Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Noaptea cercetătorilor la Sibiu: roboți, laborator de criminologie, mișcarea browniană a particulelor

Noaptea cercetătorilor la Sibiu: roboți, laborator de criminologie, mișcarea browniană a particulelor

Peste 60 de evenimente, demonstrații, prelegeri și concursuri vor avea loc in cele aproximativ opt ore în care sibienii de toate vârstele se vor putea întâlni cu cercetătorii, în cadrul Nopții Cercetătorilor 2015. Evenimentele vor loc vinerea viitoare, pe 25 septembrie, în spațiile facultăților de Inginerie, Știinte Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Ştiințe, Litere şi Arte și Drept, de la ora 17:00, informează reprezentanții Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

”Vor fi organizate peste 60 de activități, toate extrem de interesante și care se adresează de la copiii de grădiniță până specialiști în domeniul cercetării. Sibienii vor avea șansa de a vedea mișcarea browniană a particulelor dintr-o suspensie, demonstrații cu roboți şi sisteme mecatronice; imprimări de produse 3D şi experimente virtuale; tehnologii inteligente ȋn automobilul viitorului; experimente din domeniul ingineriei alimentare, fizicii şi chimiei; demonstrații ȋn laboratorul de criminalistică şi grafologie; evaluarea stării ecologice a râurilor; sisteme de reciclare și energie regenerabilă; ateliere de producere a unor replici după obiecte antice, pornind de la informația științifică; demonstrații cu aeromodele; dispozitive inteligente de monitorizare a stării de sănătate; sisteme de măsurare a câmpului electromagnetic; joc şi simulare în domeniul instruirii colective; echipamente medicale de urgență și soluții accesibile publicului larg pentru a putea acționa într-o situație de urgență medicală; experimente științifice prin jocuri interactive; prelegeri şi prezentări de proiecte internaționale de cercetare şi multe alte evenimente”, informează reprezentanții ULBS.

Pentru copiii care vor participa, premiile pregătite constau în 1.200 de ciocolate.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment finanțat de către Comisia Europeană, prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie. La Sibiu, evenimentul este organizat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.
 

???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus