Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

Turul ciclist din Sibiu al Principelui Nicolae, in secvente

După mai bine de trei zile de pedalat pentru strângerea de donaţii, în cadrul campaniei turul ciclist “Cărţile copilăriei pe bicicletă”, organizată de Asociaţia Curtea Veche, Principele Nicolae al României a ajuns, în această după-amiază, la Sibiu, unul dintre oraşele traseului Sighetu Marmaţiei - Constanţa, pe care trebuie să-l străbată în nouă zile. Până să poposească la Sibiu, Principele Nicolae a mai traversat oraşe importante precum Cluj-Napoca şi Alba Iulia.

Ajuns la Sibiu în jurul orei 13:30 împreună cu plutonul său şi cu campionul naţional de ciclism Alexandru Ciocan, Alteţa Sa Regală a fost întâmpinat de prefectul Sibiului, Ovidiu Sitterli, un amator al acestui sport pe două roţi, pentru ca mai apoi să se deplaseze cu toţii spre Piaţa Mare. Acolo unde au fost primiţi într-o ambianţă spumoasă, cu zâmbete şi aplauze ritmate, venite din partea primarului interimar al Sibiului, Astrid Fodor, şi a mulţimii de oameni de toate vârstele.

Principele Nicolae, propus cetăţean de onoare al Sibiului

Astrid Fodor a fost cea care a luat cuvântul în deschiderea evenimentului, susţinând că Principele Nicolae al României este un model de urmat pentru tânăra generaţie şi, totodată, a făcut un anunţ în premieră. Pentru a-i arăta recunoştinţa sibienilor, primarul interimar i-a propus Alteţei Sale Regale titlul de “cetăţean de onoare al Sibiului”.

“Alteţa Sa Regală, faptul că dumneavoastră v-aţi asumat acest proiect ne dă foarte multă credibilitate. Eu cred că nu există o persoană care să nu pună la îndoială faptul că dumneavoastră aţi fost educat de mic în spiritul de a iubi cărţile, de a citi, şi cine deprinde această plăcere din copilărie, cu siguranţă îşi va dedica şi anii care urmează cititului. Sunteţi un exemplu din acest punct de vedere şi mai special este faptul că promovaţi cartea mergând cu bicicleta. Dumneavoastră suneţi un model pentru tânăra generaţie şi din acest motiv, văzând că sunt foarte mulţi sibieni aici, vreau să fac în premieră un anunţ. De la primul meu contact cu Alteţa Sa Regală, am constatat două lucruri: că este mare iubitor al Sibiului, Alteţa Sa Regală a vizitat de multe ori oraşul nostru ca persoană particulară şi cunoaşte oraşul foarte bine, şi în al doilea rând că poate fi acel model care îi lipseşte tinerei generaţii. Din aceste considerente i-am propus Alteţei Noastre Regale să devină cetăţean de onoare al Sibiului şi vreau să vă anunţ că vineri am primit scrisoarea oficială prin care ni se confirmă că acceptă şi se simte onorat. Înainte de a încheia, vreau să transmit că în Sibiu se încurajează mersul cu bicicleta, avem piste de biciclete şi ne-am propus să le mai extindem”, a transmis Astrid Fodor.

 

1

Principele Nicolae, în mână cu o hartă cu actualele şi viitoarele piste de biciclete din Sibiu,pe care i-a înmânat-o Astrid Fodor pentru a o folosi când va pedala în Sibiu ca cetăţean de onoare

 

Vizibil emoţionat, Principele Nicolae al României nu a ratat ocazia de a mulţumi celor prezenţi în Piaţa Mare pentru distincţia primită, susţinând că este o onoare să se regăsească printre sibieni.

“Vreau să le mulţumesc cicliştilor care au venit cu bicicletele de la Sebeş încoace şi mulţumim pentru tot sprijinul. Sunt onorat să fiu aici şi să devin cetăţean de onoare al Sibiului. Vreau să vă mulţumesc pentru o asemenea preţuire. Astăzi a fost puţin obositor, ţinând cont că a fost extrem de cald. Echipa mea a venit foarte bine şi sunt fericit că sibienii au venit într-un număr atât de mare să ne susţină”, a spus Alteţa Sa Regală.

 

2

Principele Nicolae, în timp ce mulţumeşte pentru titlul de cetăţean de onoare

 

Rugăminte pentru Primărie: cât mai multe biciclete

După încheierea discursului Principelui, prefectul judeţului Sibiu, pe lângă mulţumirile formale, a lansat o rugăminte primarului interimar, Astrid Fodor, aceea de a pune la dispoziţia sibienilor cât mai multe biciclete.

“A fost o bucurie să-l întâmpinăm pe Principele Nicolae la noi, în judeţul Sibiu. Forma noastră de a-i ura bun venit este de a ne alătura dânsului şi celor de la Curtea Veche care au lansat această campanie. Sper ca doamna primar să ne ajute cu mai mule biciclete pentru tot judeţul Sibiu”, a afirmat prefectul judeţului Sibiu, Ioan Ovidiu Sitterli.

 

3

Ovidiu Sitterli îi lansează lui Astrid Fodor rugămintea de a ajuta judeţul Sibiu cu mai multe biciclete

 

“Actul de cultură” – marele câştig

În numele Consiliului Judeţean, a fost prezent la eveniment Nicolae Ivan, consilier pentru activități sportive în cadrul Asociației de Turism Sibiu, care a ţinut să scoată în evidenţă “actul de cultură” pe care-l promovează Principele Nicolae al României.  

“Mă bucur fantastic de mult că Principele României promovează actul de cultură, în timp ce alţii atentează la cultura română. Nota bene pentru Principele Nicolae”, a declarat, Nicolae Ivan, directorul Turului Ciclist al Sibiului şi consilier pentru activități sportive în cadrul Asociației de Turism Sibiu, din subordinea Consiliului Județean Sibiu.

 

4

Nicolae Ivan îşi arată respectul pentru promovarea culturii de către Principele Nicolae

 

“Judeţul Teleorman nu are nici măcar o librărie”

Reprezentanta Asociaţiei Curtea Veche, Iren Arsene, a făcut apel la latura civică a comunităţii sibiene şi a îndemnat ca fiecare sibian să contribuie cu orice sumă pentru ca acest proiect umanitar să se poate derula în cât mai multe sate din România, acolo unde există mulţi “copii frumoşi şi deştepţi care nu au o şansă, pentru că în niciun sat din România nu există o librărie”.

“Noi considerăm că asemenea comunităţi locale, cum este şi Sibiul, ar putea să ajute foarte mult prin generozitatea fiecăruia dintre dumneavostră care consideră că puteţi renunţa la 10 lei şi puteţi dona pe site-ul nostru. Doar aşa Alteţa Sa Regală poate să ajungă în mult mai multe sate, să ducă programul nostru de lectură, cărţile copilăriei, pentru ca aceste cărţi să fie cititite şi de către acei copii, care altminteri sunt foarte frumoşi şi deştepţi doar că ei nu au şansă, pentru că în niciun sat din România nu există o librărie. Există şi un întreg judeţ care nu are o librărie. Judeţul Teleorman, noi am fost acolo, nu are o librărie. Aşadar, dacă comunităţile locale înţeleg şi pot să facă acest gest copiii noştri pot avea un viitor mai bun. Dacă acum nu citesc, atunci când vor fi adulţi nu vor putea să gândească. De aceea există un foarte mare pericol. Dar copiii nu sunt vinovaţi, ci adulţii, ei trebuie să aducă acest obiect în preajma lor. Mâine, la şcoala nr. 4 vom dona cărţi. În urma noastră, dorim să lăsăm sentimentul copiilor de a lectura”, a mărturisit Iren Arsene, manager general Curtea Veche.

5

Reprezentanta Curtea Veche, Iren Arsene, vorbind despre necesitatea lecturării încă de la vârste fragede

 

La finalul evenimentului, organizatorii le-au făcut un cadou copiilor prezenţi în Piaţa Mare. Le-au oferit 5 biciclete de la DHS şi ghiozdane pline cu rechizite de la Hervis. Câştigătorii au fost provocaţi să răspundă la două întrebări: “Care e ultima carte citită?” şi “De cine e scrisă?”.

 

6

Copiii din mulţime ridică două degete pentru a răspunde la cele două întrebări, pentru a câştiga una dintre cele cinci biciclete

 

7

Principele Nicolae face poze cu copiii şi le oferă autografe

 

Principele va pleca marţi din Sibiu şi va pedala 145 de kilometri până la Braşov, urmând să pedaleze spre destinaţie, Constanţa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

6 comentarii

Ion al saptelea

Acum 7 ani

Manelism princiar. Servilism de toapa parvenita.
Raspunde

uuuaa

Acum 7 ani

ce grasa e primarita!!! (vezi pe tribuna) pllus ca a dat caldura si e plin de 2 roti. mergeti pe pista in sub arini nu pe strada sa nu avem loc de voi
Raspunde

@ion

Acum 7 ani

Iara ai baut prea mult Ioane?:))
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Ce preocupari \"deosebite \"au prefectul si primarita. Ii dau prea multa atentie acestui \' NEICA NIMENI\'\' In loc sa folositi banul public pentru nevoile sibienilor organizati tot felul de TAMPENII pentru a face reclama unui descendent al fostei monarhii . Se pare ca nu mai aveti nimic de facut pentru urbe. Totul merge perfect in Sibiu.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Și uite-așa, încet, încet ducem înspre derizoriu și titlul de cetățean de onoare al orașului (că ăla de cetățean de onoare al județului e compromis gata încă de la născare). Ce merite deosebite are acest ins, ce a făcut el pentru Sibiu, acest cetățean care nici măcar românește nu știe? Off topic: Toți absolut arată ridicol în costumația aia de ciclist.
Raspunde

@2

Acum 7 ani

Numa de jigniri te tii, trebuie sa accepti ideea ca la primarie n-ajung acolitii vostrii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus