Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Primele reacții după condamnarea lui Cindrea. Palide

Primele reacții după condamnarea lui Cindrea. Palide

”Nu comentez” este răspunsul dat de Constantin Șovăială, vicepreședintele CJ Sibiu, referitor la condamnarea definitivă la un an de închisoare cu suspendare pentru Ioan Cindrea, dată de Înalta Curte de Casație și Justiției a României. Alături de el, într-o conferință de presă referitoare la un eveniment IT, s-a aflat și prefectul Sibiului, Ovidiu Sitterli. ”Vom acționa în limitele legii”, a fost răspunsul prefectului. Asta în condițiile în care condamnarea lui Cindrea nu produce, practic, efecte în structura administrației județene, din moment ce sentința dată de Înalta Curte nu îl obligă pe Cindrea la demisie, de exemplu.

La începutul acestei săptămâni, președintelui Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, i-a fost respins ca nefondat apelul făcut împotriva sentinței din 10 decembrie 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Sectia Penală, prin care acesta era condamnat la un an de închisoare pentru conflict de interese de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.

Cindrea a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte, care l-au acuzat de conflict de interese din cauza faptului că și-a angajat soția la cabinetul parlamentar, cât timp Cindrea a fost deputat. Interesant este faptul că procurorii au fost sesizați asupra acestei spețe de către Agenția Națională de Integritate. Care agenție, la rându-i, a redactat un raport prin care constata incompatibilitatea lui Cindrea, din cauza angajării soíei sale în cadrul biroului săi de parlamentar. Cindrea a atacat respectivul raport în instanță, ai cărei judecători i-au dat dreptate și pe fond și la contestație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus