Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
20°C

M-au prins haiducii la drumul mare

M-au prins haiducii la drumul mare

Călătorule! În drumul tău pe drumul național 1, de foame ți se face oprește nițel bidiviul la vreo cinci pași după Veștem și trei pași înainte de Bradu, la loc de popas și hodină călcat pe vremuri de haiduci. Fântânița Haiducului se cheamă bătătura pe care urmează tu s-o calci și unde-ți adapi căișorii. Ș-apăi vezi cum ți-o fi norocul, dacă i-i da peste adevărații haiduci sau doar peste aghiotanții lor ce țin de pază la Fântâniță cât haiducii sunt plecați. Ca noi n-am prins haiducii acasă. Or fi fost plecați prin păduri, să jefuiască hrăpăreții grofi.

restaurant (3)

La Fântânița e cum ți-i norocul. Acu` ceva ani când am călcat ultima dată bârlogul haiducilor cred că vreunul din ei era la oale în bucătărie, că tare bun fu. Pe când acuma... Am fost cam ca la șezătoare, o masă plină de oameni, care or mâncat de toate. Că meniul îți dă pentru toate gusturile, chiar și haiduc vegetarian de-i hi. Am luat după cum urmează. O ciorbă de fasole în pită, o porție de urechi de porc în ceapă și o clătită cu brânză dulce. Plus ceva apă și o cola ca să curgă bine mâncarea. Ciorba a fost bunișică. Cam puțină și cam zgârcită la carne. Vreo zece linguri să fi apucat să iei înainte să se transforme în tocăniță. Bilă albă pentru că ceapa a venit pe un capac de pâine.

restaurant (2)

Felul doi a fost o alegere la ghici, că n-am mai mâncat niciodată așa ceva, urechi de porc preparate în tigaie, cu ceapă. Avertizat de la bun început că porția are mai degrabă gramaj de aperitiv decât de fel secund, am aruncat și niște cartofi prăjiți pe lângă, să fiu sigur că mă satur. Și cartofii, să le dea Dumnezău sănătate, au fost giugiuc. Urechea de porc a fost delicioasă în primele minute, fierbinte fiind. Cum încercam să o savurez n-am halit-o pe repede înainte ci am savurat fiecare bucățică. Iar după vreo cinci minute urechea începuse să se sleiească. Oricum, bilă albă pentru ingeniozitate, e un fel de mâncare ce merită încercat și de mai multe ori. Clătita venită la final a fost ușor banală. Ba chiar banală bine. Cu budincă din plic, prea puțin parfumată, un desert care nu te prea inspiră.

restaurant (5)

21 de lei ciorba. 25 de lei urechea de porc. 16 lei clătita. Cu apă și o cola am sărit de 70 de lei. Și n-am rămas cu vreo amintire memorabilă. Bag sama că nu s-a schimbat nimic în astea sute de ani. Haiducii îi jefuiesc în continuare pe bogați :)

restaurant (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3752

Comentarii

3 comentarii

Andrei

Acum 6 ani

Ieftin, mananci ca porcul 3 feluri de mancare + bauturi cu 15 euro! Problema e incultura gastronomico-culinara a romanului. Cum dracu sa mananci toate astea la o masa?
Raspunde

Oana

Acum 6 ani

Regret sa va contrazic, stimate domn, insa sosul clatitei numai din budinca nu este facut. Este un sos fin, de vanilie, delicios. Chiar nu aveti dreptate!
Raspunde

-

Acum 6 ani

imi pare rau nu folosesc sosul de vanilie dar oricum, gusturile nu se discuta ,dar clatitele cu urda sant mai gustoase si sa nu uiti sa pui un pic de marar si cu ciorba de chimen felul intai ,fara sa stai in toate zilele saptamanii sa te handraleiesti in toate zilele dupa macare; masa ,draga, e de pasti si de craciun si de anu nou, la nunta, la botez si la cina celor plecati,stai acum sa inveti turcu din vestem ce inseamna cina; si pe urma sosul de vanilie draga se foloseste la prajitura televizor,ha... dupa cum clatitele cu branza,domnule, se fac cu branza sarata din cas nu se fac cu brinza DULCE ! of...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus