Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Restaurant Gothic: mai bine ramaneti la salate

În chiar zona zero a orașului, de vă veți așeza la cea mai mare terasă acoperită, veți primi un meniu peste care stă pecetea restaurantului Gothic. De fapt, e un ditamai meniul, cu zeci de preparate, care să pună în valoare în farfurie cât mai multe feluri de carne și legume. Cam de ocolit astfel de restaurante nehotărâte, ”cu de toate în meniu”, dar mi-am zis că nu o fi unul de acest gen tocmai în Piața Mare a orașului.
Pe la orele călduroase ale prânzului, sub terasă erau adăpostiți destul de mulți clienți, majoritatea cu câte o salată în față. Cu toate acestea, meniul a fost adus rapid și nu a fost doar o impresie de moment, căci servirea a decurs în bune condiții până la plecare.
Luând la răsfoit meniul am cam obosit, așa că m-am reîntors la prima pagină pe care sunt trecute specialitățile casei, două la număr: medalion de căprioară și piept de rață cu sos de prune uscate. Nu sunt tocmai un adept al cărnii de vânat, dar am zis să încerc de această dată. ”Vinovată” pentru decizie e amintirea meselor date de unchiu’mio, mare vânător, de la care îmi amintesc gustul extrem de fraged (către ”păstos” pe alocuri) al căprioarei, însoțită de un sos dulce și fructe de pădure.
Medalion de căprioară, cu sos de ciuperci de pădure și cartofi piure am cerut prin urmare ospătarului amabil (care m-a asigurat fără să clipească de faptul că au carne proaspătă) și m-am pus pe așteptat. Așteptarea s-a încadrat în limitele normale, undeva până în 20 – 25 de minute, având în vedere că nu eram singurul care comandase ceva de mâncare pe terasa respectivă. ”Pâine nu doriți?”, mă trezește din așteptare ospătarul. Ce să fac, să fie și pâine, ridic din umeri, cerând și o salată asortată, după care mă reîntorc în așteptare. Și mai bine rămâneam acolo, deși mi-era o foame de începea să mă doară stomacul.
Căci odată ce am început să scormonesc prin farfuria adusă în fața-mi a început să îmi pară rău. La vedere, mâncarea nu pare a avea ceva nelalocul ei. Dar când am apucat să gust ciupercile, am crezut că am o măsea stricată în gură. Mai încerc o dată. Nțțțț, același gust greu de definit, dar amplificat înspre zona negativă de consistența mucilaginoasă a ciupercilor. Renunț la acestea și îmi folosesc furculița și cuțitul pe una din cele două bucăți de carne de căprioară din farfurie, sub care aveam să descopăr miez de pâine, semn că ospătarul nu prea știa cum se servește povestea (căci mâncare nu am cum să o numesc). Prima bucățică de carne mestecată am zis că e făcută din polistiren gumat. Serios: aproape uscată, tare, fără absolut niciun gust. Încerc din alte părți, dar fără nicio urmă de satisfacție: carnea de căprioară era imposibil de digerat. Am renunțat și la asta și, îmboldit de foame, m-am repezit asupra piureului întins pe o margine. Groaznic și pireul făcut din fulgi și nu din cartofi, după cum avea să îmi confirme bănuiala și ospătarul. Cum să dai greș și la un amărât de piure?
Cu tot efortul și foamea care îmi dădea dureri de cap, n-am reușit să zgândăresc mai mult de o treime din ce era aruncat în farfurie. M-am amețit cu salata asortată și aceea una zgârcită: vreun sfert de roșie, cu vreo șase feliuțe de castravete și un boț mărunt de varză.
Ospătarul nu s-a agitat foarte mult pe urma faptului că n-am izbutit a ”savura” specialitatea casei. Mi-a adus repede bonul, cu prețuri de Piața Mare: 69 de lei căprioara, șase lei salata asortată și 5,5 lei apa plată. În total, mai bine de 80 de lei, plătiți pentru a rămâne înfometat.

Bambi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Tag-uri: Piata Mare

Vizualizari: 3654

Comentarii

6 comentarii

Liviu

Acum 10 ani

Garantia seriozitatii! Ai vrea sa vezi imediat cea mai completa si mai profitabila oferta de lucru? Acum, in premiera absoluta, vei viziona un video extrem de clar, video care te va convinge total si definitiv sa vii in echipa noastra! Rezultatele sunt deja dovedite! Eu vreau sa te ajut si sa te simti in siguranta, asa ca astept sa ma contactezi si sa-mi soliciti restul detaliilor la adresa mea de email: liviu3591***
Raspunde

sib

Acum 10 ani

\"Ciupecile de padure\" din imagine sunt ghebe, cam cele mai baloase ciuperci care se consuma, altminteri delicioase. Probabil au fost gatite prost, fara sa fie oparite inainte. In oricum raman mucilaginoase, textura ti-o asumi daca vrei sa le consumi.
Raspunde

Fan de mic

Acum 10 ani

Astia care scrieti articolele cu review la restaurante in Sibiu sunteti niste fomisti, pai daca nici la Gothic nu se mai papa bine, sa va gateasca mamaitele acasa. La Gothic gasesti printre cele mai bune preparate din centru.(punct) PS. pe de alta parte si reclama negativa e tot un mod de ati face imagine.
Raspunde

Bucataru`

Acum 10 ani

@fan de mici, dupa cum iti spune si numele, cultura ta gastronomica se opreste fix la mici, daca poti afirma ca la gotic se mananca bine. Cum iti probezi afirmatia asta? Sau trebuie sa te credem pe cuvant? Autorul articolului, de bine de rau a pus doua poze care-i sustin afirmatiile. Aia e salata asortata prietene? La un preparat exclusivist ( ma refer la caprioara) faci platingul cu o frunza de salata si una de menta? Capu-n pamant, ocosilor si osul la treaba, ca asa nu mai merge. P.S. Incearca tu sa supravietuiesti in Horeca numai din reclama negativa, iti urez succes. :)
Raspunde

@3

Acum 10 ani

tati, hai sa ne uitam pe trip advisor si o sa vedem ca e la coada restaurantelor din sibiu.
Raspunde

doesn\'t matter

Acum 10 ani

Inainte sa te apuci sa critici in stanga si in dreapta ar trebui sa mai lucrezi la limba romana si modul de exprimare. Toti vrem sa ne facem vocea auzita dar macar sa stim sa o facem corect! Semnat...absolvent jurnalism
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus