Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

Blumen Platz. Debarasam?

Blumen Platz. Debarasam?

În locul în care niciodată nu mai credeai că poate apărea ceva nou, în ”Mecca” restaurantelor din Sibiu, mă refer la Piața Mică, a apărut ceva proaspăt. Blumen Platz. Plasat strategic (sau nu) între terasele Shoko și ”Piazzetta di Gianfranco”, terasa nu adăpostește decât 12 mese. Meniul e unul cu tentă italiană: pizza, paste și câteva rețete speciale ale bucătarului. Dar numele e nemțesc… În rest, ca orice terasă care se respectă, multe băuturi. Ne-au rămas ochii la un cidru cu flori de soc și la o limonadă cu mango. Chelnerița s-a întors tristă și ne-a explicat că mango nu mai e. A rămas o limonadă simplă. S-a întors din nou cu o veste bună, de data aceasta. Are mango. Dar și cu una tristă, ca să compenseze: nu mai e cidru cu flori de soc. Așa că ne-am limitat la berea rece.
Italieni, ne-italieni, dar cu tupeu românesc. Pe meniu scrie clar că dacă vrei mai mult parmezan pe bucate, te costă. Cinci lei. Mi s-a părut o lipsă de bun simț. O fi scump produsul, dar nici trufă neagră nu e. Mai mult, prețurile sunt deja aliniate la punctul zero al turismului sibian, ce vrei mai mult? Pune preț în plus și pentru sare, că s-ar putea să toarne unii sărărița toată în mâncare…
Am cerut o porție de pui nobil cu broccoli la cuptor și o porție de tagliatelle. Puiul nobil a fost și el cu emoții. ”Să vedem dacă se poate face…” Am fost informați în scurt timp că se poate. Probabil bucătarul e cu toane și nu are chef tot timpul să bage în toiul verii cărnuri la cuptor. E de înțeles… Mâncarea a venit în aproximativ o jumătate de oră. Doar că cele 700 de grame de pui cu broccoli mi s-au părut de cel mult 500. Așa că după ce am mâncat și ultima pană din farfurie, am cerut și o pizza quattro formaggi. Deși erau doar trei mese ocupate, din cele 12, ni s-a spus că s-ar putea să mai dureze, pentru că mai e o comandă în față. What? Păi și dacă ar fi fost jumătate din mese ocupate, am fi stat acolo până la revelion? Spaima inițială ne-a fost totuși spulberată de viteza cu care pizzerul a lucrat. Alte 25 de minute. 
Faptul că terasa e relativ mică, prinsă în alte două, și că nu are mese și în interior e un lucru bun. Servirea e foarte bună. Poate, pe alocuri, chiar agasantă. Dacă omul mănâncă mai încet și se uită pierdut în zare nu trebuie să-l întrebi din cinci în cinci minute dacă mai servește… Ca apoi, să vină și un alt chelner și să te întrebe din nou: ”se poate debarasa?” Ajungi să te simți prost. Poate oamenii de aici se grăbesc să plece de acasă sau poate așteaptă alți oaspeți. Un alt lucru nu foarte OK s-a petrecut sub ochii noștri. Un cuplu poate romantic a vrut să se așeze pe terasă, chiar lângă balustrada ce dă în pasajul de sub Podul Minciunilor. Chelnerul i-a rugat să se mute la alta, mai în interior pentru că aceea e de opt persoane. Repet, locul era aproape gol…
 Nu putem spune lucruri negative legate de mâncare, cu excepția porției de pui, care ni s-a părut prea mică, față de ce scrie în ”manualul tehnic”. În rest, pastele, pizza și chiar puiul la cuptor au fost foarte bune.
Și acum prețurile: o limonadă mango – 12 lei, bere Heineken – 8,5 lei, pui nobil cu broccoli – 26 lei, tagliatelle Emilia – 24 lei, Pizza Quattro formaggi – 24 lei, sos pizza – 3 lei. O masă te duce bine spre un milion de lei. 
Pentru cei care zic în continuare că în Sibiu prețurile sunt OK, vă transmit niște cotații dintr-un oraș, mai mare decât Sibiul, din apropiata Moldovă: O bere la halbă (în centru) – 2,5 lei, o pizza (terasă cu semi-fițe – 12 lei). Poate părea exagerat, dar și noi am cam luat-o razna. Rău de tot, pe alocuri. Părerea mea…

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 3623

Comentarii

15 comentarii

A

Acum 10 ani

Parmezanul 5 lei e destul de binisor, in magazin aceeasi cantitate costa 7 lei iar daca intr-un restaurant gasesti mai ieftin de 4 lei ar trebui sa refuzi pentru ca este \"reciclat\"
Raspunde

PARMEZAN CU 5 LEI

Acum 10 ani

Un articol dragut din partea unui ziarist care probabil a fost trimis de vecinii astora sa le faca reclama proasta. Probabil ca efectul este cel scontat din partea majoritatii cititorilor, dar daca esti cunoscator de localuri din Piata Mica, observi din start cateva erori in descrierea facuta, clar cu tenta negativa si anume: 1. Ziaristul se leaga de pretul parmezanului. Am fost de curand la un hipermarket si am constatat cu stupoare ca pretul a ajuns intre 80 si 100 ron/kg In acest sens mi se pare absolut normal sa ceri pret suplimentar pentru parmezan. In plus oriunde, la orice local, exista produse care le poti comanda extra, daca doresti sa imbunatatesti produsul servit dupa o reteta a localului, binenteles contracost. Asa ca daca extra-parmezanul era 5 ron, era ok. CINE VREA SERVESTE, CINE NU POATE SAU NU ISI PERMITE..... ASTA E. 2. Descrierea facuta cu cuplul romantic.... ma lasi amatorule, o faceam la compunere in clasa a-V-a. Daca chiar ospatarii au facut acest gest, de a-i invita la o masa mai mica, inseamna ca isi stiau meseria si chiar le-as oferi o prima in locul patronului. Probabil ochiul amator de consumator te-a indus in eroare. Daca venea un grup de opt perosane trebuiau asezati la o masa mica? Oamenii au facut mese mai mici, altele mai mari... Oriunde in lume, la localurile care se respecta, hostesa sau ospatarul te invita si te conduce spre o masa potrivita cu numarul de persoane care te insotesc. Despre ce vorbim aici? Amatorism si necunostinta .... de fapt rea-vointa din partea ziaristului. Despre timpii de gatire, iarasi nu esti informat. Ca sa faci un piept de pui la cuptor, trebuie sa transezi pieptul (1-2 minute) sa il condimentezi si sa-l perpelesti la gratar (pune doar 2-4 minute), sa prepari sosul bechamel (pune cat vrei tu), sa le asezi in bol pe straturi sa presari mozarella si sa asezi 4-5 bucati de broccolli ( 2-3 min), timp de coacere 15 minute, timp de servire 1 minut, in care intra si asezarea bolului pe farfurie, si aici fara sa mai socotim timpii morti datorita ospatarului, pana da comanda si bate bonul de comanda spre bucatarie.... Iar cu pizza, sa ma ierti, nu te cred, pentru ca aici chiar nu ai nimerit-o, baietii sunt renumiti pentru calitatea pizzei si timpul bun in care le prepara, aprox 15 minute. Si inca ceva: dupa ce ai mancat 500 gr. de mancare ai mancat si o pizza? Mare mirare..... Partea buna este ca nu ai avut curaj sa critici preturile, pentru ca ele chiar sunt ok, in comparatie cu altii din piata. Iar comparatia cu preturile din Moldova, chiar este deplasata, din mai multe motive, in principal ar fi faptul ca terasa este amplasata in zona zero a turismului din Sibiu, unde chiriile sunt exorbitante, iar pentru cei care sunt consumatorii din Piata Mica, nu pretul mic este criteriul principal ci calitatea produselor servite si modul de servire.... exact ceea ce lauda ziaristul Cine nu isi permite, sa bea cafea in gara printre borfasi si desculti si sa manance la Gospodina unde 2 feluri de mancare, cu tot cu extra paine, ardei smantana, igrasie, miros de transpiratie, fete dubioase, costa ..... mergeti si convingeti-va in ambele parti si faceti diferenta! Concluzia: au fost trimisi de unii care nu-i sufera pe cei de la Blumen Platz, ca au reusit sa schimbe in bine ceva ce anul trecut era in situatie falita. CU TUPEU ROMANESC!
Raspunde

asta de la 2

Acum 10 ani

asta de la doi e ca ala care zicea ca reprezinta un grup de turisti din timisoara. sunt curios, ce fel de cititor neutru scrie un pomelnic care apara restaurantul fara sa aiba un interes. unii oameni sunt prea penibili. apoi trebuie sa ma refer si la parmezan. sunt multe restaurante in sibiu, care ofera parmezanul extra gratuit.
Raspunde

FideliVechiuluiSpirit

Acum 10 ani

Care-o fi treaba cu patronii astia care se plaseaza in posturi neutre pentru a-si lauda sau apara propria afacere? De ce nu o faci pe fata? Ti-e rusine sau ai anumite complexe? Cat despre parmezan, toate costa, stim asta, mai mult sau mai putin si trebuie cumva amortizate, dar nu e o justificare pretul parmezanului din hypermarket pentru a fi mojic si a cere bani extra pentru el.. Cu putin fler si ceva eleganta, poti gasi o metoda de-a introduce costul in pretul final al produsului.
Raspunde

Ziaristi platiti

Acum 10 ani

Da, ziarist platit sa-si faca treaba si sa scrie articole, urmaresc cu interes aceasta rubrica de cativa ani si pot sa spun ca Blumen Platz nu e primul restaurant criticat si nici ultimul cu siguranta! Cum poti sa crezi ca a fost platit de concurenta, imi vine sa rad??? Si oricum, din acest articol nu a iesit asa rau, omul a spus ca mancarea a fost buna, iar despre chelneri... poate aveau prea mult chef de munca ziua aia si intrebau din 5 in 5 minute poate pleca omul mai repede acasa!
Raspunde

MAN

Acum 10 ani

Am trecut la leul greu de exact 10 ani...Faptul ca mai auzi cate cate un batranel ca vorbeste despre \"milioane\"e scuzabil...insa de la un jurnalist, pretentiile zic eu ca sunt mai mari...
Raspunde

:)

Acum 10 ani

preturile din Sibiu sunt de prim rang, asta e adevarul gol-golut si nu vorbim aici doar de Piata mica....uneori de-a dreptul sfidatoare...insa daca mancarea a fost buna tot nu-ti pare rau
Raspunde

at 6

Acum 10 ani

Faza e ca preturile defalcate le da in LEI noi iar pretul final in LEI vechi. Cine mai zice RON e chiar imbecil
Raspunde

@@@@22222

Acum 10 ani

Doamne cat de penibil poate sa fie nr 2. Imi este scarba. Numai pentru ce a facut nr 2 nu insa merg in viata mea la blumen platz. Bleax.....
Raspunde

Scriu de pe tel

Acum 10 ani

*Nu o sa merg
Raspunde

Pentru bluman plat

Acum 10 ani

Faliment tatiiiii. Faliment. Abia astept
Raspunde

Oare?

Acum 10 ani

Oare exista ceva mai enervant in romania decat numarul mare de biserici? Ei bine da. Exista numarul 2. Abia astept falimentul. Mai bine sa fie biserica acolo decat chachathul asta care a scris la nr 2. Ptiu
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Numai tu si pipita de la rest cristinne, v-ati trezit sa comentati. Restul macar au fost comici. Voi sunteti comunisti.
Raspunde

Bucataru`

Acum 10 ani

\"CINE VREA SERVESTE, CINE NU POATE SAU NU ISI PERMITE\" Bai incompetentule, de servit servesti tu si ospatarii, in nici un caz clientii, agramat tupeist ce esti.
Raspunde

@.@

Acum 10 ani

Cretinul de la @2 e cumva patronasul de la weinkeller? Daca nu, au exact acelasi tupeu mizer !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus