Marţi,
14.07.2020
Partial Noros
Acum
15°C

Susţinerea fără rezerve a independenţei justiţiei, în programul de guvernare trimis Parlamentului

16 Noiembrie 2015 11:59

Susţinerea fără rezerve a independenţei justiţiei, în programul de guvernare trimis Parlamentului

Premierul desemnat Dacian Cioloş a trimis Parlamentului programul său de guvernare, care are 13 pagini şi este împărţit în trei capitole mari: viziune, priorităţi, plan de măsuri, printre priorităţile noului Cabinet fiind şi susţinerea fără rezerve a independenţei justiţiei, potrivit Mediafax.

Prima variantă a programului de guvernare a fost trimisă duminică seară, iar luni dimineaţă, înainte de începerea şedinţei Birourilor Permanente Reunite, Parlamentul a primit o altă variantă a programului.

Planul de măsuri cuprinde 13 subcapitole: întărirea democraţiei elective şi a statului de drept, care să creeze premisele resetării mediului politic, stabilitatea mediului economic, accelerarea proceselor de reformare a statului, educaţie şi sănătate, agricultură şi pescuit, energie, transporturi şi infrastructură, dezvoltare socială, cultură, media, minorităţi, mediu, tineret şi sport, statul şi siguranţa naţională, externe şi afaceri europene, fonduri europene, românii de pretutindeni şi, ultimul capitol, IT. Potrivit programului de guvernare al lui Dacian Cioloş, noul Guvern ar trebui să fie "deschis şi transparent, în dialog cu instituţiile administraţiei publice centrale şi locale, cu societatea civilă şi cetăţeni", citează Mediafax.

Programul de guvernare mai vizează: ”deschiderea sistemului politic prin facilitarea iniţiativei legislative a cetăţenilor şi grupurilor civice, cultivarea unui dialog constant cu societatea civilă, mediul de afaceri, sindicatele, organizaţiile patronale, asociaţiile profesionale şi asociaţiile minorităţilor naţionale, crearea unor platforme online de interacţiune sistematică între Guvern şi societate”.

De asemenea, noul Guvern îşi propune ”poziţionarea activă a României ca actor strategic în context regional, european şi internaţional, cu atenţie pe relaţiile de vecinătate, afirmarea anvergurii politice a României la nivelul UE şi întărirea parteneriatului strategic cu SUA şi respectarea obligaţiilor care revin ţării din calitatea de membru NATO”, potrivit Mediafax.

Totodată, în programul de guvernare este prevăzută ”susţinerea fără rezerve a independenţei justiţiei şi a continuării luptei împotriva corupţiei”.

Miniştrii propuşi de către Dacian Cioloş încep luni audierile în comisiile din Parlament, înaintea unui vot care ar putea marca învestirea în funcţie a celui de-al 18-lea Guvern al României, format fără o majoritate clară în Parlament şi cu susţinere condiţionată din partea partidelor.

Dacian Cioloş ar putea marca marţi, la votul de învestitură din Parlament, mai multe premiere, cea mai importantă fiind că ar putea ajunge în fruntea primul Guvern de după 1989 care este format exclusiv din oameni fără apartenenţă politică. Cioloş este însă al treilea premier fără carnet de partid, după Mugur Isărescu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Cu excepţia lui Vasile Dâncu şi a lui Lazăr Comănescu, propunerile pentru Ministerul Dezvoltării şi, respectiv, Ministerul de Externe, niciun alt membru propus al Guvernului nu a mai activat în cadrul vreunui Executiv ca ministru. Propunerea pentru Ministerul Agriculturii, Ichim Irimescu, este fost secretar de stat.

Sursă: Mediafax

Comentarii

12 comentarii

Zorro

Acum 4 ani

Independenta justitiei-suna minunat! Nimeni nu este mai presus de lege, nici macar un presedinte de tara! Ar trebui ridicata imunitatea lui Johannis si sa raspunda pentru falsul in acte prin care si-a dobindit averea si a platit doar partial impozit pe chiriile din aceste imobile. Cum ramine cu sotia si soacra, au si ele imunitate? Cind va incepe urmarirea lor penala, atunci justitia se numeste independenta in RO, pina atunci este vax albina.
Raspunde

alzara

Acum 4 ani

Ciolos, ce ne - ai făcut ?
Raspunde

Tribunul

Acum 4 ani

Ce-i alzara nu ai simtit stiuletele cu care te-a facut Ciolos ? Sau te-ai uitat numa la modelul propus la sanatate ?
Raspunde

WTF-Guvern penibil!

Acum 4 ani

iohannis-ciolos ce mama draq de ministru al justitiei ati pus ??...nu va e rusine slugi ordinare sa inghititi tot ce va dicteaza cretinii de la Bruxelles??va inteleg ca sunteti cozile de topor ale lor jalnice ...dar chiar asa ,sa pui o electronista la justitie ,una care nu poa' sa lege doua fraze coerent ,voi chiar ca ne credeti pe toti tampiti ,da-ti-va naibii demisia pateticilor...HUOOOOOOOO!!!!
Raspunde

Zorro

Acum 4 ani

Cu ministrul de justitie ai perfecta dreptate, mai ales ca vine din tabara lui Soros, un personaj destul de controversat. Prefer sa am un jurist ca ministru al justitiei tehnocrat, nu un manager media sau inginer electronist. Ciolos a fost baut cind a facut aceasta propunere sau influentat?
Raspunde

Stela

Acum 4 ani

daca tot a pierdut presedintele si ce-a de-a 2-a casa in instanta si s-a demonstrat ca au fost dobindite cu acte false ,cum ramane cu el?de ce nu-si da demisia?asteapta sa iasa lumea in strada?asa cum a cerut demisia lui Ponta de cind a ajuns presedinte si-mi pare rau ca l-am votat crezind ca face o Romanie prospera ,,a lucrului bine facut'ptr el nu [ptr noi n-a facut nimic ,a da isi renoveaza VILLA' vrea sa traiasca in puf ,si noi in ,austeritate;
Raspunde

Fufa

Acum 4 ani

Macar documenteazate fa inainte sa vomiti din putul gandirii ! Pai instanta tocma asta a constatat ca mostenitorul initial de la care s-a dobandit imobilul nu era in regula cu mostenirea. Deci nu Johann ! Asa ca: Jos cu PSD-isti rosii !!!!!!!!!!!
Raspunde

@Fufa

Acum 4 ani

Fain nick-name ti-ai ales olteanco(fufa) ,lasa gargara cu penalul de chiolhannis si nu mai vorbi ca la voi ,la oltenii flamanzi cu "fa"...hai fa pasi.......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus