Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Afla ce poti face in weekend la Sibiu

Zeci de artişti vor concerta weekend-ul acesta la Sibiu, iar printre spectacolele de teatru de la sfârşit de săptămână se numără şi celebra piesă “Faust”, deci numeroase motive pentru a nu sta în casă în aceste zile. La Sala Thalia, suita manifestărilor aflate sub egida EUROPAfest 2015 – la care Filarmonica de Stat Sibiu este co-organizator – continuă în acest weeeknd cu un concert de gală care va avea loc vineri, 22 mai 2015.

Proiectul EUROPAfest 2015 include şi secţiunea de concurs Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti”. De câţiva ani, finalele concursului (care are loc la Bucureşti) se desfăşoară la Sibiu, laureaţii fiind răsplătiţi prin oferta de a cânta alături de o orchestră simfonică naţională. Ediţia a XXII-a, 2015 este dedicată viorii, ediţiile anterioare fiind dedicate pianului (2013) şi, respectiv flautului (2014).

Biletele pentru aceste concerte se vor pune în vânzare începând cu 18 mai, la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Forza ZU ajunge în acest weeknd la Sibiu, iar în Piaţa Mare, Morar şi Buzdugan vor întreţine atmosfera şi vor prezenta un eveniment care reuneşte în faţa publicului 36 de trupe şi artişti ai scenei muzicale româneşti.

„Acum patru ani am vrut să facem un concert, dar România a vrut mai mult. De aceea, an de an de atunci facem istorie. Forza ZU vine la tine! Sâmbătă, 23 mai, ora 15:00. Cel mai mare concert din România devine și mai mare. Ne întâlnim să cântăm împreună în Piața Mare. Un loc de poveste. O scenă epică. Forza ZU unește zeci de superartiși cu zeci de mii de voci într-o singură zi. Ai intrare liberă la cel mai mare concert din România. Ți-ai pregătit vocea?”, spun organizatorii.

Artiștii și trupele care vor urca pe scenă sunt B.U.G. Mafia, Loredana, Pact, Andra, Raluka, Smiley, Delia, Mihai Constantinescu, Alex Velea, Vunk, Antonia, Proconsul, Stela Enache, Daniel Iordăchioae, Holograf, Fly Project, Guess Who, Maximilian, Shift, Randi, Uddi, Nadir, Alina Eremia, Marius Moga, Adda, Lidia Buble, Adrian Sînă, Lariss, Otilia, Maxim, Ami, Carmen, Ruby, What's Up, Andreea Bănică și 3 Sud Est.

Concertul va fi transmis live pe ZU TV, la Radio ZU și pe pagina de Facebook Radio ZU.

Pe la teatru...

Sâmbătă, 23 mai, de la ora 11:00 și ora 13:00 va avea loc “Atelierul de sâmbătă” de la Teatrul GONG din Sibiu, care își propune să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii.

Atelierele organizate în parteneriat cu MAGIC HANDS STUDIO solicită şi stimulează materialul creativ pe care fiecare copil îl posedă în mod nativ, evidenţiindu-l prin activităţi ce au la bază fundamentul artistic şi imaginativ. Copiii îşi dezvoltă încrederea în sine şi deprind aptitudini de comunicare şi relaţionare în mod natural, prin forţe proprii.

La fiecare întâlnire din cadrul atelierelor copiii sunt provocaţi să-şi folosească şi să-şi dezvolte imaginaţia, spiritul creativ, abilităţile de comunicare, încrederea, spiritul critic, bunul gust precum şi gândirea logică. Fiecare temă se bazează pe joc dar şi pe elemente educative, astfel copiii fac cunoștinţă cu ideea de reciclare, își dezvoltă imaginația şi simţul practic, sunt implicaţi în proiecte de grup şi descoperă cât de amuzant poate fi lucrul în echipă.

Fiecare atelier are o durată de 1h30min și este adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani, iar pentru fiecare serie se pot înscrie zece copii.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 24 mai, de la ora 11:00, premiera spectacolului „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte. „Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău.

La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă.

„Va fi cu siguranță unul dintre cele mai așteptate spectacole de animație din acest an. Am apelat la o formulă de scenariu ce respectă povestea așa cum a fost scrisă. Am renunțat totuși la anumite expresii mai greu de înțeles, la cuvintele ciudate sau intraductibile pentru cei mici, fără a schimba din fabulosul acestei povești. Textul lui Creangă e unul complex și amplu, cu multe valori simbolice și poate fi urmărit pe mai multe planuri, în funcție de vârstă”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii din Sibiu.

Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, sâmbătă, 23 mai, de la ora 18:00.

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu anunță prima reprezentație a spectacolului “Faust” din acest an. Cea mai impresionantă producție TNRS este gata să bucure publicul într-un nou spațiu de joc: Baza SC Construcții SA, str. Triajului 1-3 (viaductul Vasile Aaron).

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 mai 2015, ora 19:00. Pentru această reprezentație (unica înainte de începerea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu) au fost puse în vânzare 250 de bilete la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 și online prin eventim.ro. Preţul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 25 de lei, cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, în limita locurilor disponibile.

„Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaștere, credinţă, durere şi iubire. „Faust“ după Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial.

Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori într-o hală industrială dezafectată.

Picnic în Piața Huet

Duminică, Piața Huet, cea mai veche piață medievală a Sibiului, va răsuna de veselie. Folosită mai degrabă drept parcare decât ca spațiul urban minunat care este, Piața Huet va deveni locul ideal pentru un picnic, în plin centrul orașului. În spațiul dintre gangul care face legătura cu Piața Mică și Pasajul Scărilor, locul mașinilor va fi luat de băncuțe, mese înflorate, pături pufoase și șezlonguri iar evenimentele se vor succede permanent.

mici vor avea ocazia să participe la ateliere hand-made, cei mari vor putea admira expozițiile fotografice sau vor putea afla noi detalii despre această piață medievală în cadrul tururilor ghidate iar seara se vor putea delecta cu un film sau cu cele două concerte. Însă brunch-ul din Piața Huet este motivul care va aduna la un loc sibienii și turiștii dornici de a savura delicatese ale bucătăriei tradiționale într-un loc complet atipic pentru un picnic.

Brunch-ul din cadrul festivalului Huet.Urban este organizat de către Asociația My Transilvania cu sprijinul restaurantului Jules. Coșul de picnic oferit în cadrul Huet.Urban Brunch va conține preparate și produse locale de sezon, tradiționale sau bio. Fiecare coș va conține quiche-uri vegetariene asortate cu verdețuri și legume de sezon din Nucet, Sărata și Șeica Mare, un lichiu cu ceapă și / sau piept de porc după o rețetă adaptată din Valea Hârtibaciului, ½ de baghetă cu brânză de capră din Podișul Tărnavelor, ½ baghetă cu carne de porc de mangalița de Ilimbav, o prăjitură cu fructe de sezon, specialitate din Avrig, un cornet cu jumeri, ridichi și ceapă. Coșurile de picnic sunt gândite pentru două persoane și vor putea fi cumpărate de la standul asociației între orele 12 și 16.

Fiecare coș costă 50 de lei. Cele două ateliere pentru copii se vor desfășura între orele 12:00 și 17:00. Atelierul organizat de Diana Ribana, prezență permanentă în cadrul edițiilor anterioare ale festivalului Huet.Urban, se numește „Căsuța tablou”. Alături de Diana, cei mici vor colora un adevărat oraș pe o pânză de tablou. Atelierul este destinat copiilor între 5 și 9 ani. Atelierul organizat de Star Kids Center propune celor mici construirea de magneți. Folosind plăcuțe de lemn și diverse șabloane, participanții la atelier vor picta cu culori acrilice case și biserici din orașul nostru, aplicarea foliei de magnet fiind ultimul pas în realizarea unui frumos suvenir de la Huet.Urban 2015.

Prima parte a Festivalului Huet.Urban se va încheia cu concertele trupelor Lights Out și The Noise precum și cu o proiecție de film.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus