Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

AIOS și Hornbach au dotat trei școli cu parcări pentru biciclete

AIOS și Hornbach au dotat trei școli cu parcări pentru biciclete

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și Hornbach au finalizat un proiect în cadrul căruia trei școli gimnaziale din Sibiu beneficiază, începând de săptămâna trecută, de parcări de biciclete a câte zece locuri fiecare. Astfel, peste 3.400 de elevi și 200 de cadre didactice pot alege să vină la școală folosind bicicleta.

Printr-un program destinat comunităţii sibiene, Școala Gimnazială nr. 18 din cartierul Terezian, Școala „Regina Maria” și Colegiul Naţional „Octavian Goga” sunt beneficiarele unor parcări de biciclete acoperite. Inițiativa aparține Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS), iar proiectul a fost  finanțat de cel mai nou magazin de bricolaj din Sibiu, Hornbach.

„Implementarea acestui proiect ne aduce o mare bucurie și sperăm că, astfel, părinții elevilor din cele trei școli își vor îndemna copiii să adopte un stil de viață activ și sănătos. Bineînțeles, ne dorim ca această tendință să devină un obicei printre tinerii sibieni, motiv pentru care, pe termen lung, luăm în considerare posibilitatea extinderii acestui proiect și în alte zone ale orașului”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, directorul general Hornbach România.

Proiectul a fost susținut și de către cadrele didactice din cele trei instituții de învățământ, ”încrezătoare că elevii vor alege de acum înainte activitățile petrecute în aer liber, în detrimentul gadgeturilor preferate”.

„Activitățile sportive sunt pe lista priorităților în școala noastră, iar diplomele obținute în acest domeniu sunt dovada preocupărilor noastre. Implementarea proiectului, prin care s-a montat o parcare acoperită pentru biciclete, sporește interesul elevilor pentru mișcare, reducând timpul, câteodată prea mare, acordat calculatorului“, a declarat Cornel Tichindelean, directorul Școlii Gimnaziale nr. 18.

 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

alunelu

Acum 5 ani

"trei școli gimnaziale din Sibiu beneficiază, începând de săptămâna trecută, de parcări de biciclete a câte zece locuri fiecare. Astfel, peste 3.400 de elevi și 200 de cadre didactice pot alege să vină la școală folosind bicicleta." Pardon, 30 de elevi sau profesori pot alege să vină la școală folosind bicicleta. Sau, eventual, isi dau rand, vine fiecare o data pe an.
Raspunde

Veloteca

Acum 5 ani

Cumpara-ti acum bicicleta pe care ti-o doresti. La Veloteca gasesti peste 30 de branduri de biciclete si accesorii. Intra acum pe http://www.veloteca.ro/.
Raspunde

Perfectbike

Acum 5 ani

Este un lucru foarte util si trebuie realizat la cat mai multe scoli din Romania. Cat sunt la gradinita ducem copiii cu bicicleta sau trotineta dar cand ajungem la scoala se rupe filmul pentru ca nu exista un loc unde sa le parchezi. Se investesc miloane de lei in piste pentru biciclete dar la destinatie nu ai unde sa parchezi. Acest exemplu este demn de urmat de toate companiile macar pentru angajatii lor
Raspunde

Veloteca

Acum 5 ani

Foarte buna initoativa! Mai ales ca mersul pe bicicleta este sanatos!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus