Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Toxiinfecţia din noaptea de Revelion. Ospătarii şi bucătarii de la hotel Parc aveau stafilococ

Toxiinfecţia din noaptea de Revelion. Ospătarii şi bucătarii de la hotel Parc aveau stafilococ

Laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică a dat astăzi publicităţii primele rezultate ale analizelor efectuate personalului de la hotel Parc, acolo unde peste 40 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în noaptea dintre ani, din cauza unei toxiinfecţii alimentare.

Potrivit DSP, au fost prelevate 19 probe de exudate faringiene şi nazale în 1 ianuarie şi 2 ianuarie 2016 de la personalul blocului alimentar. “În 8 probe, din secreţiile nazale s-a izolat Stafilococ coagulazo pozitiv, dintre care două probe cu Stafilococ coagulazo pozitiv, MRSA. În două probe din secreţiile faringiene s-a izolat Streptococ beta hemolitic, non grup A”, se arată în comunicatul DSP.

De asemena, au fost lucrate 15 coproculturi de la personal, care sunt negative pentru germeni patogeni şi 4 coproculturi de la persoane cu simptomatologie, care sunt în lucru.

Probele din alimentele care au fost servite la mic dejun în 31 decembrie 2015, gustare rece şi materii prime din care s-au preparat felurile servite, sunt în lucru; rezultatele analizelor din probele alimentare vor fi definitivate doar în 6 ianuarie.

Foto: info-hoteluri.ro

Comentarii

1 comentarii

Tribunul

Acum 5 ani

Intotdeauna in asemenea cazuri, bucatarii si ospatarii sunt vinovati. Alimentele servite sunt desigur in regula, doar DSV-ul le verifica, le da buletinul de analiza si tot ei le fac controlul. Nimeni nu se sesizeaza de acest conflict de interese, in care se si centreaza se si da cu capul de aceeeasi institutie. Pana nu va fi rezolvata aceasta anomalie, o sa mai fie astfel de cazuri. Agentii economici, profita de pe urma acestui fapt, in detrimentul consumatorilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus