Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
28°C

42 de școli din județ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

42 de școli din județ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

42 de unități de învățământ din județul Sibiu, totalizând 55 de clădiri, încă funcționează fără autorizație de securitate la incendiu deși imediat se încheie primul semestru al anului școlar. ”În urma declanșării unui proces național de inventariere a unităților de învățământ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru al județului Sibiu, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, a întreprins demersuri de identificare a acestora, extinzând documentarea până la nivelul anului 1998. După finalizarea activităților, a rezultat faptul că, în județul Sibiu, 42 de unități de învățământ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, totalizând un număr de 55 de clădiri. De asemenea, peste 400 de clădiri nu necesită autorizarea, deoarece acestea au fost finalizate înainte de anul 1998”, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

DSC_3400-Copy-1024x573 Potrivit inspectorilor, o parte dintre unități sunt în curs de obținere a autorizației. ”Procesul de modernizare și autorizare a unităților de învățământ este unul dinamic, existând numeroase lucrări în derulare, atât în sensul realizării documentațiilor pentru autorizarea lucrărilor finalizate, cât și în sensul derulării de lucrări de investiție care, în momentul finalizării, se vor supune procesului de autorizare”, mai transmite ISU Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus