Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

DOSAR PENAL 700.000 de lei, băgați în buzunar de polițiștii de la Cazier

DOSAR PENAL 700.000 de lei, băgați în buzunar de polițiștii de la Cazier

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au deschis un dosar penal pe numele a doi angajați ai Inspectoratului Județean Sibiu, care lucrau la Serviciul Cazier. Cei doi, un bărbat și o femeie, sunt suspectați că și-au însușit nu mai puțin de 700.000 de lei, după ce au încasat taxa de cazier de la sibieni, fără să le emită chitanțe.

Practic, cei doi lucrau la biroul de preluare a cererilor. Mulți dintre cei care solicitau eliberarea unui cazier nu știau că trebuie să plătească taxa de 10 lei la alt birou și mergeau cu banii în mână. Polițiștii nu îi îndreptau pe oameni la biroul alăturat, ci încasau banii, fără să emită chitanțe. În acest fel au fost găsite în arhive mii de cereri de eliberare a cazierului, fără chitanțele aferente. "Cei doi agenți de poliție sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu", spune Ion veștemean, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Faptele s-au petrecut între anii 2009-2013. Cei doi lucrează în continuare în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, dar sunt puși la dispoziția comandantului, ceea ce înseamnă că pot îndeplini alte atribuții, dar nu cele pentru care sunt urmăriți penal.

Ambii agenți au o experiență de peste 15 ani în cadrul Poliției Române.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Gigi

Acum 8 ani

Dar șeful acestora este în funcție și chiar a fost avansat la excepțional imediat după descoperirea fraudelor. De ce? Sau pentru ce? Sau pentru cine?
Raspunde

Euroak

Acum 8 ani

Seful si-facut bine treaba, merita avansarea. A luat si el ceva sa inchida ochii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus