Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Adela Floricioiu o va interpreta pe Emilia in spectacolul “Sint o baba comunista!"

Miercuri, 27 mai, de la ora 19:00, Teatrul de Balet Sibiu prezintă premiera națională a spectacolului de dans – teatru “Sînt o babă comunistă!”, inspirat de romanul omonim de Dan Lungu, în coregrafia Aleishei Gardner din Noua Zeelandă. Solista Teatrului de Balet Sibiu Adela Floricioiu, cu o experiență de mai bine de cincisprezece ani în dans, va da viață personajului principal al spectacolului - “Emilia”. Rolul fiicei va fi interpretat de Myrna Squire (Canada).

Născută la Sibiu, Adela Floricioiu și-a început studiile de balet în anul 1991 la Liceul de Artă Sibiu – secția coregrafie, sub îndrumarea profesoarei Iby Cristea, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București în anul 1999 și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București – secția creație coregrafică, în anul 2003. Timp de zece ani, din anul 1999 până în anul 2009, a fost solistă a Operei Naționale din București. Din anul 2010 este solistă a Teatrului de Balet Sibiu, fiind distribuită în spectacolele “Chopiniana”, “Paquita”, “Spărgătorul de Nuci”, “Giselle”, “City Beat”, “Carmen”, “Anotimpurile”, Coppelia”, “Lacul Lebedelor”, “Șeherezada”. A predat cursuri de balet la Palatul Copiilor din Sibiu, în perioada 2009- 2010, iar din 2009 până în prezent este profesoară de balet în cadrul Școlii de Balet “Adela Floricioiu”.

Spectacolul “Sînt o babă comunistă!” va fi reluat miercuri, 3 iunie, de la ora 19:00. Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni până joi în intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumpărate și online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus