Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

ACTUALIZARE Iohannis: Solicit demisia lui Victor Ponta. Turcan: un furt grosolan. Cazan: Hotul Mouse. Reactia lui Ponta

ACTUALIZARE
 
Premierul Victor Ponta a scris în urmă cu câteva minute pe pagina sa de Facebook că doar Parlamentul îl poate demite. ”Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demita! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți!”, a scris Ponta pe Facebook.
 
ȘTIREA INIȚIALĂ:
 
Președintele României Klaus Iohannis i-a cerut în urmă cu cîteva minute demisia premierului Victor Ponta în urma începerii urmăririi penale a acestuia pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, anunţă DNA. ”Primul ministru este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situaţie imposibilă pentru România. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului ministru Victor Ponta”, a declarat Iohannis.
Și liderii PNL Sibiu, Raluca Turcan și Mircea Cazan au făcut astăzi declarații cu privire la începerea urmării penale a premierului. ”PNL solicită azi în mod ferm demisia premierului Ponta. PNL va vota în Parlament la vedere pentru anchetarea premierului Ponta, așa cum a făcut-o de fiecare dată. Victor Ponta a întins la maximum coarda față de instituțiile statului și față de supremația legii. (...) Victor Ponta a sfidat, a batjocurit, a pus mai presus de lege, de democrație interesul său personal și inetresul unei clientele de partid. Victor Ponta și-a îngropat nu numai viitorul politic, ci și viitorul PSD. (...) Corupția se află în capul masei guvernului”, a spus copreședintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.
La rândul său, celălalt copreședinte al organizației, Mircea Cazan, a declarat că ”dacă până acum i-am spus premierului Mickey Mouse, dacă ce se spune este adevărat, atunci îi putem spune Hoțul Mouse. Eu cred că domnul Victor Ponta va da dovadă de decență și cred că azi, nu mâine, nu poimâine sau luni, își va depune demisia”, a declarat Mircea Cazan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

vexatu

Acum 8 ani

Să ne înțelegem, în dovleacul pătrat al ăstora a fi urmărit penal este egal cu a fi pus sub acuzare? Dacă e nevinovat? Mi-e silă de kkții portocalii.
Raspunde

dave

Acum 8 ani

Nu cred ca merg procurorii cu nimicuri,mai ales dupa premierul României!! Nu prea gandesti,recunoaste!
Raspunde

Vexatu

Acum 8 ani

Nu intru în dialog cu persoane ce suferă de deficiențe ale intelectului. Dacă vroiam astamă înscriam în PDL. Mulțumesc pentru înțelegere.
Raspunde

dave

Acum 8 ani

Dupa cum spuneam...
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

După cum spunea...
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Orice om cu un minim bun simț și-ar fi dat demisia. Dar în cazul ăsta nu avem de-a face cu un om, iar de bun simț nici atât. Ponta este o specie inferioară de mamifer biped.
Raspunde

xyz

Acum 8 ani

scapa cine poate? as fi tare curios sa vad pozitia lui cindrea. nu credeam ca in romania zilelor noastre dna poate da lovituri de stat.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Iarăși, băi, comuniștilor, iar o luați personal, parcă am mai auzit refrenul: dai în mine, dai în fabrici și uzine! Ăla e un hoț patentat, nimic mai mult, nu e lovitură de stat, se numește dreptate. Cindrea ce să zică și el, că e condamnat deja.
Raspunde

@.@

Acum 8 ani

Au mai fost cazuri de genul si pe la case mai mari, parca in Germ. cineva de rang inalt si-a dat demisia doar dupa zvonuri ca ar fi suspectat. Pe asta il bagi si la zdup si tot legat cu lant de fier il vezi in fotoliul de premier ! Cat despre \'\'am avut o discutie extrem de corecta si civiliata\'\', pai cum altcumva bre??? In campanie iti toroia gura nemernica cu toate cretinismele, ba ca n-are copii, ba ca a retrocedat, ilegalitati primarie, n-spe case etc...in timp ce Johannis tacea, cu toate ca putea sa dea replici de la acide la distrugatoare. Tacere care, de taranime, a fost inteleasa gresit. Ca deh, in tara asta daca ai mestecatoarea mare esti bun (Becali, Zavoranca, Basescu etc etc etc).
Raspunde

da da

Acum 8 ani

La parnaie cu Pinocchio ,cindrea,turcana,cazan,neagu,besoiu,gradinar......lista lunga...si averile confiscate...astai buba
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Reactia lui Johannis este corecta. Ponta ar trebui sa se retraga singur din functie pina cind justitia decide daca va fi sau nu chemat in instanta. Pina atunci loctiitorul lui va conduce tara. Eu nu cred ca vreun cetatean a votat un hot, bandit, puscarias care sa ne conduca. Ar fi bine sa faca pasul inapoi, pina cind Justitia a-si face treaba, daca este nevinovat poate sa revina in politica, acuma sa stea pe banca de rezerva. Tot respectul pentru Johannis ca se distanteaza de el.
Raspunde

unu

Acum 8 ani

eu cred ca trebuie socotot asa!! demisia, ar fi un gest cel putin de onoare!!! dar su nu ceara acest lucru unu gen Cazan, figuranta Turcan sau Predoiu, Blaga, Gorghiu etc. Johanis daca se simte cel mai corect sa strige tare DEMISIA!!! daca nu sa nu faca politica unui partid pt ca este presedintele tuturor!!!
Raspunde

so

Acum 8 ani

inceputul sfarsitului ptr arogant !!!!!!!!!
Raspunde

vasiladi

Acum 8 ani

turcan terleportata la sibiu/DEMISIA haus klaus/ales si mai ales de sibieni-DEMISIA kodruta luluta sibianca DEMISIA alegeri anticipate si vedem romania nui consiliul local din sibiu cu casnice fdgeriste herr werner ALES
Raspunde

Dragos

Acum 8 ani

de ce te folosesti de numele de \"cetatean\", ca un procuror nu este mai mare decat acestia? ca nu cetatenii Romaniei te-au ales de fapt, ci oamenii tai, pe care i-ai influentat! !%%£^^&*%$%£\"~{} you! ti-a ajuns cat ai furat!!
Raspunde

copy-paste

Acum 8 ani

Plagiator fara onoare....gunoi comunisto-psdist...pardon pcrist
Raspunde

Ce se afla dupa parerea mea

Acum 8 ani

FMI nu suporta sa nu mai imprumute Romania, ”unii de langa noi ” sa nu mai aiba pe români saraci, austriecii sa nu mai defirșeze, germanii sa nu poata pună mana pe energie, canadienii sa nu scobesaca aurul de la Rosia M .!!!!!!!
Raspunde

ptr.11

Acum 8 ani

De acord daca pleaca si el intr-un concediu fara limita .
Raspunde

Start

Acum 8 ani

La postări, pesedeilor.
Raspunde

ptr.19

Acum 8 ani

mai bine pesedei decat tradatori !!
Raspunde

T.H.

Acum 8 ani

Guvernul Ponta nu moare cand vrea Johannis si Blaga!
Raspunde

Dargor 87

Acum 8 ani

Hop si mutalaul sas vrea demisia lui ponta ,ce circ penibil in Romanica asta condusa de escroci ,incompetenti si tradatori de neam ,indiferent din ce partid sau de ce culoare politica sunt ,LA PUSCARIEEEE...ca sa-l citez pe Mircea Badea!!!
Raspunde

unu

Acum 8 ani

si tu te uiti in gura lui mescariciu lui ,voiculescu [mercea si badea ] ba ala este frustrt cu echipa lui gidea ,ca a-u ratat lovitura vieti ,saraci dupa ce la-u demolat pe antonescu ,acum se zgirie pe ochi ,pop- korn ,ca nu a la-sat lucrurile cum a fost stabilit de ,usl ,bai este o vorba din bobor aia cu hapsinului i-i ia dumnezeu daru ,a vrut toata puterea si a pierduto pe toata ,lasa nu mai plimgeti pe masa viitorului guvern este o ordonanta de urgenta ,se renunta la stadioane si se fac puscari ultra moderne mai ceva ca hotelurile de 5 stele ca la ce elite se aduna acum astia nu suporta colectivitatea si sculatu la inviorare ,fe potol ce s-a mai vorbim s-a treci de la caviar si bauturi alese ,[o sticla de bautura cit 2 pensi de ale mele indexate ]direct la ceai cu bromura si arpacas si baie la comun ,este greu de digerat ,ba ce s-a gindit mitici vine asta [johannis ] din provincie si noi mari smecheri il facem din glezne ,bai ,johannis nu este dejeu ,asta va face pas cu pas ,cititi bine cartea nu frunzarita ,si o s-a vedeti zicala din campoanie la primaria sibiului ,DACA VRETI S-A MEARGA TREABA CEAS VOTATI UN SAS ,asa faceti coada la librariri si studiati cartea in aprofunzime
Raspunde

baba

Acum 8 ani

Ce pacat ca va ganditi asa prost despre Ponta . El nu afacut nimic . Dar ce zice despre presedintele romaniei care si-a facut vila pe banii nostri la Neptun si excursii tot din buget .El vrea prim ministru pe Predoiu cu dosare penale .Sper sa mai ganditi si cu capul .
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Sah - mat! Altfel - ghiveci : Tariceanu loves Ponta - Geiana loves Blaga ! Sa fim seriosi : daca Ponta ar fi ajuns presedinte beneficia de imunitate absoluta. Inseamna ca vointa populara ar fi surclasat justitia ! In dreptul roman justitia prevaleaza . Imunitatea (imperiala, regala) este o institutie medievala de esenta religioasa ( Unsul lui Dumnezeu) preluata de Presedintia Regala franceza - apoi maimutarita de alti beneficiari. O relicva irationala. Teoretic cu cat mai daunator republicii este un sef de guvern urmarit penal decat un sef de stat? Cine are curajul unei adevarate reforme constitutionale ?
Raspunde

brrrrrrrrrrrrrr

Acum 8 ani

Ce a facut FSN-ul=PSD-ul de-a lungul timpului se numeste genocid la adresa poporului roman. Ticalosiile facute de comunisti sunt simple copilarii fata de cele facute de ,,preaiubitul partid,, a stimatului I.Iliescu. La zid cu ei iar ciomag tv inchis pt totdeauna....parnaia este prea usor....ps.nu uitati si de PDL-isti si UDMR-isti
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Da, ar fi beneficiat de imunitate fix cât ținea mandatul, apoi îl așteptau dosarele cum tot așa îl așteaptă acum pe Băsescu vreo 80. Nimeni nu scapă, toată lumea plătește aici, în lumea asta, să fie clar, băieții încă nu realizează...
Raspunde

Nu vreau

Acum 8 ani

De ce Iohannis n-a cerut demisia sefei ICCJ, acuzata de voci din societatea civila pentru cazul Rarinca, dar a cerut demisia lui Ponta? Posibil raspuns: pentru ca asa vrea. Atunci, la acel caz, vorbea despre demisie ca despre un act unilateral de vointa (adica, sa vrea doamna, ca daca nu vrea, n-o s-o fortam; si doamna n-a vrut). Acum, cere demisie, pentru a crea presiune publica. Stie ca nu are de partea sa argumentele legale, si incearca doar sa apeleze la o eventuala slabiciune a premierului.
Raspunde

Monica

Acum 8 ani

.Veţi descoperi că în momentul în care veţi înceta să oscilaţi şi veţi lua o decizie clară, fermă, de a face ceva, indiferent cât costă, totul începe brusc să acţioneze în favoarea voastră. Asta scrie celebrul *** în cartea ”Succesul în viață”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. *** de comision. Pentru mai multe detalii, *** la ***lapuste_monica***
Raspunde

max

Acum 8 ani

Cazan si Turcan nici nu stiu pe ce lume traiesc dar ei comenteaza de premierul tarii. Raluca Turcan o sa taca curand .
Raspunde

mosu

Acum 8 ani

Adica sa isi dea demisia Ponta pentru ca cere un procuror... Buuun. Si apoi daca iese ca tanti Rarinca dupa 6 luni de la puscarie cum ca e nevinovat si ca ups... s-a facut o eroare, ce? Nu se intampla nimic, doar trebuie gasit un procuror care sa il acuze nu-i asa? Procurorul nu pateste nimic, Mutul zice si el ups si gata...
Raspunde

PSD=PCR

Acum 8 ani

Lingăii comuniști....(pardon PSD-îști ),sunt la datorie....dați bice cu postările jegurilor comuniste.....va cade regina si apoi urmați si voi
Raspunde

relu

Acum 8 ani

daca si Cazan striga hotii nu mai este nimic de facut in politica din Romania.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus