Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
0°C

VIDEO ”Momentul Necula” la Spitalul de Pediatrie. ”Nu suntem un neam de fricoși, aceasta este ideea”

VIDEO ”Momentul Necula” la Spitalul de Pediatrie. ”Nu suntem un neam de fricoși, aceasta este ideea”

Părintele Constantin Necula a ținut o mică slujbă la inaugurarea Centrului de Cercetare și Telemedicină în Bolile Neurologice la Copii din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu și a rostit și un mic discurs în care a trecut de la Imnul Uniunii Europene la colinde, Maica Domnului și doctori, fără a-i uita însă pe cei care participă alături de medici la bunul mers al lucrurilor într-o unitate spitalicească. ”Prin această îmbrățișare, îi îmbrățișez pe toți cei de aici de la Spitalul de pediatrie: pe toți doctorii, pe asistente, pe femeile care fac ceaiul și știu cum se chinuie, pe cele care spală coridoarele, pe toți laolaltă. Spitalul este unul singur. Se spune că atunci se închide tabla de șah, nebunul și regele intră în aceeași cutie”, a spus Necula, atunci când i-a înmânat directorului de proiect, Mihai Neamțu, o icoană cu Maica Domnului.

Explicația cadoului a fost dată tot de părintele Necula și a plecat de la ”Simfonia a IX-a” de Beethoven, melodie ce s-a auzit la inaugurarea unității. ”«Slavă ție stea curată» se aude la începutul melodiei. Astăzi începem cu un colind, de fapt. Astăzi, de ziua intrării Maicii Domnului în biserică încep colindele. M-am gândit că dacă Maica Domnului intră în biserică, atunci poate intra  și în Spitalul de Pediatrie. Copiii mei mi-au dat ideea, e imaginea Maicii Domnului atunci când a primit Buna Vestire. Vedeți, a lăsat cofa jos, plină cu apă, și dialoghează cu îngerul pe care nu-l vede. Christos, e în pântecele ei, dar este deja în brațele ei. Cofa asta plină cu apă e Spitalul de Pediatrie. O lasă Maica Domnului jos din mână, dar ține copiii în brațele ei. Mesajul acesta am vrut să-l transmit. Alături de mine, astăzi, sunt toți copiii pe care i-am cunoscut, care au trecut prin mâinile mele la botez și care au trecut, au trecut în mâinile pediatrilor, vor ajunge în mâinile medicilor și la sfârșit în mâinile lui Dumnezeu. Așa suntem tot timpul în mâinile lui Dumnezeu, dar odată tot trecem prin mâinile lui. Nu suntem un neam de fricoși, aceasta este ideea. A construi un spațiu de sănătate, protejat de Maica Domnului, într-o vreme în care lumea este bolnavă de ură, înseamnă că am biruit”, a spus Necula.

Proiectul, care a fost lansat în ianuarie 2013, are ca scop creșterea calității și eficienței cercetării și dezvoltării activității în domeniul neurologiei pediatrice. Deși termenul inițial de finalizare a proiectului era de 28 de luni, întârzierea fondurilor și problemele apărute la lictațiile de achiziție a aparaturii, au dus la prelungirea termenului de finalizarea, până la trei ani.

https://youtu.be/UDf2fMkCnKQ

video Silvana Armat

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Vlad N.

Acum 7 ani

Un Parinte care face cinste Bisericii si neamului nostru, Facultatii de Teologie sibiene si cu care in mod sigur Dumnezeu se lauda... Felicitari autoritatilor care arata ca le pasa de cei mici! Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus