Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
22°C

Președintele Iohannis începe anul 2016 la Curtea de Apel Brașov. Ultima încercare pentru casa pierdută

Președintele Iohannis începe anul 2016 la Curtea de Apel Brașov. Ultima încercare pentru casa pierdută

Familia primarului Klaus Johannis încearcă la începutul anului viitor ultima cale prin care să rămână cu imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu nr 29. La Curtea de Apel Brașov se va judecat în 4 ianuarie contestația în anulare cerută de avocații președintelui.

La jumătatea lunii noiembrie, Curtea de Apel Brașov a dat sentința unui proces care s-a întins pe perioada a 14 ani. ”Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine”, se arată în hotărârea dată de Curtea de Apel Brașov în după-amiaza zilei de joi. Decizia atacată de familia prezidențială anulează certificatul de moștenitor pe baza căruia soția lui Iohannis a devenit proprietară a unei jumătăți din cei 166 de mp ai imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29. Mai mult, judecătorii au anulat și contractul de vânzare-cumpărare, prin care Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au cumpărat și cealaltă jumătate de imobil retrocedat.

Klaus Iohannis și soția sa au devenit proprietari ai imobilului în discuție în 1999. Raiffeisen a închiriat parterul în 2001, an în care au început și procesele împotriva actualei familii prezidențiale. Procesele au fost deschise de sibienii care, în baza Legii 112/1995, au cumpărat locuințele în care stăteau în calitate de chiriași. Cum familia Iohannis a devenit proprietară, respectivele familii s-au trezit că nu mai au casă. ”Vă dați seama, a fost un proces care durează de 14 ani. Unul dintre cei care au deschis procesul, Oargă, a și decedat între timp”, spunea Marius Albin Marinescu pentru Turnul Sfatului în 12 noiembrie. Marinescu deținea o bibliotecă ce funcționa cu chirie în casa care a devenit proprietatea familiei Iohannis. În procesul încheiat la Brașov a avut calitatea de intervenient. ”Acum, imobilul respectiv rămâne succesiune vacantă, pe care să o administreze Ministerul Finanțelor. Acest minister trebuie să recupereze chiriile încasate de familia Iohannis, chirii încasate în calitate de proprietar impostor”, arată Marius Albin Marinescu. Potrivit unei anchete realizată de Rise Project, valoarea totală a chiriilor încasate de familia prezidențială pe urma imobilului din centrul Sibiului este de aproximativ 300.000 de euro. Marius Albin Marinescu  mai arată că foștii chiriași care au cumpărat apartamentele de la etaj – apartamente care au fost retrocedate și cumpărate mai apoi de familia Iohannis – vor redeveni proprietari. Asta, dacă magistrații vor respinge și ultima cale de atac a fostului primar al Sibiului.

Despre ce înseamnă contestația în anulare, puteți citi aici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

20 comentarii

mutu de la manutanta

Acum 6 ani

DAca familia Johannis e in ilegalitate, sper sa se faca dreptate si casa sa ramana fostilor chiriasi. Dar cum se vor recupera banii din chirie? Va fi scoasa la vanzare casa din Miami?! Apropo... dle Johannis, stiti bancul cu Miamii? NU? Vi-l spun eu! MAI AM MII! DAca masi aveti mii si sigur aveti, lasati casa unor oameni cae m-au sanse nici la prezidentiale, nici la primarie...Si cred ca nu stiu nici fizica sa dea meditatii...
Raspunde

Radu M.

Acum 6 ani

Ma Mutu' Ma...mai vezi-ti de treba matale...si lasa criticile aspre si atotstiutoare...Cind vei face o treaba mai buna ca KWI sa mai vorbesti...
Raspunde

jiji beecali

Acum 6 ani

Radu M ..vezi-ti tu de treaba ta,mutu de la manutanta cam are dreptate referitor la smecheriile facute de sasalau la Sibiu!
Raspunde

ytrei

Acum 6 ani

lui werner ii aproba cererea cai presedinte altui cetatean normal nu frica de hotie va iesi la iveala totul intro zi herr werner inclusiv chestia cu copii dati,viduti etc
Raspunde

cetateanul

Acum 6 ani

Sper sa demonstreze ca are dreptate ptr. ca motivatia initiala a Tribunalului Brasov e halucinanta.. Nu e ultima cale, se poate si la CEDO...
Raspunde

Radu M.

Acum 6 ani

V-a aprobat KWI tot ce ati cerut in Sibiu ani de ile, s-a dus pe santiere, a lucrat modest de unde ii era datoria si v-a facut un oras de elita...caci are demnitate si e cinstit...dar voi nu si nu...nici macar nu e vorba la casa aia de acte false, doar de complicatii de proprietate, ceea ce s-a intimplat la multzi...Sint oameni ce poseda 10 apartamente si le inchiriaza, si bogatani si baroni, si voi va legatzi una intr-una de cel ce a adus cinste orasului...Mai opriti criticile si faceti ceva productiv...sau munciti sa va luati si voi case...e capitalism acum...Cit despre mutu, apoi asa si este, cum ii zice numele...Ciao! si la multi ani!
Raspunde

Tom

Acum 6 ani

ai dreptate Radu M. Dar n-are rost sa discuti cu postacii comunisti, care spera la 1 kg de malai de la PSD
Raspunde

mutu de la manutanta

Acum 6 ani

LA MULTI ANI FORUMISTILOR SI SUSTINATORILOR DLUI PRESEDINTE... Dle Radu, eu mi-am exprimat o opinie si nui trebuie sa fie toata lumea de acord. Daca e in legalitate sa-si primeasca proprietatea inapoi, sa incaseze chirie mai departe si sa prospere, daca nu... Dle Tom, matale stii macar de unde vine cuvantul comunism? Dupa ce afli, mai discutam... Iar malai, nici in sens propriu, nici in sens figurat, n-am primit de la niciun partid, nici de la politicieni, nici de la politruci... Cetatenule, ar fi culmea ca un sef de stat sa ajunga la CEDO ca sa-si recapete o proprietate dobandita pe cai cam alambicate... Oricum sa auzim de bine si sa invatam in noul an sa respectam opiniile celorlalti chiar daca nu ne convin...
Raspunde

Radu M.

Acum 6 ani

Dragii mei, LA MULTI ANI ...eu zic sa nu ne mincam intre noi si sa nu dam cu piciorul la oamenii ce au cladit acest oras, indiferent de ce zice lumea, lumea e rea si de abea asteapta sa muste, privitzi in jur si vedeti cite raboaie sint, boli si saracie lucie...Sa ii multumim lui Dumnezeu ca sintem unde sintem, si sa ne streaduim sa fie mai bine...Doamne ajuta!
Raspunde

mutu de la manutanta

Acum 6 ani

Asa e... Dar prea multe osanale i se aduce unei persoanre care si-a facut doar datoria fata de niste oameni care i-au acordat de 4 ori increderea lor... Nu credeti,dle Radu, ca trebuia sa faca mult mai mult decat a facut?!
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Eu cred ca este nu doar o incercare de a mai salva ceva, ci si o incercare de a trage de timp. Daca documentele postate de Rise Project sunt reale, atunci Carmen si soacra ar cam trebui sa infunde puscaria. Johannis dupa ce ar termina mandatul ar putea tras si el la raspundere. Pina acuma a fost unul dintre cei mai slabi sau cel mai slab presedinte pe care l-am avut. Nu stiu daca exista vreo tara europeana in care presedintele nu tine discursul de anul nou? Laudele si realizarile sunt cam debalansate in favoarea laudelor. De asemenea este rusinos ca un presedinte sa se bata prin tribunale pentru niste proprietati obtinute pe cai nu prea crestinesti.
Raspunde

Radu M.

Acum 6 ani

zorro, zorro, oare ai tu sabie sau secera si ciocanul ? Fiecare presedinte sau oficial e si cetatzean, si are uneori probleme, oricum nu sint din vina lui, nu e duh coborit din ceruri...Io cred ca mai bun presedinte nici ca este, si n-am luat malai pentru ca sa scriu aci, dar asta este...Acu' o sara buna si sa auzim de bine...
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Draga Raducule, presedintele nostru intradevar are probleme, cu justitia si cu fiscul. Asta nu o spun eu, ci logodnicul meu care este procuror sef al unui important oras in SUA. Cu el si cu prietenul lui care este profesor de drept la universitatea din Las Vegas discutam uneori anumite cazuri de coruptie din RO. Deseori discuta aceste cazuri cu studentii lor. Suntem curiosi de verdictul judecatorului, banuiesc c-o sa avem ce comenta si in viitor, cu legi discutabile, coruptie in sistem, etc.
Raspunde

@zorro

Acum 6 ani

Si cam ce legatura au logodnicul tau procoror in USA cu smecheriile facute de mutul klaus la Sibiu?? vedeti mai bine voi de haosul si cretinismul vostru in America ,unde au murit impuscati vreo 400 000 de cetateni din 2001 incoace
Raspunde

@TS

Acum 6 ani

De ce cenzurati comentariile???? pana-n septembrie anul trecut aveati sute pe zi si trafic urias...v-ati taiat ,se pare singuri craca ,BLEAH!!!
Raspunde

cetateanul

Acum 6 ani

E un cadru f. bun de discutat o legislatie specifica statului roman, tocmai cu un procuror din SUA- specialist probabil in legislatie romaneasca si un profesor la Las Vegas- nu , nu la pacanele ci la universitate. " Succesuri" la discutii si sa ne mai " luminati" si pe noi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus