Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Weekend plin de evenimente la Sibiu

Weekend plin de evenimente la Sibiu

Concerte, mult teatru, lansări de carte și competiții sportive – evenimente pentru toate gusturile în acest sfârșit de săptămână la Sibiu.

Teatru în atmosferă de Crăciun

Călătoriile lui Gulliver (exerciţii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift) se joacă vineri, de la ora 19:00, la Teatrul ”Radu Stanca”.

Seria de exerciţii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete își propune o abordare inedită a romanului lui Swift în care fantezia se împletește cu o aspră satiră politică. Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru „Vocile din Cimitirul Vesel”, producţia lui Silviu Purcărete reunește aspecte sociale și culturale ale lumii din jurul nostru.

gulliver-focus-big-110612

„Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun” este un spectacol ce îmbină jocul actorilor cu muzica de cor şi instrumentală live într-o montare ce creează atmosfera unui loc mistic, plin de speranţă. Din distribuţia acestui spectacol fac parte studenţii Robert Mihart, Ana Maria Vereş, Constantin Podu, Sebastian Dobrescu şi Alexandra Ceaca, iar corul este format din studenţii anului I, II şi III ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii Lucian Blaga Sibiu.

Spectacolul se poate vedea vineri, 18 decembrie şi sâmbătă, 19 decembrie, ora 20:00, la Biblioteca Astra, corpul A, etaj II, în Sala Festivă.

tesatorul-de-vise-deschidere

Opinia Publică se joacă sâmbătă, de la ora 19:00, la Teatrul Radu Stanca.

Opinia Publică în regia lui Cristian Theodor Popescu este un spectacolul – şedinţă cu publicul după textul omonim scris de Aurel Baranga în perioada comunistă şi prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruieşte, cu mult umor şi cu seninătate, contextul social şi uman al acelor vremuri.

afis_Opinia-Publica-270pxx378

D'ALE CARNAVALULUI de I. L. Caragiale se poate vedea tot pe scena teatrului ”Radu Stanca” duminica, de la ora 19:00.

Spectacolul regizat de Silviu Purcărete la Sibiu este o montare fidelă a textului scris de Ion Luca Caragiale, ce aduce pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii comice construite în jurul unor complicaţii amoroase. Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului. Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini creat de regizor şi de scenograful Dragoş Buhagiar, cel care semnează costumele şi decorul din acest spectacol. Ca un factor inedit, muzica din spectacol este interpretată live de actorii teatrului reuniţi de această dată într-un ansamblu muzical: Ema Veţean (sax alto), Veronica Arizancu (sax alto), Codruţa Vasiu (acordeon), Emöke Boldizsar (flaut), Vlad Robaş (vioară), Claudiu Fălămaş (trompetă) şi Liviu Vlad (tobe).

dale-carnavalului-980x534-spotlight-productii

Sibiu Lights and More

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, organizația Be Creative dă startul evenimentului Sibiu Lights and More. Zeci de mii de led-uri aplicate într-un decor de poveste vor ilumina întreaga Bulevardul Nicolae Bălcescu din Sibiu în perioada 11 – 30 decembrie 2015. Vineri a avut loc deschiderea oficială, la care au participat și ajutoarele lui Moș Crăciun, care au fost prezente printre spectatori și i-au surprins pe copii.

12366393_1154730447900951_8439476746018678088_n

Cărtărescu la Sibiu

Sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 18:00, la Biblioteca Județeană Astra, va avea loc lansarea volumului „Solenoid” de Mircea Cărtărescu. La eveniment participă, alături de autor, scriitorul Radu Vancu, iar lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

12342381_1687612668151607_700028792428050046_n-270x378

Concerte de weekend

Henning Kraggerud, va susține alãturi de talentatul pianist român Rãzvan Dragnea un recital la Sibiu sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 19:00, la Filarmonica de Stat Sibiu.

Turneul face parte din secțiunea internațională a Serilor Lipatti 2015-2016, denumită Lipatti Evenings și constituită într-un proiect în sine al programului, ,,Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Henning Kraggerud este un muzician norvegian complex – violonist, violist și compozitor – și a devenit unul dintre cei mai remarcabili soliști internaționali originari din Scandinavia. Violonistul cântă pe o vioară Guarneri del Gesù, Cremona, 1744.

Henning-Kraggerud-270x382

Concert Lipicioșii

Sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 20:00 pe Pietonala Sibiu la Cupola luminată va avea loc un concert aniversar în cadrul Sibiu Lights & More. Tot sâmbătă, de la ora 22:00, în Imperium Live (Str. Nicolae Bălcescu nr. 24) – Lipicioșii vor mai susține un concert, la care intrarea va fi liberă. (rezervări la 0369 454 690)

lipiciosii-270x382

Concertul Proms of Delight – Christmas Edition

Asociația ELITE ART Club UNESCO organizează pe 20 decembrie 2015, la Sala Thalia din Sibiu, concertul Proms of Delight – Christmas Edition, un preludiu pentru magia sărbătorilor de iarna, cu arii și lucrări celebre de Crăciun.

Evenimentul se va desfășura sub bagheta dirijorului Vlad Vizireanu – câștigător al premiului pentru cel mai bine clasat participant român la „Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București ediția a VI a, care a avut loc la Ateneul Român în perioada 22-26 septembrie 2015. Invitați în cadrul Concertului sunt soliștii Irina Baianț (soprană a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București) și Cristian Mogoșan (tenor al Operei Naționale din Cluj), alături de membrii orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Concertul le este dedicat tuturor iubitorilor de muzică clasică și oferă publicului ocazia de a asculta o serie de orchestrații inedite ale unor colinde naționale și internaționale, invitând publicul într-o călătorie de poveste.

Accesul la concert este liber.

Afis-Proms-of-Delight

Sibiu Streetball Winter Edition

Conceput ca o ediție de iarnă a turneului Sibiu Streetball, evenimentul se desfășoară în mod tradițional la Sala Polivalentă Transilvania din Sibiu oferind posibilitatea pasionaților de baschet să rămână activi pe tot parcursul anului.

Anul acesta evenimentul a ajuns la a patra ediție.

Sibiu Streetball Winter Edition (SSWE) este un eveniment “FIBA endorsed”, recunoscut de Federația Internațională de Baschet ceea ce înseamnă că echipele câștigătoare vor fi înscrise automat în competiția din vară, având șanse mari să participe la Campionatul Mondial de Baschet 3 la 3.

Sibiu-Streetball-Winter-Edition-2015-270x380

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Vicent

Acum 6 ani

Vrem cinema Multiplex !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus