În locul în care niciodată nu mai credeai că poate apărea ceva nou, în ”Mecca” restaurantelor din Sibiu, mă refer la Piața Mică, a apărut ceva proaspăt. Blumen Platz. Plasat strategic (sau nu) între terasele Shoko și ”Piazzetta di Gianfranco”, terasa nu adăpostește decât 12 mese. Meniul e unul cu tentă italiană: pizza, paste și câteva rețete speciale ale bucătarului. Dar numele e nemțesc… În rest, ca orice terasă care se respectă, multe băuturi. Ne-au rămas ochii la un cidru cu flori de soc și la o limonadă cu mango. Chelnerița s-a întors tristă și ne-a explicat că mango nu mai e. A rămas o limonadă simplă. S-a întors din nou cu o veste bună, de data aceasta. Are mango. Dar și cu una tristă, ca să compenseze: nu mai e cidru cu flori de soc. Așa că ne-am limitat la berea rece.
Italieni, ne-italieni, dar cu tupeu românesc. Pe meniu scrie clar că dacă vrei mai mult parmezan pe bucate, te costă. Cinci lei. Mi s-a părut o lipsă de bun simț. O fi scump produsul, dar nici trufă neagră nu e. Mai mult, prețurile sunt deja aliniate la punctul zero al turismului sibian, ce vrei mai mult? Pune preț în plus și pentru sare, că s-ar putea să toarne unii sărărița toată în mâncare…
Am cerut o porție de pui nobil cu broccoli la cuptor și o porție de tagliatelle. Puiul nobil a fost și el cu emoții. ”Să vedem dacă se poate face…” Am fost informați în scurt timp că se poate. Probabil bucătarul e cu toane și nu are chef tot timpul să bage în toiul verii cărnuri la cuptor. E de înțeles… Mâncarea a venit în aproximativ o jumătate de oră. Doar că cele 700 de grame de pui cu broccoli mi s-au părut de cel mult 500. Așa că după ce am mâncat și ultima pană din farfurie, am cerut și o pizza quattro formaggi. Deși erau doar trei mese ocupate, din cele 12, ni s-a spus că s-ar putea să mai dureze, pentru că mai e o comandă în față. What? Păi și dacă ar fi fost jumătate din mese ocupate, am fi stat acolo până la revelion? Spaima inițială ne-a fost totuși spulberată de viteza cu care pizzerul a lucrat. Alte 25 de minute.
Faptul că terasa e relativ mică, prinsă în alte două, și că nu are mese și în interior e un lucru bun. Servirea e foarte bună. Poate, pe alocuri, chiar agasantă. Dacă omul mănâncă mai încet și se uită pierdut în zare nu trebuie să-l întrebi din cinci în cinci minute dacă mai servește… Ca apoi, să vină și un alt chelner și să te întrebe din nou: ”se poate debarasa?” Ajungi să te simți prost. Poate oamenii de aici se grăbesc să plece de acasă sau poate așteaptă alți oaspeți. Un alt lucru nu foarte OK s-a petrecut sub ochii noștri. Un cuplu poate romantic a vrut să se așeze pe terasă, chiar lângă balustrada ce dă în pasajul de sub Podul Minciunilor. Chelnerul i-a rugat să se mute la alta, mai în interior pentru că aceea e de opt persoane. Repet, locul era aproape gol…
Nu putem spune lucruri negative legate de mâncare, cu excepția porției de pui, care ni s-a părut prea mică, față de ce scrie în ”manualul tehnic”. În rest, pastele, pizza și chiar puiul la cuptor au fost foarte bune.
Și acum prețurile: o limonadă mango – 12 lei, bere Heineken – 8,5 lei, pui nobil cu broccoli – 26 lei, tagliatelle Emilia – 24 lei, Pizza Quattro formaggi – 24 lei, sos pizza – 3 lei. O masă te duce bine spre un milion de lei.
Pentru cei care zic în continuare că în Sibiu prețurile sunt OK, vă transmit niște cotații dintr-un oraș, mai mare decât Sibiul, din apropiata Moldovă: O bere la halbă (în centru) – 2,5 lei, o pizza (terasă cu semi-fițe – 12 lei). Poate părea exagerat, dar și noi am cam luat-o razna. Rău de tot, pe alocuri. Părerea mea…
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 3623
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
ANDREI NICULAE
Acum 4 ore
Friki Riki
Acum 5 ore
Un cititor
Acum 7 ore
GPT - simplu și fără școală
Acum 7 ore
Ger