Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

GALERIE VIDEO - Topul celor mai frumoase reclame filmate in Sibiu

Judecând după numărul destul de mare al caselor de producție, din București sau din străinătate, care aleg orașul nostru ca decor pentru a filma reclame la diverse produse,  centrul istoric al Sibiului chiar oferă o atmosferă de basm. Fie că este vorba despre companii de telefonie, sau bănci, fie că este vorba despre imagini filmate vara, sau iarna, de fiecare dată Sibiul arată foarte bine la televizor.

Am selectat mai jos un top cinci al celor mai frumoase reclame filmate în Sibiu, principalul criteriu fiind imaginea pozitivă pe care spotul TV o creează Sibiului. Menționăm că am lăsat deoparte reclamele cu Ghiță Ciobanul, cu Van Damme la Bâlea Lac sau pe cele la Pate Ardealul tocmai pentru că ele nu prezintă Sibiul.

Locul 5 – Orange Romania (Descoperă sărbătorile)

Acest spot TV a apărut în luna decembrie a anului 2011 și a rulat pe toată perioada iernii. În fundal se pot observa, foarte bine puse în evidență, spații generoase din Piața Mică, Podul Minciunilor și Pasajul Scărilor. În plus, atmosfera chiar este una liniștită și plină de veselie.

Locul 4 – Sibiu Open 2012

Această reclamă a stârnit ceva vâlvă la momentul apariției, în special datorită protagonistului principal, fostul primar Klaus Iohannis. Acesta preia o minge de tenis care-i ajunge în birou și, pentru că întâmplător are o rachetă în mână, o dă mai departe către Piața Mare. Nu înainte de a face un truc pentru a ridica mingea de pe parchet. Spotul este unul simplu și promovează turneul de tenis Sibiu Open din 2012.

Locul 3 – Vodafone România (Cartela prepaid)

Vodafone se pare că a făcut o adevărată pasiune pentru orașul nostru, filmând o serie întreagă de reclame în Sibiu, atât pentru iarnă cât și pentru vară. Într-una dintre ele au transformat Piața Mare într-un patinoar în aer liber, iar în alta Casa Artelor și Podul Minciunilor într-o scenă de concerte. Ambele au fost filmate și au apărut la TV în 2008.

 

Locul 2 – Bancă germană

Și nemții au venit la Sibiu să filmeze o reclamă la o bancă de economii. Și în bunul clișeu occidental, în centrul atenției a apărut Contele Dracula. Spotul spune povestea unui vampir şi a unei tinere domniţe din Sibiu. Tânăra refuză în ultima clipă oferta vampirului de a avea viaţă veşnică, amintindu-şi de contul de economii pentru bătrâneţe. Filmările au fost realizate în centrul istoric al Sibiului, foarte multe clădiri din Oraşul de Jos fiind vizibile în spot, precum Pasajul Scărilor, strada Turnului și străzile  Turnului – Tg. Vinului – Faurului.

Locul 1 – Reclama indiană

Aceasta este cea mai recentă și cea mai cunoscută în momentul de față, la momentul apariției ei, acum aproape o lună, fiind preluată de toate televiziunile și site-urile de știri din România. Nu mai are nevoie de descrie pentru că vorbește de la sine, iar Sibiul arată superb.

P. S. 1: Am lăsat penal final reclama australiană filmată în Biertan, care este foarte amuzantă și surprinde comuna si într-un mod care o pune în valoare.

 

P. S. 2: Pentru nostalgici, la final vă mai arătăm o dată reclama la proiectul Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, intitulată Sibiu – Tânăr de la 1191. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

x

Acum 8 ani

topul asta trebuia difuzat in cinema multiplex. Se vede clar ca avem nevoie de unu, se vede si la primarie!?
Raspunde

Paul

Acum 8 ani

Asta nu e buna? youtube.com/watch?v=ROIlF4GmyPg
Raspunde

Vicent

Acum 8 ani

Daca pozau 2 m mai la dreapta, intra in poza si tufa care creste pe zidul cetatii de cativa ani si pe care, onorata echipa a primariei in stilul sasesc characteristic, nu e in stare sa il curate. Poate il folosesc la Turul Ciclist pe post de protectie sa nu sara biciclistii peste zid cand dau in gropile de pe Postei si Centumvirilor.
Raspunde

make

Acum 8 ani

Normal, avem cel mai frumos oras S-E european, ce bine ar fi fost ca si parlamentarii de Sibiu sa se fi implicat alaturi de Johannis in introducerea Sibiului in patrimoniului mondial UNESCO si renovate toate casele din zona istorica.
Raspunde

@Paul

Acum 8 ani

Tu aia numesti reclama TV? Nu confunda termenii....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus