Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
7°C

Au fost la o petrecere și s-au întors acasă infectați cu Hepatita A

Au fost la o petrecere și s-au întors acasă infectați cu Hepatita A

Nouă tineri din localitatea Cristian au fost săptămâna trecută la o petrecere, iar câteva zile mai târziu au ajuns pacienți ai Spitalului de Boli Infecțioase, după ce au fost contaminați cu virusul Hepatitei A. ”Din 16 octombrie în Cristian a debutat un focar familial de Hepatită acută virală de tip A, care la început număra două cazuri confirmate și șapte suspiciuni, dar între timp s-au confirmat și suspiciunile, așa că sunt nouă tineri. Toți au fost la o petrecere în același loc și au vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, fiind acum internați la Secţia de Boli Infecţioase – Copii”, spun reprezentanții Direcție de Sănătate Publică Sibiu.. A fost declanşată ancheta epidemiologică pentru depistarea contacţilor şi au fost aplicate primele măsuri în focar: au fost predate materiale sanitare pentru efectuarea testelor de urină, dezinfectante, precum şi fluturaşi cu informaţii privind Hepatita virală de tip A. Urmează primele vaccinări ale contacţilor din şcoală, asigurarea triajului săpămânal, dar şi efectuarea examenelor clinice şi de urină la contacţii din şcoală şi din colectivitate. ”Rugăm părinţii să intensifice măsurile preventive de igienă individuală, să supravegheze starea de sănătate a copiilor şi să se prezinte la medicul de familie la primele semne de boală”, mai spun reprezentanții Direcție de Sănătate Publică Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Zorro

Acum 6 ani

Boala mainilor murdare, mai ales daca nu obisnuiesti sa te speli pe maine dupa ce te duci la toaleta. Lipsa de educatie, boala eradicata in tarile civilizate, si focare sunt tarile sarace din India, Africa. Aici ne numaram si noi cu buda inca in gradina in 70% din tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus