Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Structurile metalice ale noului Pod Cibin sosesc la finele lunii. Starea santierelor din oras| Foto

Aflate în lucru ”la o fabrică din Pitești”, structurile metalice ale podului care este în reconstrucție peste râul Cibin vor sosi în a doua jumătate a acestei luni, anunță constructorii prin intermediul administrației locale. În prezent, aici se lucrează la culei (adică “picioarele” podului, explică reprezentanții Primăriei). Noul pod va fi construit pe structura a patru arce metalice, unite câte două în zona trotuarelor. La fel ca și la cel mai noi pod peste Cibin – podul Neculce – și pe sub actualul vor fi amenajate alei de promenadă pe fiecare mal. Circulaţia se va desfăşura pe patru benzi de circulaţie, vor fi amenajate trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele părţi. De asemenea, podul va avea un sistem de iluminat public nou. Contractul pentru această lucrare a fost semnat în vara lui 2014, iar termenul de execuție este de 20 de luni, termen care expiră în martie anul viitor. Valoarea contractului este de 10,5 milioane de lei, fără TVA, fiind atribuit prin procedură de achiziție publică asocierii formate din firmele SC Prodial SRL din Cisnădie, alături de SC Arcada Company SA Galaţi, SC Repcons SRL, SC Termo Sibiu SRL, SC Consinstal Energy SRL și SC Teleconstrucţia SA.

Kogălniceanu, gata anul acesta

Cealaltă mare lucrare aflată în derulare, viaductul Mihail Kogălniceanu are termen de finalizare finele acestui an. În prezent, anunță constructorii prin intermediul Primăriei, se lucrează la turnarea plăcilor de beton peste care se va aşterne asfaltul, la zidurile de sprijin și la amenajarea trotuarelor din secțiunea centrală a viaductului. Lucrările sunt executate de asocierea SC Geiger Transilvania SRL - SC Construcţii SA - SC Sinecon SRL - SC Wilhelm Geiger Gmbh, valoarea contractului finanţat din fonduri europene fiind de 28,2 milioane de lei, cu tot cu TVA.
“Două dintre cele mai importante lucrări încep să prindă formă – podul nou peste Cibin şi viaductul Mihail Kogălniceanu, structurile de sprijin fiind deja amenajate. Şi investiţiile pe străzi avansează într-un ritm bun, în paralel fiind realizate şi reparaţii ale defectelor apărute în asfalt”, declzară Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, într-un comunicat emis de Primăria Sibiu.


Celelalte mari lucrări de infrastructură rutieră din oraș
Sursa informațiilor: comunicat Primăria Sibiu

Pe strada Oţelarilor săpătura generală este efectuată pe 90% din stradă şi se aşterne un strat de geocelulă (stabilizare a solului), primul pas în aşternerea noii structuri rutiere. Pe strada Macaralei firmele deţinătoare de reţele de fibră optică şi electricitate lucrează pentru mutarea acestora pe noile poziții.

Pe Calea Guşteriţei se lucrează la reţeaua de apă pe tronsonul dintre podul centurii ocolitoare şi strada Ana Ipătescu.

Pe strada Măgheranului se lucrează la reţeaua de alimentare cu apă, iar pe strada Traian Demetrescu se efectuează săpătura generală între strada Mihail Kogălniceanu şi strada Câmpului. În aceeaşi zonă, pe strada Timişoara, s-au realizat reţelele de apă şi canal, se lucrează la structura rutieră şi se montează bordurile pe tronsonul dintre strada Tudor Vladimirescu şi strada Câmpului. Pe străzile Kiev şi Deva se aşterne asfalt.  

Pe strada Plugarilor se lucrează la reţeaua de canalizare, săpătura începând dinspre strada Oştirii.

Pe strada Strugurilor se continuă lucrul la canalizare, iar pe strada Gutuilor se amenajează carosabilul şi trotuarele.

Pe strada Lyon se aşterne ultimul strat asfaltic şi se fac ultimele retuşuri la rigolele betonate.

În cartierul Reşiţa II se continuă lucrul la amenajarea reţelelor de utilităţi care vor alimenta blocurile ANL din zonă. Constructorul este aproape de finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă şi lucrează în paralel la amenajarea canalizării pluviale şi menajere şi la instalarea conductelor de gaz.

Foto: Primăria Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

xyz

Acum 7 ani

Sunt curios cat timp o sa treaca de la finalizarea lucrarilort, pana la prima sapatura pentru apa sau gaz. De obicei nu trec mai mult de cateva luni, iar reparatiile o sa fie de fapt carpeli facute pe fuga.
Raspunde

un curios

Acum 7 ani

Sunt sigur ca cel ce semneaza articolul de mai sus habar nu are de strazile din Sibiu. Citez \"pe strada Traian Demetrescu se efectuează săpătura generală între strada Mihail Kogălniceanu şi strada Câmpului\", strada Traian Demetrescu nu se intalneste cu str. M. Kogalniceanu. Dar daca ar fi prima dezinformare pe care o redacteaza.
Raspunde

FODOR , Virgil Popa coautorii

Acum 7 ani

lucrului bine facut: SC Geiger Transilvania SRL - SC Construcţii SA - SC Sinecon SRL - SC Wilhelm Geiger Gmbh,: ”penalul Lorand Fabian Pal, gradinaru, sitaru,: sitaru, gradinaru, penalul Lorand Fabian Pal, si tot asa giratoriu ...pe milioane de euro ..pe banii sibienilor..ce naiba !!
Raspunde

LAURA

Acum 7 ani

Când ajungi să recunoşti în tine însuţi omul care eşti cu adevărat, îţi dai seama şi că \"mediul\" nu te va mai condiţiona niciodată, ba, dimpotrivă, că tu vei fi de acum înainte cel care va determina ce se întâmplă în jurul tău. Nici măcar nu e nevoie să părăseşti locul unde te afli, fiindcă forţa care s-a deşteptat în tine şi care se degajă din tine va transforma totul în preajma ta, astfel încât vei crea condiţii noi în contextul vechi. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, *** la *** luaracenter***
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Si noi unde ne mai scaldam doamna Bokor?
Raspunde

dragos

Acum 7 ani

vorba aceea ne-au luat haine noi dupa vin sa le rupa ca mai apoi sa faca carpituri ...atunci unde mai e cadoul ? asa se intampla si cu strazile pe dos mai intai ne amagesc cu niste strazi \'\'bine facute \'\' nu carpite ...ca mai apoi sa vina sa le sparga pentru control de rutina. ar merita pusi la coltul rusinii
Raspunde

tury

Acum 7 ani

tu bai travestitule in balta satului ,bai cioclofendrere ,te tot dai joseph,dute la tine in vagauna si stai la portita cu birfitori satului in localitatesa ta unde nu se intimpla nimic ,singura distractie este la crisma satului la o selectionata cu un pic de sirop in ea ,frustratule s-a vezicind va fi gata cele 2 mari obiective ce frustrare pe voi circotasilor si ofticosi ce sunteti
Raspunde

echipa de \"comunicare\"

Acum 7 ani

Echipa lui joseph e în funcțiune.... mai trebuie dovedit că există coordonare, comandă și control ???
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

puteam gasi o fabrica mai buna...cum I-om fi gasit chiar pe astia din Pitesti???
Raspunde

RADU

Acum 7 ani

Pe str.Baicoi,cand ????? Azi,la ploaia de dimineata,daca mai continua 10min,iar ne inunda subsolurile!!!
Raspunde

josepupu

Acum 7 ani

Stada baicoi+analfabetu,iar baicoi si asa mai departe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus