Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Aproape 1.800 de sibieni au ajuns la doctor din cauza infecțiilor respiratorii. Șase cazuri de gripă raportate în județ

Aproape 1.800 de sibieni au ajuns la doctor din cauza infecțiilor respiratorii. Șase cazuri de gripă raportate în județ

În ultima săptămână, 1.797 de sibieni au ajuns la medicul de familie sau la spital cu infecţii respiratorii şi gripă. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu, numărul este în ușoară creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe cazuri (circa 34%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Numărul celor care au ajuns la spital cu pneumonii pentru această perioadă este 386 cazuri. Cele mai multe cazuri (100) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.

Cazurile de gripă raportate au fost șase (gripă: aspecte clinice compatibile cu gripa, adică prezintă semne/simptome caracteristice infecţiilor gripale, dar nu se poate diagnostic de certitudine, decât dacă există asociere cu alte criterii - de laborator (izolarea virusului) şi/sau criterii epidemiologice - contact cu un caz de gripă confirmat).

S-au recoltat secreţii rino-faringiene pentru detectare de virus gripal de la un caz din mediul rural, proba fiind în curs de investigare.

Judeţului Sibiu i-au fost repartizate 12.250 de doze de vaccin antigripal, în două tranşe (în prima  7.220 de doze, iar în a doua  5.030 de doze), reprezentând circa 23.90% din totalul persoanelor catagrafiate în judeţul Sibiu (51.299).

Grupele de risc, la care se recomandă vaccinarea antigripală:

-Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane;

-Gravide;

- Medici, cadre medii sanitare şi personal auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii;

-Persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt;

-Toate persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus