti\'\' ca tigrilor lui Sile.Daca pe reprezentantii Asociatiei Milioane de Prieteni i-a surprins maximal faptul ca miculuta arata bine,fara riie,spalata pe dinti si cu blanita lucitoare inseamna ca n-au vazut ursi decit la Zoo.
Raspunde

1

Acum 7 ani

felicitari tuturor celor carre au actionat cu atita suflet pentru salvarea puiului de urs ,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus