Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

DNA la Șelimbăr: notarii Bucșă și Suciu, dar și primarul Daniel Maricuța sunt vizați de procurori. Fraude de peste 114 milioane de euro

DNA la Șelimbăr: notarii Bucșă și Suciu, dar și primarul Daniel Maricuța sunt vizați de procurori. Fraude de peste 114 milioane de euro

Actualizare ora 12:15

Directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu, Puiu Fesan, afirmă ca instituţia pe care o conduce a fost solicitată să pună la dispoziţia DNA documente legate de retrocedarea unor terenuri în comuna Şelimbăr, probabil în urma unor reclamaţii venite de la cetăţeni.

"Solicită nişte documente legate de lucrări care s-au executat pe legile fondului funciar pentru restituirea proprietăţilor, în Şelimbăr. Dânşii (reprezentanţii DNA - n.r.) solicită nişte documente, în baza unui mandat de percheziţie emis de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Alba Iulia. Oamenii vin şi cer nişte documente pe care le avem noi arhivate aici pentru a pune cap la cap ce ştiu eu ce reclamaţii făcute, probabil, de cetăţenii României. Probabil că de la reclamaţii s-a pornit tot", a declarat, miercuri, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu, Puiu Fesan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Actualizare 10:11. DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia face perchiziţii la locuinţele mai multor angajaţi ai primăriei Şelimbăr jud sibiu, respectiv la primarul MARICUŢA IOAN DANIEL, la secretarul comunei Şelimbăr, la specialistul în cadastru, la consilierul personal al primarului Maricuţa dar şi la alţi consilieri locali şi foşti primari sau viceprimari al comunei Şelimbăr precum şi la notari publici din Sibiu (ex BNP Bianu Victoria , BNP BUCŞĂ RADU GABRIEL , BNP TOLCIU MARIANA IONELA şi BNP TOLCIU TUDOR FLAVIU, BNP Suciu Dorin) şi sedii de societăţi comerciale deţinute de primarul Maricuţa prin interpuşi .

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat dare de mită, trafic de influenţă , cumpărare de influenţă , abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave , spălare de bani, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în legătură cu dobândirea de terenuri pe raza comunei Şelimbăr de la persoane îndreptăţite la reconstituire şi la eliberarea titlurilor de proprietate, membrii grupului creându-şi un avantaj patrimonial estimat la 114.340.750 Euro.

MARICUŢA IOAN DANIEL deţine din anul 2000 funcţia de primar al comunei Şelimbăr, jud. Sibiu şi a constituit împreună cu persoane din primăria şelimbăr care deţin funcţii de secretar, , responsabili cadastru, consilier locali(SCUMPU ELENA, MELNICIUC MARIA şi IUGA IOAN), o grupare infracţională ce avea ca scop dobândirea de terenuri aflate pe raza comunei Şelimbăr de la persoane care erau îndreptăţite la reconstituire şi vânzarea acestor terenuri investitorilor la preţ mare.

MARICUŢA IOAN DANIEL, SCUMPU ELENA şi MELNICIUC MARIA fac parte, încă din anul 2000, din comisia comunală Legea 18/1991.Numitul IUGA IOAN a deţinut funcţia de consilier personal al primarului MARICUŢA IOAN DANIEL, fiind persoana de încredere a acestuia. MARICUŢA IOAN DANIEL, SCUMPU ELENA şi MELNICIUC MARIA au modificat şi falsificat numeroase documente de punere în posesie pentru a putea face modificările în ceea ce priveşte amplasamentul şi suprafaţa atribuită fiecărei persoane, astfel ca prin interpuşi să devină proprietari ai acelor terenuri aflate în zona comercială sau zona de centură a oraşului sibiu pe care le-au valorificat ulterior la preţuri f mari.- IUGA IOAN valorifica terenurile pentru sume mari de bani şi despăgubea persoanele care şi-au câştigat dreptul în instanţă sau care în procesele intentate aveau şanse la o soluţie favorabilă, răscumpărându-le acestora terenurile. De asemenea acesta intermediază cumpărare de terenuri de către MARICUŢA IOAN DANIEL.

În vederea valorificării terenurilor, MARICUŢA IOAN DANIEL şi SCUMPU ELENA, persoane care aveau atribuţii în eliberarea autorizaţiilor şi a documentaţiilor de construcţie (PUG, PUZ, certificate de urbanism, autorizaţii de construire) indicau potenţialilor investitori să cumpere teren deţinut de IUGA IOAN, la un preţ peste preţul pieţei, asigurându-le prin aceasta că nu vor avea probleme cu eliberarea documentelor şi derularea investiţiei. În acelaşi scop, pentru a nu cumpăra teren de la alţi proprietari, MARICUŢA IOAN DANIEL dispunea ca certificatele fiscale pentru aceștia să fie eliberate cu menţiunea interdicţiei de construire.

Pe parcurs, având ca mobil obţinerea pentru membrii săi de foloase, la gruparea infracţională au aderat numiţii HAIDUC SORIN, MUSTAŢĂ NICOLAE PAVEL - consilier local în cadrul CL Şelimbăr, DEAC CONSTANTIN consilier local şi fost viceprimar al comunei Şelimbăr, TATU IOAN fost primar şi fost consilier în cadrul CL Şelimbăr, CÂNDEA LUCIAN RADU, GRECU MARIUS, viceprimarul comunei Șelimbăr, şi LUPU MARIUS BOGDAN.

Între membrii grupării infracţionale există relaţii încă din anul 2003, mulţi dintre aceştia dobândind teren pe amplasamentul centurii ocolitoare, ajutaţi fiind de MARICUŢA IOAN DANIEL, SCUMPU ELENA şi MELNICIUC MARIA care au identificat terenurile, au pus într-un timp scurt persoanele apropiate în posesie fie pe locuri neatribuite sau pe amplasamentul altor persoane şi au înaintat documentele pentru eliberarea titlurilor, pentru ca apoi SCUMPU ELENA să se ocupe de scoaterea parcelelor din circuitul agricol în baza aceluiaşi proiect de construire parc auto şi târg auto, pentru maximizarea profitului. MARICUŢA IOAN DANIEL a fost beneficiarul sumelor de bani încasate. MARICUŢA IOAN DANIEL este cel care ia deciziile în cadrul grupului infracţional, singurul criteriu fiind interesele patrimoniale persoanele sau ale membrilor grupului

Astfel, în aplicarea prevederilor legale, la nivelul anului 1991, pe raza comunei Şelimbăr, s-a făcut punerea în posesie pentru persoanele care îşi cunoşteau limitele proprietăţii şi vechiul amplasament, eliberându-se în acest sens adeverinţe de proprietate şi au luat efectiv în posesie terenurile, le-au stabilit limitele prin ţăruşi, unii le-au chiar îngrădit, lucrându-le timp de mai mulţi ani iar pentru parcelele luate în posesie s-a putut reconstitui planul parcelar.

la momentul în care a devenit primar nu erau eliberate titlurile de proprietate şi nici întocmite procesele verbale de punere în posesie, MARICUŢA IOAN DANIEL, SCUMPU ELENA, MELNICIUC MARIA ŞI IUGA IOAN, au văzut posibilitatea îmbogăţirii ilicite, avându-se în vedere faptul că localitatea Şelimbăr se află în imediata apropiere a Municipiului Sibiu.

mod de operare, aceştia au identificat persoane care aveau dreptul la reconstituirea sau la constituirea dreptului de proprietate pentru suprafeţe mari de teren, dar care din cauza vârstei înaintate, a imposibilităţii de deplasare, a faptului că locuiau în străinătate şi prin cererile formulate li s-a spus de la nivelul primăriei Şelimbăr că nu mai există teren, că vor primi teren într-o zonă greu accesibilă, că vor fi propuşi pentru despăgubiri), membrii grupului în frunte cu primarul maricuţa îi determina să renunţe la dreptul lor pentru sume derizorii. MARICUŢA IOAN DANIEL, SCUMPU ELENA şi MELNICIUC MARIA au refuzat să îndeplinească atribuţiile de membrii ai comisiei şi au amânat persoanele care s-au prezentat în mod repetat la Primărie pentru a se întocmi procesul verbal de punere în posesie şi titlul de proprietate sau au efectuat aceste activităţi fără ştirea proprietarului. sătule de drumuri fără rezultat sau ameninţate cu acordarea de despăgubiri infime, speriate că nu vor mai primi nimic, aceste persoane au fost dispuse să cedeze dreptul lor primarului şi celorlalţi membrii din grupul infracţional. Astfel MELNICIUC MARIA s-a ocupat de modificare tuturor amplasamentelor deja stabilite în fapt în 1991( deci anterior preluării funcţiei de primar de maricuţa) astfel încât terenul obţinut în asemenea manieră să fie însumate într-un bloc compact, într-o zonă cu valoare mare( ex: centura oraşului, zona comercială , de blocuri noi construite de diverşi investitori). Odată eliberat titlul de proprietate, acesta era vândut unui alt membru al grupării, pentru ca ulterior să facă obiectul mai multor acte translative de proprietate prin diferite persoane interpuse pentru a i se pierde urma. Ajuns în final în posesia numiţilor IUGA IOAN şi DROC EMILIAN PETRU, acesta era vândut pentru sume mari de bani investitorilor care au construit blocuri în zonă, centre comerciale.

Exemplu : La data de 27.01.1998 o persoană îndreptăţită depune la Primăria Şelimbăr cerere de reconstituire dreptului de proprietate .Timp de mai mulţi ani, solicitarea rămâne nesoluţionată, deşi acesta a întrebat de nenumărate ori care este stadiul de soluţionare al cererii. De fiecare dată însă au fost amânaţi. La un moment dat, aproximativ în 2004, cel în cauză a fost abordat de MARICUŢA IOAN DANIEL care l-a întrebat dacă nu îi vinde lui terenul şi i-a spus că să ia legătura cu numitul IUGA IOAN şi dacă este de acord cu vânzarea către el, cererea sa se va rezolva în scurt timp. MARICUŢA IOAN DANIEL i-a propus suma de 10.000 de lei. Persoana îndreptăţită neavând cunoştinţă despre întinderea reală a dreptului său sau cu privire la amplasamentul terenului (date care nu i-au fost furnizate niciodată de reprezentanţii Primăriei care deţineau documente în acest sens), deoarece nu a reuşit să rezolve nimic în tot acest timp, a fost de acord să vândă terenul. Astfel, la data de 28.12.2004, IUGA IOAN s-a prezentat la domiciliul său, însoţit de ŞODOLESCU CLAUDIA, cumnata numitului MARICUŢA IOAN DANIEL (sora soţiei lui) şi l-a dus la un notar unde a semnat contractul de vânzare încheiat la BNP BIANU VICTORIA. Anterior o persoană s-a prezentat la domiciliul său şi i-a înmânat acestuia suma de 10.000 de lei, specificând că banii sunt de la MARICUŢA. a semnat actele la notar, care erau deja redactate la momentul sosirii sale, fără să le citească, neavând cunoştinţă la acel moment că titlul fost emis, ce suprafaţă i-a fost atribuită sau amplasamentul unde se află terenul. De asemenea nu a solicitat anterior eliberare unui certificat fiscal şi nici a altui document necesar întocmirii actului autentic. După semnarea contractului timp de 2 ani de zile, nici ŞODOLESCU CLAUDIA şi nici BIANU VICTORIA nu au efectuat nici un demers în vederea întabulării titlului de proprietate. Abia în anul 2006, în baza schiţei vizată de OCPI terenul este întăbulat pe numele celui în cauză , asta deşi el vânduse terenul în 2004. Ulterior, în 2006, fără ca vânzătorul să se mai prezinte la notar se încheie un alt contract de vânzare cumpărare, având acelaşi obiect, respectiv cele 3,7800 ha teren din titlul 2309/5/2004. Terenul este astfel întăbulat pe numita Şodosescu Claudia. La data de 1.06.2006 terenul se dezmembrează în două parcelele, una de 28.900 mp şi alta de 8.900 mp. Terenul de 8.900 mp trece prin cumpărare în proprietatea numitului HAIDUC SORIN, încheiat de BNP Dan Valerica În aceeaşi zi, pentru acest teren de 8.900 mp se încheie o promisiune de schimb cu DIJMĂRESCU DOINA FELICIA precum şi o promisiune din partea acesteia că îl va vinde IUGA IOAN. Prin contractul de schimb nr. 1923/2006 al BNP Dan Valerica terenul intră în proprietatea lui DIJMĂRESCU DOINA FELICIA pentru ca prin AN 2081/2006 să fie cumpărat de IUGA IOAN. Terenul în suprafaţă de 28.900 mp este vândut unui cumpărător act încheiat la la BNP Dan Valerica. Anterior încheierii primei tranzacţii, cunoscând faptul că terenul îi va reveni, MARICUŢA IOAN DANIEL împreună cu SCUMPU ELENA şi MELNICIUC MARIA au întocmit procesul verbal de punere în posesie pentru suprafaţa de 3,78 ha. Punerea în posesie şi eliberarea titlului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale. Astfel persoana îndreptăţită nu a fost încunoştinţat despre punerea în posesie, contrar dispoziţiilor art. 33 alin. 4 din HG 1172/2001, nu fost prezent la punerea în posesie, nu i-a fost înmânat un exemplar din procesul verbal împreună cu schiţa terenului contrar dispoziţiilor art. 10 alin. 8 şi art. 33 alin. 5 din HG 1172/2001 (aşa cum a fost el modificat prin OUG127/2002), de asemenea procesul verbal nu este completat cu toate datele, lipsind data punerii în posesie şi semnătura proprietarului. De asemenea titlul nu i-a fost comunicat aşa cum prevedea OUG 127/2002. În aceeaşi perioadă, pentru a-şi putea atribui terenul într-o zonă cu valoare economică MARICUŢA IOAN DANIEL, împreună cu SCUMPU ELENA şi MELNICIUC MARIA au efectuat punerea în posesie peste amplasamentele deţinute de alte persoane, pentru care acestea deţineau adeverinţe, încălcând astfel art. 2 din Legea 1/2000 care stipula faptul că reconstituirea dreptului de proprietate să se facă pe vechiul amplasament dacă acestea sunt libere. Prin fata săvârșită membrii grupării au intrat, prin intermediul numitei ŞODOLESCU CLAUDIA, în posesia unui teren în suprafaţă de 3,78 ha care la acest moment, având în vedere preţul de 130 Euro/mp cu care IUGA IOAN valorifică terenurile în zonă este estimat la 4.914.000 EURO.

Valoarea totală a bunurilor dobândite prin îndeplinirea defectuoasă a tribuțiilor ce le reveneau în calitate de membrii ai comisiei comunale constituită în temeiul art. 12 din Legea 18/1991 în scopul stabilirii dreptului de proprietate prin reconstituire sau constituirea acestuia, atribuirii efective a terenurilor celor îndreptăţiţi şi eliberării titlurilor de proprietate este estimată la 114.340.750 Euro.

Actualizare 10:00 Procurorii DNA au descins și  la Oficiul de cadastru și publicitate imobiliară.

Actualizare 09:51 La indicațiile procurorilor, forțele de ordine au restricționat complet accesul publicului la etajul doi al Primăriei. Jandarmii păzesc și biroul viceprimarului. Primarul Daniel Maricuța are telefonul deschis, dar nu răspunde la telefon.

Actualizare 09:40 Dintr-o mașină a jandarmilor adusă în curtea Primăriei au fost escortate până în biroul viceprimarului din Șelimbăr alte trei persoane. În interiorul Primăriei Șelimbăr este interzis fotografiatul, realizarea de înregistrări audio sau video, conform unei hotărâri a Consiliului Local adoptată în 2010.

”Au urcat la etaj undeva și acolo discută. Dar nu știu la cine anume în birou”, spune o angajată a Primăriei din Șelimbăr despre procurorii DNA.

Actualizare 09:33. Accesul în primărie este liber, mai puțin în zona unde se află biroul primarului Daniel Maricuța.  În această zonă, procurorii au sigilat, deocamdată, coridorul.

birou primar maricuta sigilat

Actualizare 09:30. Procurorii DNA au descins la Primăria Șelimbăr într-un dosar care are legătură cu retrocedări de terenuri, potrivit unor surse care nu au putut verificate.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005-2015.

În acest moment, procurorii fac percheziții și la sediul Primăriei Șelimbăr.

În cursul zilei de 14 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 locații situate în județele: Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

38 comentarii

RoadWorks

Acum 6 ani

Doamne, dar mult le-a mai trebuit.....
Raspunde

Grup de turisti

Acum 6 ani

In sfarsit e prins marlanul asta. Maricuta....UE maricuta.
Raspunde

Tot un turist

Acum 6 ani

Ca in antichitate, prostimea tot pe hoti ii "voteaza"
Raspunde

labbo

Acum 6 ani

vai saracu suciu. asa un om corect. asa ceva. incepe sa se miste si sibiul finally. dar mai sunt. incet incet sa se faca curat
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

macar vreo 10 ani pentru alde Maricuta & Co.
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

foarte bineeee!!! poate ne explica domnu Maricuta toate neregulile care se intampla in Selimbar!!! La cate se intampla pe acolo, cred ca trebuie sa dea explicatii saptamani intregi!!
Raspunde

sasofilu'

Acum 6 ani

sechestru pe avere la toti cei implicati
Raspunde

Gabriel Ungureanu

Acum 6 ani

Ii astept sa vina si in Calimanesti ca mi-au furat pamantul fara nici o jena. Dupa ce a murit tata si fratele meu am descoperit ca au distrus si registrele agricole in primarie. Am facut plangere la parchetul Brezoi si ce credeti. Nici citatie nu a primit fostul secretar Didoiu Ion. Au clasat plangerea. Dupa ce am facut plangera la DNA unde credeti ca a fost trimisa sa fie " solutionata potrivit competentei" ?... corect! ... la parchetul Brezoi! Din 1991 pana in 1998 n-am avut nici o problema, nici cu vecinii nici cu altii fosti proprietari. Numai cand s-a trezit primarul Neamtu Tudor ca pamantul ala e al primariei au inceput problemele. Chestia este ca Olteanu Gheorghe individul care a pus mana pe teren nu a facut absolut nimic cu el, nici gradina, nici vanzare ( desi a avut mereu un afis ).
Raspunde

moon

Acum 6 ani

Vaaai,ce fatza de om cinstit!!! Ce-aveti cu el?? PS.Mai rupe fii-su mesele de poker prin urbe? :))
Raspunde

MUC CEL MIC

Acum 6 ani

in sfarsit scapam de "mafia " de la Primaria Selimbar !!!
Raspunde

gicu

Acum 6 ani

Bucse! Foarte bine, asta mi-a dat un tun de mii de euro! Excelent! Forget me not Mr. Bucse!
Raspunde

pt gicu

Acum 6 ani

gicule ti-ai dat tunul singur,capacitatea ta intelectuala nu te lasa sa castigi .Nu te mai bucura idiotenie mica ca la 12 bucsa semneaza linistit acte,nu te mai lua dupa ce scriu acesti ziaristi neinformati.
Raspunde

FLORI

Acum 6 ani

SA FIE VERIFICATE SI LEGATURILE acestui Marincuta si eventuale afaceri cu VIRGIL POPA vicele din Sibiu -om de afaceri in constructii, eliberator de autorizatii si aprpopiat de asfaltatorul unic, legaturile cu PICU IOAN fost inspector in constructii in prezent la mediu, etc. etc.
Raspunde

Grup de procurori

Acum 6 ani

Multumim pentru sugestie. Oricum probele nu sunt suficiente, asa ca stam pe turnulsfatului pentru a mai afla informatii.
Raspunde

Cristina

Acum 6 ani

Ii asteptam cu drag si in Cisnadie.
Raspunde

daa

Acum 6 ani

Maricuta merita închisoare pe viata si chinuit
Raspunde

luciant

Acum 6 ani

"armata" avea maricuta in selimbar....
Raspunde

ANONIM

Acum 6 ani

FOARTE BINE SA VERIFICE SI ADOPTIILE DE CAINI DUSI IN GERMANIA ANUL TRECUT A ADUNAT SI CAINELE DIN CURTEA OMULUI "II DUCEM IN GERMANIA" URLA DOMNUL MARICUTA PE STRADA
Raspunde

stan patitu

Acum 6 ani

LA PUSCARIE!!!!LOCUIESC IN BLOCUL CU 17 ETAJE DE LANGA LIDL,CONSTRUIT FARA AVIZE SI DOCUMENTE IN REGULA. AVEM INFILTRATII DE APĂ LA FUNDATUE PT CA NU S-A FĂCUT STUDIU GEO,NU AVEM LICURU DE PARCARE,ETCAN FOST MINTITI SI EXCRICATI DE UN TIGAN GHITA SCHOTTE MANA-N MANA CU MARUNCUTA!!!!KA PUSCĂRIE CU HOTII!!!!!!
Raspunde

petre

Acum 6 ani

grupul de procurori poate se uita si lamodul in care Avrigean care a primit mult pamant de la primariea Selimbarin Cartierul Tineretului ( loturi pentru tinerii casatoriti din Selimbar) precum si la apartamentele construite de Misu Lazureanu "oferite" familiei Grecu.
Raspunde

Grup de procurori

Acum 6 ani

Am notat Petre.
Raspunde

Grup de procurori

Acum 6 ani

Suntem un grup de procurori din alba impreuna cu un grup de jandarmi. Unde ne recomandati sa facem niste descinderi?
Raspunde

@grup

Acum 6 ani

:))))
Raspunde

Marius

Acum 6 ani

cred ca a venit momentul sa opriti speculatiile cu terenuri. S-au vandut o gramada de terenuri in jurul la Selimbar . Multi s-au imbogatit peste noapte stiind ca pe acolo va trece centura si ca se va construii mall si alte mari companii. Eu cred ca trebuie sa treceti si pe jos pe la rromii nostri de langa broscarie. Cand ne jucam pe acolo nu existau palate ca acum . La fel cum Aldea a facut avere cu toate cacaturile de alcomsib deschise in doar cativa ani (monopol) .Avem o gramada de bogati care au o avere de sute de ani ! Aldea, Carabulea si multi altii.
Raspunde

petre

Acum 6 ani

poate procurorii il intreaba si pe arhitectul haideiciuc cum se dadeau autorizatiile de constructie cand era arhitect la selimbar si cum se faceau ''donatii'' pentru primarie la iuga pentru aceste autorizatii ( uzual erau 20 mil. pentru o casa familiara)
Raspunde

petre

Acum 6 ani

grupul de procurori sa citeasca si articolele ziaristul dan tomozei care ani de zile s-a ''interesat'' de selimbar. Probabil ca stie mai multe decat a scris dar neavand dovezi nu a publicat.
Raspunde

ioan

Acum 6 ani

DNA-ul ar trebui sa investigheze toti investitorii(cei care au construit blocuri)de pe raza comunei,sa vada si cate apartamente a primit dl.Maricuta si ai lui in aceste blocuri.Eu stiu un caz,la mine pe strada.
Raspunde

ansablul rezidential mihai viteazu

Acum 6 ani

Bloc cu infiltratii de apă,17 etaje stau cu fundația in apă, feriti-va de acest bloc al puscariasilor. veti fi pacaliti!
Raspunde

John

Acum 6 ani

Ar fi bine sa se verifice toate autoritățile de constructi ale lui Roman Ovidiu care construiește in veselie blocuri si case fără aut.de construcții.Acest bișnițar ia dăruit lui Maricuta ff multe penthaus apartamente si apartamente. Va rugam extirpați hoți din societatea noastră , la pușcărie cu *****
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

In 2006 am cunoscut un neamt, un pacient de-al meu, care aflind ca sunt din Sibiu mi-a povestit cum a adus o macara din Germania la Selimbar si c-a lucrat pentru Maricuta si Popa. Acest individ nu era sas plecat in Germania, ci neamt. Va dati seama ce bani au platit acesti domni numai ca sa aduca un utilaj in Sibiu, si negasind muncitori romani, au chemat pe un neamt sa lucreze la blocurile lor. El nu putea intelege ca nu-i cunosc pe Maricuta si Popa. Ei am si eu lipsuri. Nu prea cunosc "high life-ul", lumea buna din Sighii. L-am cunoscut pe Bucse, nu mi-a tras teapa, insa m-a indemnat sa facem niste documente fantoma, ca sa platesc mai putina taxa. Nu am fost de acord si ma bucur ca nu am acceptat. Fiindca oamenii sunt la fel de ticalosi, fricosi, lingusitori, asemenea specimene au reusit sa se tina in picioare pina acuma, si au mai fost si alesi de mai multe ori in functii cheie, cu toate ca se cunosteau sau banuiau izpravile lor. Puscarie si confiscarea averii. Lasati in chiloti cind iasa din puscarie, altfel nu are farmec.
Raspunde

Eu

Acum 6 ani

A venit vremea ca javra de Maricuta să zâmbească din pușcărie! Ceea ce a făcut escrocul asta e mult mai amplu. Să înceapă procesul și cu siguranță vom fi și noi acolo. Ca ne-au luat 4 hectare, jigodiile, profitând de slăbiciunea unui bărbat de vârsta a treia. O să aveți surprize...domnilor "Selimbaristi"...
Raspunde

ansablul rezidential mihai viteazu

Acum 6 ani

La PUSCĂRIE! Si sa-l ia si pe Ghita schotte romul care a păcălit o grămadă de oameni in ANSAMBLUL REZIDENȚIAL MIHAI VITEAZU!!!!
Raspunde

anonim

Acum 6 ani

unii isi dau cam mult cu presupusul pe aici iar cel care a scris articolul ar fi bine daca nu stie nimic concret despre cineva sa nu-l bage in aceeasi oala.
Raspunde

moon

Acum 6 ani

@bloc cu 17 etaje Pai dac-ati cumparat apartamente de la marele constructor/specialist in texas hold'em Ghita(Spermuc-nb)ce pretentii sa aveti acum? No offence..
Raspunde

Maria Popa

Acum 6 ani

Are dreptate Dumnezeu nu doarme.Am fost la ușa primăriei ani la rìnd.Gred ca uita ce mint angajații lui.De fiecare data fiecare zicea altceva,m-a trimiteaua de la Ana la Caiafa.Adica își băteau joc de mine.Imi aduc aminte ca spunea Dl Maricuța ,ca are bani de copii de copii lui nu trebuie sa muncească si eu m-a gândeam cum plătesc chiria a doua zi.Sa facă Dumnezeu dreptate ,,DAR DE CE NU CONFISCAȚI CE NU SE CUVINE de la toți ai lui Turnători si dați domnilor cui aparține si cui se cuvine.Sunt oameni săraci care muncesc cinstit,oameni bolnavi.......As scrie multe dar pe cine interesează .Doamne ajuta.
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

Și arhitectul actual face parte din mafia selimbarului permite construcția de case locuințe fără autorizație și nu intervine deloc chiar anunța persoanele care construiesc în acest mod când cineva se interesează de starea lor la sediul primăriei selimbarului chiar îi învăța ce să spună pt a fenta legea aducând în acest mod mari prejudicii statului roman și locuitorilor. Din selimbarului
Raspunde

ansablul rezidential mihai viteazu

Acum 5 ani

În curtea "ansamblului rezidential m.viteazu"se construiesc încă două blocuri care practic ating magistrală de gaz unul pe o latura altul pe doua din laturile sale.Atentie!Cei ce cumparati acolo o sa va "treziti"la un moment dat prin centru căutându-va oasele!!!!!
Raspunde

Kurt Roth

Acum 5 ani

Feceti ca in sistemul "Iohannis" toate in busunarul mare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus