Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Cum ar fi să iei cina în sala festivă a Bibliotecii? Sau în Sala Oglinzilor?

Cum ar fi să iei cina în sala festivă a Bibliotecii? Sau în Sala Oglinzilor?

Rețete tradiționale vechi de mai bine de 150 de ani vor fi reinterpretate de doi bucătari într-un proiect menit să îmbine arta gastronomică și locuri din Sibiu care au în spate o poveste. Pentru „Cina în cetate” – unul din cele trei evenimente culinare ale proiectului în discuție - organizatorii au ales Sala Oglinzilor de la Forumul German, un loc care se potrivește cu ideea proiectului. „Sala Oglinzilor are în sine o poveste foarte faină, e fosta sală de dans, unde se țineau balurile ofițerilor în secolul XIX. Noi ne-am dorit să legăm meniul, partea de produse locale de o anumită locație. Mi-aș fi dorit să putem folosit ultimul etaj din Turnul Sfatului, ar fi fost un loc foarte frumos în care ar fi ieșit o cină foarte romantică, dar în multe locuri nu se poate, e greu de organizat”, spune Cristian Cismaru, directorul agenției Reky Travel. Cina va fi pregătită cu produse de sezon din regiune, după rețete locale reinterpretate și care va fi așezată în farfurii chiar în fața clienților. Aceștia vor afla atât povestea meniului, cât și legătura preparatelor cu locația aleasă. Acest eveniment se va desfășura în 21 și 28 noiembrie, dar și în 19 decembrie.

12193683_1191793734167758_7111195857040632177_n

Produsele locale vin la pachet cu povestea locului

Prin aceste evenimente se dorește combinarea mâncării cu diverse locuri. „Încercăm să combinăm tot timpul mâncarea cu ceea ce se poate vedea ușor, ca lumea să descopere ceva unitar, satul și povestea. Acest lucru a fost făcut și vara, atunci când e abundență de produse și atunci se gătește cu comunitățile, direct cu producătorii. Se fac evenimente în weekend-uri în care sunt prezentate specialitățile locale. Produsele vin la pachet cu povestea”, mai spune Cristian Cismaru. Al doilea eveniment dedicat gastronomiei, CulinART se va desfășura la Sala Festivă a Bibliotecii Județene Astra. „În acest caz, încercăm de data aceasta să legăm meniul nu de o locație, ci de ceva din arta sau cultura locală. Fie o să pornim de la motivele pictate pe o ladă de zestre săsească, fie de la motivele de pe o ie românească. Pornind de la acestea vom crea un meniu care să fie prezentat turiștilor”, adaugă Cristian Cismaru. Evenimentul se va desfășura în 5 și 12 decembrie.

COOLinar, al treilea eveniment mizează pe mâncăruri pregătite afară, în zăpadă, un bufet cu specialități locale, dar vor fi organizate drumeții și alte activități. Acesta va avea loc în 9 și 23 ianuarie și 13 februarie. „Toate trei evenimentele vor fi într-un pachet, Sibiu City Break, iar pachetul e gândit ca lumea să vină de vineri și să rămână până duminică. Sunt incluse două nopți de cazare, iar turiștii vor primi un voucher la una dintre librăriile din Sibiu, pentru că ne dorim să găsească îmbinăm aceste evenimente și cu literatură fie despre Sibiu, Transilvania sau România în general. Prețul pachetului este de 150 de euro”, afirmă Cristian Cismaru. În ceea ce privește locurile disponibile, directorul agenției spune că își dorește să fie un număr relativ mic de persoane pentru a se putea cunoaște mai bine. „Îmi doresc să fie între 15-30 de persoane ca experiența să rămână destul de personală și să ne cunoaștem mai bine între noi. Vreau să le pot povesti personal despre legăturile dintre teritoriu, despre producători, despre meniu”.

12188922_1191793287501136_3546472273845905650_n

foto Gabriela Cupezan

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus