Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Evenimentele weekend-ului la Sibiu

Evenimentele weekend-ului la Sibiu

Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiul începe azi și până în 15 noiembrie iubitorii de jazz se pot bucura de concerte cu artiști din din străinătate.

Prima seară a festivalului este deschisă, de la ora 20:00, de quartetul trompetistului american, care vine în premieră în România. Los Angeles Times îl descrie ca pe un muzician aflat deja la vârful carierei, gata să fie descoperit.  De acolo, de la înălțime, trompetistul descrie în arcuri de cerc orizontul unui stil fresh de jazz.

Tot vineri, de la ora 22:00 concert Miroslav Vitouš –Emil Viklicky Duo (Cehia). Miroslav Vitouš ar fi putut deveni în tinerețe un înotător de performanță. Din fericire pentru noi toți a ales să se lase purtat de alt val. Naufragiat în oceanul jazz-ului, cehul improvizează de fiecare dată un noi soi de salvare cu pluta lui în formă de contrabas. Membru fondator al celebrului grup Weather Report, Miroslav Vitouš  este unul dintre cei mai respectaţi contrabasişti ai lumii, împărţind scena de-a lungul a peste 50 de ani de carieră cu Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter, Jan Garbarek, Joe Zawinul sau Stanley Clarke.

Vineri – 13 noiembrie - Teatrul Gong. Acces public - ora 19:00. Concertele vor începe de la ora 20:00

Sambata – 14 noiembrie - Sala Thalia. Acces public - ora 19:00. Concertele vor începe de la ora 20:00

Duminica - 15 noiembrie - Teatrul Gong. Acces public - ora 19:00. Concertele vor începe de la ora 20:00

Prețul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costă 170 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

12020156_1005829429467076_1957350659_o-1

Evenimentul "Zilele Emil Cioran" este organizat în anul în care se împlinesc 20 de ani de la moartea marelui filozof născut la Rășinari. Vineri sibienii pot vizita o miniexpoziție, pot participa la o dezbateri și pot vedea filmul "Apocalipsa după Cioran". Sâmbătă și duminică programul este completat cu o evocare a copilăriei lui Cioran în Rășinari.

658x0_emil_cioran-490x280

Spectacole care revin pe scena sibiană

Unele dintre cele mai îndrăgite spectacole ale teatrelor sibiene se joacă în acest weekend.

Vineri, de la ora 19:00, la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor se joacă ”Oscar și Buni Roz”, în interpretarea Dianei Fufezan.

Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viață trăită pe „repede-înainte”, Oscar, un băiețel de zece ani, parcurge printre râsete și lacrimi itinerarul emoționant al tuturor vârstelor i experiențelor umane, îmbogățite de imaginația lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului.

oscar-si-buni-roz-011009-tnrs-0036

Sâmbătă, de la ora 18:00, la Teatrul Gong se joacă ”Harap Alb”. „Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă.

foto-harap-alb-paul-baila-5-700x420

”De ce Hecuba?” se joacă sâmbătă, de la ora 19:00, la ”Radu Stanca”.

Matei Vişniec, cel mai jucat dramaturg român, scrie o tragedie modernă despre Hecuba, regina Troiei şi un personaj feminin de dimensiuni apocaliptice.  ”Hecuba… de nouǎsprezece ori ai nǎscut bǎiat şi acum toţi nouǎsprezece sunt cenuşǎ”. Hecuba e mama care are curajul să înfrunte zeii pentru suferințele copiilor săi. Hecuba e obligată să retrăiască la temperatura extazului fiecare episod memorabil din viața ei de mamă și regină.

Începutul și sfârșitul lumii față în față, într-un spectacol care folosește tehnicile multimedia pentru a aduce laolaltă lumea în ruină a oamenilor și înălțimile selenare ale zeilor. ,,De ce Hecuba?”, un spectacol uluitor despre strigătele nașterii și ale morții, în regia Ancăi Bradu, scenografia lui Mihai Păcurar şi muzica de Vlaicu Golcea.

de-ce-hecuba-2

Duminică, de la ora 11:00, copiii sunt așteptați la ”Gong”. Exaltant, interactiv si muzical, “Jucati-vă cu noi” este o improvizație după o idee a actorilor Teatrului Gong. Spectacolul urmărește aventura unui pui de leu căruia îi place să cânte și care pornește într-o călătorie de unul singur pentru a-și face prieteni alături de care să formeze o trupă.

2014-02-jucati-va-cu-noi

Seria spectacolelor se încheie duminică la ora 10:00, când tot la Teatrul Naţional ”Radu Stanca” Sibiu se joacă ”Nathan Înțeleptul”, după Gotthold Ephraim Lessing.

În „Nathan înțeleptul”, Lessing pledează pentru respectul și recunoașterea religiilor care se luptă între ele – iudaismul, creștinismul și islamismul. Spectacolul regizat de Armin Petras este rezultatul unuia dintre cele mai mari proiecte de coproducție demarate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, împreună cu Teatrul Național din Stuttgart. Proiectul nu se limitează doar la o simplă punere în scenă a piesei de teatru, ci urmărește scopuri concrete, dimensiunea socială a terorismului și mai ales a rasismului în aceste două țări, fiecare cu particularitățile sale. Textul lui Lessing este “tradus” din perspectiva dezbaterilor pe tema violenței din Europa de astăzi.

nathan-inteleptul-deschidere

Sărbătoare în Shopping City

În 14 noiembrie 2015, centrul comercial Shopping City Sibiu aniversează nouă ani de la deschidere cu reduceri, premii surpriză și concerte începând cu ora 17:00.

Programul de entertainment va începe cu o prezentare de modă unde branduri de renume din cadrul Shopping City Sibiu își vor prezenta colecțiile de toamnă-iarnă pentru femei, bărbați și copii. Gazda evenimentului, Dezbracatu’ va modera concursuri cu premii instant oferiteîn  magazinele din cadrul centrului commercial. Promoțiile de pana la 60% vor fi în parcul comercial de la ora 17:00 până la ora 23:00.

Seara se va încheia un concert susținut de Loredana și Banda Agurida.

loredana-apa

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus