Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Ce poti face in weekend la Sibiu

Smartmobilul Salonul Auto Sibiu este unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale acestui weekend. Până duminică, sibienii sunt aşteptaţi în Piaţa Mare pentru a vedea maşinile expuse.

„Smartomobilul este un proiect de dezvoltare socio-economică durabilă, având la baza automobilul inteligent (evoluţii tehnologice şi perspective), cu impact favorabil permanent atât asupra comunităţii locale în ansamblul ei (economică, socială) cât şi asupra mediului (tehnologii non sau puţin poluante). A devenit astfel o necesitate şi nu doar un deziderat ca automobilul să integreze continuu tehnologii performante atât în ceea ce priveşte siguranţa cât şi protecţia mediului”, spun organizatorii.

Activităţi sportive în Parcul Sub Arini

Timp de o zi, Parcul Sub Arini devine un fel de Mecca pentru sibienii care iubesc să facă mișcare ȋn aer liber.

Sâmbătă, 6 iunie, ȋncepând cu ora 10:00, oamenii de toate vârstele se vor deconecta de la activitățile aproape telepatice de zi cu zi pentru a retrăi o picătură din sportul preferat care are puterea, de fiecare dată, de a le genera ridicături ȋn marginile gurii. Peste 20 de activități sportive, de la fotbal și baschet, până la escaladă și badminton, ȋși vor da mâna ȋntr-un melanj sportiv garantat, la o nouă ediţie Sibiu Challenge. Activitătile vor fi coordonate de instructori sportivi specializaţi și vor putea fi practicate gratuit în faţa Stadionului Municipal pe zona de asfalt şi de iarbă. Va fi amplasată, de asemenea, şi o scenă în faţa Stadionului Municipal pe care se vor derula activități de fitness pe ȋntreaga durată a zilei.

Pe lângă acestea, pe scenă vor urca de la ora 13:30 şi micii sportivi de la Terrasportika Sibiu, care au pregătit un număr de activităţi cu bastoane şi tae bo juniors, iar de la ora 16:00, dansatorii profesionişti de la Cab Sport Dance School vor susţine o demonstraţie de dans sportiv şi o primă lecţie de dans pentru copiii pasionaţi de acest sport. În încheierea evenimentului, dansatorii de performanţă din partea Clubului Kolorat vor susţine pe scenă un show de street dance inedit.

“Ne propunem să prezentăm în faţa sibienilor cât mai multe sporturi şi cât mai multe alternative interesante de a face mişcare, pentru a-i determina astfel să îşi găsească sportul preferat şi să conştientizeze importanţa de a duce o viaţă activă. Sibiu Challenge a plecat, încă din 2012, de la ideea de a reaminti oamenilor că sportul este esenţial pentru sănătate şi dezvoltare personală şi că există foarte multe alternative de a face mişcare în Sibiu, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Cluburile sportive invitate la eveniment şi instructorii specializaţi vin în întâmpinarea dumneavoastră cu asistenţă specializată, informaţii utile, tehnici sportive şi sfaturi pentru iniţiere în noi activităţi, iar demonstraţiile susţinute de sportivi de performaţă în faţa publicului sunt menite să inspire şi să prezinte modalităţi inedite de a face mişcare, cum este cazul show-ului de street dance, dans sportiv sau tae bo juniors”, a declarat Adrian Bibu, coordonatorul proiectului.

Cele 20 de sporturi sunt: fotbal, mini-fotbal, baschet, mini-baschet, escaladă şi tiroliană, tenis cu piciorul, volei, ping-pong, fitness, gimnastică, handbal, arte marțiale pentru copii şi adulţi (karate, taekwon-do, kikboxing, judo, tae bo), dans sportiv, street dance, badminton, rugby, atletism, activităţi pentru părinţi şi copii, skandenberg.

Special pentru copii, la Sibiu Challenge se sărbătoreşte din nou ziua copilului. Pe lângă activităţile sportive, precum gimnastică, arte marţiale, minibaschet, mini fotbal, handbal, atletism şi fitness, copiilor li s-au pregătit o serie de surprize: dansuri, castele gonflabile, pictură pe faţă, jocuri şi concursuri distractive, swingball şi divertisment cu clovnul Buratino de la ora 14.00.

Distracţie şi cultură pentru copii

Spectacolul „Da Yang si Printesa Da Yin” de Eva Labadi Megyes, după un basm oriental, se joacă la Teatrul Gong, sâmbătă, de la ora18:00.

„Da Yang și Prințesa Da Yin” este un spectacol după o poveste orientală despre iubire și curaj, în care regizoarea Eva Labadi Megyes folosește păpuși inspirate din teatrul tradițional japonez. Producția Teatrului „Gong” din Sibiu a avut premiera anul acesta și surprinde prin scenele dinamice, cu marionete bunraku, într-o tehnică de o precizie aproape mecanică. Tânărul Da Yang pornește într-o aventură inițiatică, pentru a fi pus în fața a numeroase încercări și primejdii în încercarea de a-și salva mama bolnavă. În drumul său, acesta se îndrăgostește de o tânără prințesă și devine simbolul eroului ales prin destin.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 7 iunie, de la ora 11:00, spectacolul „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte. „Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă.

În perioada 5-6 iunie se va desfăşura la Sibiu cea de-a II-a ediţie a Concursului Naţional de Chitară „De la baroc la rock”, care aduce pe aceeaşi scenă, în Sala Oglinzilor din cadrul Forumului German Sibiu, peste 40 de copii şi tineri din toată ţara. Scopul concursului, destinat copiilor cu vârsta între 6 şi 18 ani, care studiază chitară clasică în şcoli şi licee de muzică sau în particular constă în depistarea, stimularea şi evaluarea performanţelor instrumentale şi creative ale copiilor şi tinerilor pasionaţi de chitară.

„Mai mult, ne propunem ca prin acest eveniment să mediatizăm şi să popularizăm la nivel naţional talentele şi valorile autohtone din domeniul muzical. Dorim să atragem la Sibiu copii şi tineri care studiază chitară, oferindu-le acestora şansa să-şi evalueze cunoştinţele şi aptitudinile dobândite în urma studiului”, spun organizatorii.

Concursul este organizat de către Asociaţia Culturală Play şi este deschis publicului larg şi pasionaţilor de chitară clasică din Sibiu, iar intrarea este liberă.

„De la Baroc la Rock” face parte din campania identitară Sibiu – Guitar Friendly City, care are ca scop acreditarea Sibiului ca un oraş deschis şi stimulativ pentru promovarea chitarei şi a stilurilor de muzică specifice acestui instrument în rândul tinerei generaţii. În cadrul campaniei, vor avea loc concerte, concursuri de chitară clasică şi chitară electrică, recitaluri, evenimente, workshop-uri, expoziţii, grupate în Festivalul de Chitară "De la Baroc la Rock" şi programul de educaţie culturală "Pune mâna pe chitară".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

turist

Acum 7 ani

,cind va apucati de modernizarea stadionului ,s-au constructia unui stadion nou ,sibiul o merita din plin ,,turisti cind ne viziteaza ,vor s-a stie si ce baze sportive ,avem ,chiar daca la voi multi nu place sportu de performanta [folbal ,handbal ,volei ,baschet ,etc ] un oras de valoarea sibiului trebuie s-a aiba si baze sportive de 5 stele ,sala polivalenta de 10 000 locuri ,actuala finddepasita ,aici se facer mai mult piete taranesti cu produse ,bio de la metro ,kaufland,careffor,etc ,,sportu nu mai intereseaza pe nimeni ,au crescut balariile pe stadion cit copaci din parcu ,sub arini
Raspunde

@1turist natang

Acum 7 ani

La falimentul fotbalului si sportului in general sibian a contribuit in mare masura si iohannis-giratoriu-6 case ,prin nepasarea si lehamitea lui ,deci mai lasa visele cu stadioane de 50 000 si sali de 10 000 ,degeaba le-ar face cineva daca vor fi pustii pe urma ,mai bina ia un xanax sau o bere la pet in plus ...sa nu mai faci asa multe spume la gura ,sluga jalnica!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus