Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

La Hermania, timpul sta in loc

La Hermania, timpul sta in loc

Am vizitat singurul restaurant cu specific săsesc din cel mai săsesc oraș din Transilvania în urmă cu patru ani. Am fost foarte mulțumit atunci de ce am găsit la Hermania, am așezat restaurantul de pe strada Filarmonicii direct în top trei al restaurantelor favorite din Sibiu. Patru ani mai târziu am zis să le facem o nouă vizită, să vedem ce s-a mai întâmplat aici, s-au mai schimbat chelnerii, s-a mai schimbat meniul, s-au mai schimbat decorațiunile…
Nu. La Hermania nu s-a schimbat nimic în ăștia patru ani. Să nu mă înțelegeți greșit, nu spun că ăsta e un lucru rău. Ba dimpotrivă. Dacă nu s-a schimbat nimic înseamnă că rețeta după care a fost construit restaurantul e bună, funcționează iar clienții sunt mulțumiți. În peisajul ăsta al restaurantelor care apar și dispar de la o vară la alta Hermania e chiar un campion al anduranței.

Data trecută am încercat vreo patru aperitive și un meniu săsesc cu tigăița sasului în prim plan plus o selecție de deserturi. De data asta am zis să luăm ceva total diferit și… ne-a ieșit parțial. Pur și simplu nu am rezistat tentației de a gusta din nou tartarul de păstrăv. Cred cu tărie că în Sibiu nu există un aperitiv mai bun decât tartarul acesta divin. Porție suficient de mare ca să o întinzi pe trei felii de pâine prăjită, stropită din belșug cu icre roșii și cu ceapă roșie. Eram aproape sătul după ce am terminat aperitivul și totuși am mai cerut ceva ce mi s-a părut deosebit din meniu, vită Angus cu sos de fructe de pădure și cartofi copți. O combinație ciudată. Ciudat de bună și de interesantă. Felii subțiri de vită, gătite mediu, ușor rozalii, acoperite de un sos absolut delicios. Pe cuvânt de onoare că m-am străduit din răsputeri să termin toată porția din farfurie. N-am avut nici cea mai mică șansă. Am lăsat mai bine de jumătate și chiar m-am uitat cu părere de rău după chelnerul care ducea resturile spre bucătărie. Aceeași părere de rău am avut-o și că nu am mai găsit loc pentru desert. Ar fi mers de minune ceva dulce după o mâncărică atât de plăcută.

Totalul întregii povești a fost puțin peste 100 de lei. Și a mai inclus o salată cu păstrăv afumat, delicioasă din câte mi s-a spus, trei cola, o cafea și un pahar de vin roșu. Peste patru ani o să revin, că-s tare curios. Chiar nu se va schimba nimic la Hermania?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 3402

Comentarii

11 comentarii

sibian

Acum 10 ani

Putin peste 100 de lei adica 150? Esti fomist rau daca lauzi atat restaurantul asta nu e chiar asa \'ieftin si bun\' cum zici tu. Comanzi ceafa afumata la gratar ti se aduce un fel de mezel cred ca a fost ceva kaizer nicidecum ceafa afumata cum scrie in meniu. Nici deserturile nu-s ceva de vis depinde cat de foame iti este - foamea ii cel mai bun bucatar
Raspunde

Turi

Acum 10 ani

Suntem un grup de turisti din sibiu. Iar la union se mananca foarte bine.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Da, da, mâncau sașii pe vremuri la vită Angus și icre roșii de la crăpau măselele, nu alta.
Raspunde

Roman

Acum 10 ani

Pe cand singura buda cu specific sasesc? Am uitat este Piata Mare si imprejurimile!!!! De unde pana unde singurul restaurant cu specific de p..... Mai pupati mult dosuri...!!!!!!
Raspunde

@4

Acum 10 ani

Te rog da un exemplu concret.
Raspunde

Alt grup de turisti din munti

Acum 10 ani

Suntem un grup de turisti din muntii alpi. Sper ca stiti continuarea. Doar la hunion se mangiare como trebuie.
Raspunde

@Radu,@5

Acum 10 ani

Dupa orice activitate efectuata in centrul Sibiului in jurul lui e plin de p.... si c...... . Pute mai rau ca in gara. Deci avem si buda cu specific sasesc. Da fara hartie ca au consumato toata pupenk......
Raspunde

dan

Acum 10 ani

exista in sibiu restaurant sau cafenea de fiţe?
Raspunde

nan

Acum 10 ani

Nu exista, fitele sunt ptr. diletanti. Pentru profesionisti exista decenta si bun gust.
Raspunde

Bucatar sef

Acum 10 ani

daca vreti sa mancati bine mergeti la \"Capa \" in Turnisor - totul proaspat si de-al casei - preturi bune si personal educat si respectuos !
Raspunde

anonim

Acum 10 ani

Daca nu se manca bine la Hermania atunci de ce este pe locul 7 in topul celor mai bune restaurante din tara?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus