Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Brateiu isi face retea de apa si canalizare in cadrul aceluiasi contract

Aproape nouă milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului semnat de administrația comunei Brateiu cu firma Dual Districon din Sibiu, pentru construirea rețelelor de apă și canalizare în întreg satul. Lucrarea este una diferită față de ”tradiționalele” metode ale primăriilor din județ, care în cele mai multe cazuri achiziționau lucrările pentru executarea rețelelor de apă, în primă fază. După care, ”când or mai fi bani”, urma să demareze lucrări și pentru rețelele de canalizare.
Tot diferită a fost și modalitatea de contractare a firmei executante: procedura de achiziție publică nu a fost lansată pe principiul ”câștigă cel mai mic preț”. Astfel, procedura de achiziție încheiată cu licitație electronică a punctat prețul ofertat cu maxim 50 de puncte, termenul de predare a proiectului tehnic (cel mult o lună) avea un punctaj maxim de 10 puncte, în timp ce în cazul garanției acordate lucrării punctajul maxim a fost 5. Restul de 35 de puncte au fost rezervate notării costurilor de mentenanță a sistemului de apă și canalizare pe perioada exploatării.
La această procedură organizată de Primăria Brădeni s-au înscris cinci societăți: BMT Trans Construct din Mediaș, Tehnic Trust SA din Târnăveni (județul Mureș),  Construcții SA, Trans Grup Agapia SRL și Dual Districon SRL, toate din Sibiu. În urma acestei proceduri s-a ajuns ca de la prețul estimat la 9,44 de milioane de lei (fără TVA), contractul de proiectare și lucrări să fie atribuit celor de la Dual Districon SRL pentru 8,68 de milioane de lei.
Lucrarea presupune – printre altele - execuția rețelei de apă cu o lungime de 7,93 km, a celei de canalizare cu o lungime de 7,37 km, construirea unei stații de epurare cu o capacitate de aproape 290 de mc/zi, a unui rezervor de apă de 300 de mc, a 171 de cămine și a trei stații de pompare.
Termenul maxim de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

T.H.

Acum 7 ani

Felicitari !
Raspunde

ion

Acum 7 ani

POVESTI DE ADORMIT COPIII. FACETI CA LA COPSA? BAGATI CANALUL SI APA IN PAMANT SI LUATI BANII? LA COPSA NICI ACUM NU E FUNCTIONALA, AU BAGAT CONDUCTELE IN PAMANT SI GATA. STIL ROMANESC. DOAMNA PRIMAR CUM VA VENIT IDEEA ASTA ACUM DUPA CE S-A FINALIZAT LUCRARILE LA DN 14? CE FRUMOS VA FI CA ACUM DUPA CE S- A TERMINAT MULT ASTEPTATUL DRUM SA VENITI SA SPARGETI DIN NOU TROTUARE SANTURI PODETE FACUTE PERFECT DE CEI DE LA STRABAG! VA FI EXCELENT SI SUNTEM CONVINSI CA DUPA CE VOR SPARGE TOT VOR REFACE TOTUL LA LOC CUM A FOST. PANA ACUM NU ATI AVUT TIMP DUPA CE ATI STAT LA PRIMARIE ATATEA MANDATE?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus