Luni,
27.06.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Când Crăciunul vine mai repede

De felul nostru suntem un neam de oameni tare glumeți. Avem ironia mult dezvoltată peste media europeană, ca să folosim expresii din statistici.

Suntem miștocari uneori chiar mult peste limita normalității. Și unul dintre sporturile naționale favorite e să facem haz de necaz. Cred că pe meleagurile noastre s-a și inventat expresia asta. Și a izvorât, cel mai probabil, din faptul că ne scăldăm în necaz.

Motive de bucurie nu prea avem. Țărișoara noastră se scufundă ușor în balta jafurilor la care e supusă, speranțe de normalitate din partea clasei politice mai degrabă spre zero, societate civilă nema. În fiecare dimineață ieșim din casă pornind parcă spre o nouă zi de luptă, tensionați și încrâncenați. Citești știrile cu teamă, cine știe ce lege nouă au modificat în și mai prost. Și aștepți să treacă timpul, să treacă anii, sperând că micuților de azi le va fi mai bine mâine.

În tot vacarmul ăsta de senzații negative puține sunt lucrurile care îți înseninează ziua. Puține sunt lucrurile care te mai fac să te simți mândru, să te simți bine în pielea naționalității tale. Am fost, din nou, unul, în fața televizorului, pentru mondialul de handbal. Ne-am bucurat cu pulsul la maxim la victorii, ne-am întristat teribil la înfrângeri. Am simțit cu toții același lucru pentru o scurtă dar intensă perioadă de timp. Sâmbătă a fost la fel. Am pășit din Sala Transilvania parcă într-o altă lume, cu un sentiment pe care îl avem rar, din ce în ce mai rar. Și din cauza asta este cu atât mai de neprețuit. La cât de puține bucurii avem ar trebui să investim totul în ele. Se poate și mai mult de atât iar asta e o certitudine. Iar dacă ne dorim succes trebuie să investim în el. De la răgușeli la final de partidă până la o finanțare mult mai solidă, fiecare ar trebui să ne dăm seama că echipa asta este unul dintre puținele lucruri care ne mai bucură astăzi. Și care ia câteva mii de străini și îi unește într-unul singur.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus