Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Din 2016, statul ar putea să îşi asume complicaţiile cauzate de vaccinare

Din 2016, statul ar putea să îşi asume complicaţiile cauzate de vaccinare

Proiectul legii vaccinării propune asumarea şi intervenţia statului, prin sprijinire financiară sau socială în cazul copiilor care pot prezenta sechele sau complicații în urma unui vaccin, responsabilitate pe care statul nu și-o asumă în prezent.

”Proiectul legii vaccinării a apărut ca o necesitate după câţiva ani în care rata de vaccinare a scăzut foarte mult”, a spus directorul general adjunct al Direcţiei Generale Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii, Amalia Şerban, la Forumul naţional "Stop gripa", potrivit Mediafax.

"Societatea este împărţită în mai multe categorii: cei care ştiu importanţa vaccinării, cei care ştiu, dar sunt neîncrezători şi procentul mic, dar foarte vocal, de antivaccinişti. Probabil că ei sunt cauza acestei dezbateri", a mai spus Amalia Şerban, citată de Mediafax.

În present în Constituţia Românie, statul este obligat să asigure vaccinarea populaţiei, această formă de imunizare fiind cea mai eficientă modalitate de a preveni îmbolnăvirile. "Până în acest moment, statul nu îşi asumă complicaţiile sau sechelele apărute în urma vaccinării. În acest proiect, propunem ca statul să îşi asume această responsabilitate şi să intervină prin sprijin financiar, social. Încă nu s-a stabilit în ce fel îşi va asuma acest lucru, dar, pentru prima dată, se ia în calcul acest aspect", a adăugat Amalia Şerban, citată de Mediafax.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a mai spus că proiectul ar fi trebuit să fie finalizat în luna octombrie, dar pentru că pe parcursul ultimelor luni au mai apărut probleme de reglementat, acesta ar putea fi gata în noiembrie sau decembrie.

Foto

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Mda

Acum 8 ani

Nu e corect sa isi asume statul toata vina. Companiile producatoare au partea lor de vina, nu doar profitul. Statul daca ma obliga sa ma vaccinez are vina cea mai mare, insa nici producatorul nu poate fi scutit de obligatii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus