Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Fără Primărie, CSU Sibiu moare: “ULBS nu poate susţine financiar echipa”

Fără Primărie, CSU Sibiu moare: “ULBS nu poate susţine financiar echipa”

Rectorul ULBS, Ioan Bondrea, a vorbit despre finanţarea clubului de baschet al Universităţii, CSU Sibiu, de către Universitatea “Lucian Blaga”.

Discuţia a pornit de la problemele cu legea cu care se confruntă cluburile sportive din Timișoara, acolo unde Curtea de Conturi a declarat ilegal contractul de asociere prin care sunt finanţate structurile sportive din Timișoara de către Primărie, printr-o așa zisă cotizaţie. Pentru a înţelege mai bine situaţia, la sfârșitul lunii august, consilierii locali ai Timișoarei au votat noua modalitate, noul contract –cadru, prin care cluburile sportive locale – fotbal, baschet, rugby și handbal – pot fi finanţate de municipalitate. Acum, însă toate speranțele s-au năruit căci juriștii din Primărie au refuzat să dea aviz de legalitate hotărârii, chiar dacă înainte să fie supusă la vot în CL aceeași juriști au considerat-o legală. Din fericire, CSU Sibiu primește finanţare de la Primăria Sibiu prin intermediul Agendei Sportive.

Din păcate, nouă nu ne permite legea să finanţăm echipa. Eu personal am încercat încă de anul trecut să coagulez comunitatea oamenilor de afaceri în jurul acestui proiect, pentru a susţine echipa cu bani. Vedeţi în toată ţara că sportul pierde teren. Va trebui să vedem cine se poate implica financiar”, susţine Ioan Bondrea, rectorul Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu.

Acesta mai precizează că, fără susţinerea Primariei, ULBS nu poate să susţină echipa.

Ce spune conducerea clubului CSU Sibiu

“Din păcate, în România, beneficiem de un cadru legal confuz, prin care instituțiile sportive, și implicit, activitățile sportive, să poată fi susținute financiar. Legile aflate în vigoare lasă de cele mai multe ori loc de interpretări, lucru ce fac imposibilă, în unele cazuri, încheierea unor parteneriate menite să sprijine financiar activitatea unei entități sportive. Vorbim aici de Cluburi Sportive, în general. Este și motivul pentru care ne-am îndreptat mai mult spre mediul privat, în încercarea de a atrage alături de lumea baschetbalistică oameni care cred în sport, în valorile promovate de el și în necesitatea susținerii acestui gen de activități. Universitatea Lucian Blaga Sibiu, prin conducerea sa, ne-a ajutat în acest sens prin organizarea unor întruniri cu oameni de afaceri din Sibiu”.

Fără Primărie, CSU moare

Conducătorii lui CSU Sibiu recunosc că, fără susţinerea Primăriei, acest proiect baschetbalistic nu ar mai putea continua: “În ceea ce privește Primăria Sibiu, vrem să mulțumim și pe această cale reprezentanţilor acesteia, pentru tot sprijinul financiar pe care ni-l oferă, an de an. Așa cum cunoașteți, Clubul Sportiv Universitar Sibiu a reușit să atragă fonduri publice, prin Agenda Sportivă anuală, aprobată de Consiliul Local. Anul acesta proiectul depus de CSU Sibiu, baschet sibian de performanță, prin care se urmărește pregătirea și participarea echipei din Liga Națională de Baschet în competițiile organizate de Federația Română de Baschet, a primit aprobare de finanțare de 430.000 de lei. Restul banilor necesari desfășurării activităţii încercăm să îi completăm din parteneriate cu mediul privat”.

Articol scris de Adrian Stoinea și Ștefan Dobre

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

me

Acum 8 ani

Oras de 2 lei. Nu poate sa sustina nici macar o echipa in prima liga.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus