Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Pemiul I pentru doua sibience la Olimpiada Nationala de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artei

Pemiul I pentru doua sibience la Olimpiada Nationala de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artei

Anul acesta Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei s-a desfăşurat la Arad în perioada 5-8 aprilie şi au participat 39 de licee de profil. Olimpiada a reunit la Arad aproximativ 380 dintre cei mai talentaţi elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a.

Şi Liceul de Artă din Sibiu a fost reprezentat la Olimpiadă, iar elevele Daniela Ioana Tocoaie şi Diana Amalia Varga au reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I.

Daniela Ioana Tocoaie a obţinut la secţiunea Arte Plastice – Pictură de şevalet, clasa a XI-a – Premiul I cu 100 de puncte (nota 10), iar Diana Amalia Varga, la aceeaşi secţiune, pentru clasa a XII-a, a obţinut tot premiul I cu 100 de puncte (nota 10).

Ambele eleve au fost îndrumate pe tot parcursul anilor de liceu la disciplinele de specialitate - desen, culoare, compoziţie, de profesoara Marcela Froman-Sandu.

Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei este o competiţie individuală rezervată elevilor elevilor claselor a XI-a și a XII-a din învăţământul preuniversitar de artă, cu specializări în arte plastice, arte decorative, arte ambientale, arhitectură și design, şi conservare – restaurare bunuri culturale, specializări denumite generic, în termenii prezentului regulament, arte vizuale precum și a celor din învăţământul preuniversitar teologic, cu specializarea patrimoniu cultural – pictură de icoane. Toți elevii participanţi la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei au desfăşurat pe perioada competiţiei, activităţi de documentare pe diferite trasee tematice, alese de comisie, din cele propuse de organizatori. În cadrul activităților de documentare, concurenţii s-au informat şi au făcut schiţe în tehnici diverse, pe suportul (mapă) pus la dispoziţie, de asemenea, de organizatori. Gradul de complexitate şi dificultate a probelor din cadrul etapei naţionale a Olimpiadei Naţionale de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei este similar cu cel al probelor din cadrul examenelor de admitere în învăţământul universitar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Dascal

Acum 7 ani

Felicitari fetelor! Ati vazut ca se poate? Va astept si la concursul de mediu din 6 iunie! Felicitari si deosebitei voastre profesoare! Respect!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus