Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Maia Morgenstern susţine un spectacol-lectură în cadrul Festivalului Clara Haskil

Maia Morgenstern susţine un spectacol-lectură în cadrul Festivalului Clara Haskil

După o primă ediţie primită cu entuziasm de iubitorii de muzică clasică, primul proiect de talie internaţională din România, ce aduce un omagiu pianistei Clara Haskil, continuă şi în acest an. Festivalul Internaţional de Muzică Clasică Clara Haskil are loc între 26 octombrie şi 2 noiembrie, în Sala Thalia. Pe scenă este prezentă şi Maia Morgenstern care va reda, într-un spectacol-lectură, pasaje din corespondenţa dintre pianista de origine română şi Dinu Lipatti.

 

Timp de o săptămâna, ce-a de-a doua ediţie a festivalului aduce în faţă publicului artişti, români şi străini, de talie internaţională. Pe lista invitaţilor din acest an se află pianistul german Alexander Schimpf, laureatul concursului internaţional Clara Haskil din 2013, Cristian Budu şi Mauro Lo Conte. De asemenea, pe scena Sălii Thalia sunt prezenţi şi pianistul ucrainean Volodymyr Lavrynienko, Cvartetul Modigliani care a impresionat publicul meloman la cele mai renumite festivaluri de muzică clasică ale lumii, precum Verbier Festival sau Festival de Paques, dar şi pe scene celebre că Wigmore Hall din Londra sau Carnegie Hall din New York şi Ştefan Tarara, laureatul Concursului Internaţional George Enescu din 2014. Lor li se alătură membrii Orchestrei Simfonice Bucureşti şi dirijorul Tiberiu Soare.

 

„Ne-am dorit că această a doua ediţie a Festivalului Internaţional Clara Haskil să ne apropie şi mai mult de memoria şi de personalitatea acestei pianiste de geniu de origine română. În premieră, într-un gest extraordinar, actriţa Maia Morgenstern a decis să ni se alăture cu un spectacol-lectură inedit, redând pe scenă Sălii Thalia pasaje din corespondenţă dintre Clara Haskil şi Dinu Lipatti. Astăzi, la nivel internaţional, tendinţa este aceea de întrepătrundere a artelor pentru a-i oferi publicului o experienţă cât mai complexă, iar noi ne dorim să aducem acest lucru şi în România”, mărturisește pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului.

 

Festivalul, la prima ediţie, a fost apreciat de către dirijorul Tiberiu Soare că fiind “una dintre acele iniţiative care merită atenţia şi respectul oricărui om inteligent şi iubitor de frumos”. De asemenea violonista Marina Chiche afirmă că „ sunt ferm convinsă că Festivalul Clara Haskil va deveni un eveniment important şi de neocolit pe scena culturală românească”.

Biletele s-au pus în vânzare din 1 octombrie și pot fi achiziţionate prin reţeaua www.bilet.ro sau de la Casa de bilete a Sălii Thalia.

Biletele se vând în trei categorii de preţuri: 55 de lei VIP, 36 de lei Cat I şi 20 de lei Cat II. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

 

Sursă foto: www.facebook.com/685855788118405/photos/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus