Sâmbătă,
15.06.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Partide noi cu politicieni vechi

Partide noi cu politicieni vechi

În ultimele luni s-au format în județul Sibiu partide noi, așa cum a cerut și ”strada”, însă în fruntea lor s-au poziționat politicieni cu mulți ani de vechime în politică.

B.U.N – medie de vârstă 51 de ani

Unul din acestea se numește B.U.N. – Blocul Unității Naționale. Este condus în Sibiu de fostul președinte al PRM, fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție, Eugen Rotărescu. ”Partidul Blocul Unităţii Naţionale (B.U.N.) nu are baroni locali. Este o structură politică, recent creată, formată din oameni responsabili, iubitori de neam şi ţară, care s-au angajat să refacă unitatea românilor şi România modernă. Partidul nostru este alături de oamenii simpli şi cinstiţi, ale căror nevoi, aspiraţii şi interese vor sta în centrul preocupărilor politice şi instituţionale, dacă va accede în administraţia publică locală şi în Parlamentul României la alegerile electorale din 2016”, spune preşedintele Comitetului de iniţiativă al B.U.N. din judeţul Sibiu, Jr. Col. (r) Dr. Eugen Rotărescu.

Cât privește membrii de partid, media de vârstă a liderilor locali este de 51 ani, 13 bărbaţi (65%), 7 femei (35%), 7 au studii superioare (35%) şi 13 (65%), studii medii. ”Cred, cu tărie, că am reuşit să găsim şi să alegem în funcţii de conducere oameni potriviţi obiectivelor noastre politice, lideri locali, cu pregătire politică corespunzătoare; gândire critică, disponibilitate şi alte calităţi esenţiale pentru exercitarea managementului politic; credibilitate pentru a convinge pe alţi cetăţeni să ni se alăture în realizarea obietivelor politice şi statutare. Sunt încredinţat să afirm că partidul Blocul Unităţii Naţionale va oferi şi va aplica un nou tip de abordare a politicii româneşti, mai bună şi mai adecvată nevoilor fundamentale şi legitime ale cetăţenilor români”, mai spune Eugen Rotărescu.

Conform statutului, B. U. N. este o forţă politică naţională de centru-stânga care promovează valorile şi interesele naţionale ale României, în contextul respectării valorilor europene ale statului de drept, ale democraţiei şi ale economiei sociale de piaţă, în corespondenţă cu evoluţiile creatoare şi inovatoare ale integrării depline a României în U.E. şi ca partener strategic în spaţiul euroatlantic. ”Toţi politicienii, de până acum, şi-au propus să schimbe ceva în societatea în care trăiesc sau, chiar, să o transforme în mod radical. Aparent, intenţiile lor au fost măreţe, dar, imediat după preluarea puterii, în loc să păstreze şi să consolideze ce a fost benefic bunului mers al societăţii şi cetăţenilor, politicienii au debutat în acţiunile lor politice şi guvernamentale prin abandonarea, întârzierea sau  reformarea a ceea ce au moştenit de la predecesorii lor. Nici unii, nici alţii n-au făcut schimbări profunde, scopurile declarate n-au ajuns la finalitatea scontată. De ce? Prin voinţa şi acţiunile lor au încercat să schimbe modul de viaţă şi voinţa semenilor fără ca ei să se schimbe într-un fel sau altul. ,,Au încercat marea cu degetul”, dar, în acest fel, n-au ajuns la mal”, concluzionează liderul B. U. N. Sibiu.

FDIN – foștii PRM, UNPR, PDAR

Un alt partid cu rădăcini în PRM este FDIN – Frontul Demnității și Identității Naționale. Partidul are acum și filială în județul Sibiu. Președinte: Nicolae Enescu, fost parlamentar PRM. ”Considerăm că o dezvoltare solidă nu poate avea loc în afara valorilor în care credem: fermitate, demnitate și identitate națională, echitate și credință. Membrii acestui partid nou înființat trebuie să fie cinstiți să nu fi fost condamnați, fără penali”, a declarat liderul FDIN Sibiu, Nicolae Enescu.

FDIN este un partid format în principiu din membrii fostelor partide PRM, PUNR, PDAR, PNȚ și simpatizanți ai Uniunii Vatra Românească. ”Regretăm că partidele noastre parlamentare s-au îndepărtat cu totul de linia interesului național, partidele de guvernare s-au întrecut între ele în acte de corupție și trădare naționale”, mai susține Enescu.

Preşedintele fondator al Partidului este Corneliu Ciontu, unul dintre primii fondatori ai PRM, care s-a retras din formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor în urmă cu zece ani. Noul partid se declară de centru şi are ca principale valori promovarea doctrinei populare româneşti şi economia socială de piaţă.

PPU – Partidul Mariei Grapini

ana floroiu

Un alt partid care a anunțat că are activitate și în județul Sibiu este Partidul Puterii Umaniste, condus de europarlamentarul Maria Grapini.

Liderul organizației județene al PPU, Anca Floroiu este consilier județean, ex-PC. ”După cum știți, s-a produs scindarea PC, o parte s-a dus alături de ALDE, iar cealaltă parte a intrat în acest proiect nou. În cazul nostru, la Sibiu, o luăm de la zero. Din luna august și până acum avem în jur de o sută de adeziuni și sper ca pentru anul electoral 2016 să avem liste în principalele localități din județ”, spunea în urmă cu o lună Ana Floroiu. Consilierul județean a mai precizat atunci că nu își propune să candideze la alegerile locale pentru funcția de primar al Sibiului. ”Căutăm o persoană pentru această poziție, este și o provocare pentru noi. Căutăm un candidat bun, care să aducă și rezultate”, a mai spus liderul PPU Sibiu.

Partidul Puterii Umaniste a fost înscris în  recent Registrul partidelor al Tribunalului Bucureşti. „Strategia noastră la alegerile locale este să mergem singuri. Părerea mea este că un partid trebuie să se probeze dacă are şanse în faţa cetăţenilor, (…) dacă a comunicat bine şi să candideze singur. Avem partide în Parlament care nu au candidat niciodată singure şi au aşa un fel de mozaic de parlamentari”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, citată de Mediafax. Potrivit Mariei Grapini, „strategia PPU de guvernare trebuie elaborată în parteneriat public-privat cu toate sectoarele societăţii civile”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus