Joi,
09.02.2023
Innorat
Acum
-17°C

Adela Floricioiu o va interpreta pe Emilia in spectacolul “Sint o baba comunista!"

Miercuri, 27 mai, de la ora 19:00, Teatrul de Balet Sibiu prezintă premiera națională a spectacolului de dans – teatru “Sînt o babă comunistă!”, inspirat de romanul omonim de Dan Lungu, în coregrafia Aleishei Gardner din Noua Zeelandă. Solista Teatrului de Balet Sibiu Adela Floricioiu, cu o experiență de mai bine de cincisprezece ani în dans, va da viață personajului principal al spectacolului - “Emilia”. Rolul fiicei va fi interpretat de Myrna Squire (Canada).

Născută la Sibiu, Adela Floricioiu și-a început studiile de balet în anul 1991 la Liceul de Artă Sibiu – secția coregrafie, sub îndrumarea profesoarei Iby Cristea, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București în anul 1999 și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București – secția creație coregrafică, în anul 2003. Timp de zece ani, din anul 1999 până în anul 2009, a fost solistă a Operei Naționale din București. Din anul 2010 este solistă a Teatrului de Balet Sibiu, fiind distribuită în spectacolele “Chopiniana”, “Paquita”, “Spărgătorul de Nuci”, “Giselle”, “City Beat”, “Carmen”, “Anotimpurile”, Coppelia”, “Lacul Lebedelor”, “Șeherezada”. A predat cursuri de balet la Palatul Copiilor din Sibiu, în perioada 2009- 2010, iar din 2009 până în prezent este profesoară de balet în cadrul Școlii de Balet “Adela Floricioiu”.

Spectacolul “Sînt o babă comunistă!” va fi reluat miercuri, 3 iunie, de la ora 19:00. Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni până joi în intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumpărate și online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus