Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

Vin studenții și cresc chiriile cu peste 10%

Vin studenții și cresc chiriile cu peste 10%

Mai sunt aproximativ trei săptămâni până la începerea anului universitar 2015-2016, iar studenții care nu au prins un loc în căminele studențești sau au părinți dispuși să le plătească chiria pentru o garsonieră, au început să își caute locuințe. De perioadă și de numărul mare de studenți aflați în căutarea unei locuințe, profită din plin proprietarii dispuși să închirieze. Astfel, în ultimele săptămâni prețul chiriilor a crescut cu peste 10%, iar o parte dintre proprietari cer la închiriere pe lângă garanție – echivalentul unei chirii - și chiria în avans pentru octombrie. Practic, cei care închiriază, de exemplu, un apartament cu 200 euro, în momentul preluării locuinței trebuie să plătească 200 euro chiria pe prima lună, tot atât garanția și încă 200 de euro chiria în avans, pentru luna următoare.

”În această perioadă sunt foarte multe cereri și o ofertă destul de limitată. Cel mai mult se caută garsonierele și apartamentele cu două camere. Chiriile au crescut, un apartament cu 200 de euro acum se închiriază cam cu 220 de euro sau mai mult și mai sunt și cazuri, să zicem cam unul din zece, în care proprietarii cer garanție, chirie plus o chirie în avans”, spun reprezentanții agenției imobiliare Expert Sibiu.

Tot potrivit agențiilor, zonele cele mai căutate sunt cele aflate în cartiere din apropierea centrului sau aproape de facultăți.

”Zonele Mihai Viteazu și Școala de Înot sunt cele mai căutate, zone și bune și aproape de centru și cu magazine și alte avantaje. De asemenea, se mai caută mult pe Calea Dumbrăvii, iar studenții la Medicină aleg zona gării și Vasile Milea”, mai spun reprezentanții agențiilor imobiliare.

Pentru cei care nu prind o zonă bună sau un preț decent în această perioadă, agenții spun că se pot reorienta din ianuarie, când o să fie cere mică și oferte generoase.

Dorina Nițu

Foto: www.cronicadeiasi.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus