Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

Forțele kurde au început lupta pentru recucerirea orașului Sinjar

Forțele kurde au început lupta pentru recucerirea orașului Sinjar

Bazându-se pe atacurile aeriene americane, forțele kurde au spus că au cucerit mai multe sate ocupate de inamici, joi, cu scopul de a cuceri orașul irakian Sinjar, ocupat de militanți islamici cu un an în urmă.

Uciderea și înrobitoare a mii de locuitori din orașul nordic a atras atenția internațională asupra campaniei violente a grupului de a-și impune ideologia radicală și a determinat Washingtonul să lanseze ofensiva aeriană.

Forțele vor să ia controlul rutelor de aprovizionare ale statului islamic și să stabilească o zonă tampon pentru a proteja orașul de artilerie.

Sinjar este atât un simbol cât și un punct strategic, fiind poziționat pe șoseaua principală care leagă orașele Mosul și Raqqa - bastioane Statului Islamic în Irak și Siria.

Conduse de SUA atacurile aeriene au avut loc în oraș peste noapte. Consiliul de Securitate a declarat că forțele kurde au capturat un sat la vest de Sinjar și alte două la marginea de est. Reuters nu a putut confirma acest lucru în mod independent. Forțele kurde și armata SUA a declarat ca numărul de luptători din oraș a crescut la aproape 600 după întăririle sosite în perioada premergătoare ofensivei.

Sursă: Reuters

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

hai-hui

Acum 8 ani

Ce articol de interes local ! Nu avem cu ce umple ziarul ?
Raspunde

Alzara

Acum 8 ani

Articol de 2 bani ,de ce nu scrieti de consecintele razboiului total din Siria ,de tragedia care e acolo? ...vai de voi ,ziaristi facuti la apelul bocancilor ,bleah!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus