Laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică a dat astăzi publicităţii primele rezultate ale analizelor efectuate personalului de la hotel Parc, acolo unde peste 40 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în noaptea dintre ani, din cauza unei toxiinfecţii alimentare.
Potrivit DSP, au fost prelevate 19 probe de exudate faringiene şi nazale în 1 ianuarie şi 2 ianuarie 2016 de la personalul blocului alimentar. “În 8 probe, din secreţiile nazale s-a izolat Stafilococ coagulazo pozitiv, dintre care două probe cu Stafilococ coagulazo pozitiv, MRSA. În două probe din secreţiile faringiene s-a izolat Streptococ beta hemolitic, non grup A”, se arată în comunicatul DSP.
De asemena, au fost lucrate 15 coproculturi de la personal, care sunt negative pentru germeni patogeni şi 4 coproculturi de la persoane cu simptomatologie, care sunt în lucru.
Probele din alimentele care au fost servite la mic dejun în 31 decembrie 2015, gustare rece şi materii prime din care s-au preparat felurile servite, sunt în lucru; rezultatele analizelor din probele alimentare vor fi definitivate doar în 6 ianuarie.
Foto: info-hoteluri.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: DSP Sibiu , toxiinfectie alimentara , Hotel Parc , turisti , Sănătate Publică , restaurant Parc , toxiinfectie , Laboratorul Direcţiei , De Revelion
Vizualizari: 5058


Ultimele comentarii
Acum 58 minute
@Ron
Acum 58 minute
Ripti
Acum 1 oră
Boldijar ironim ioan
Acum 1 oră
Anonim
Acum 1 oră
Maria