Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Cod galben de ninsori, în un sfert de țară. Zăpezile ne ocolesc

Cod galben de ninsori, în un sfert de țară. Zăpezile ne ocolesc

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori pentru sudul țării. Avertizarea cuprinde și o parte din județul Vâlcea, dar se oprește înainte de județul Sibiu. Totuși, polițiștii îi avertizează pe șoferi să circule cu băgare de seamă și să aibă mașina echipată cu lanțuri și lopeți. "Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.)", se arată într-un comunicate al Poliției Române.

Polițiștii avertizează și asupra șofatului în condiții de vânt puternic. Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari. "De aceea, recomandăm prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini fixate pe volan", se arată în comunicatul citat.

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol. Ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50...55 km/h, iar în sudul Banatului 60...70 km/h, viscolind zăpada. Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub -15 grade.

În noaptea de revelion, la Sibiu s-au înregistrat minus 14 grade Celsius.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus