Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Strada președintelui va avea iluminat nou. Și cablaj metropolitan, de 1,4 milioane lei

Strada președintelui va avea iluminat nou. Și cablaj metropolitan, de 1,4 milioane lei

Administrația locală intenționează să modernizeze iluminatul public și să realizeze cablajul metropolitan (coborârea rețelelor în subteran) pe străzile Hermann Oberth și Bâlea, din Sibiu, această din urmă stradă fiind și cea pe care locuiește fostul primar al orașului, actualul președinte al României, Klaus Iohannis. Studiul de fezabilitate al investițiilor a fost realizat de FISE Electrica Serv SA Sibiu, valoarea lucrărilor fiind estimată la 1,41 milioane de lei, inclusiv TVA. ”În prezent, o parte a rețelelor și echipamentelor sunt învechite, cu un grad înaintat de uzură, ceea ce conduce la cheltuieli de întreținere mari, parametri fotometrici care nu se încadrează în normele actuale și un consum energetic mare. În ceea ce privește rețelele de alimentare, acestea sunt în majoritate rețele aeriene, cu utilizare comună pentru consum casnic și iluminat public, o parte din rețele fiind destinate exclusiv iluminatului public. Rețelele de joasă tensiune subterană au un grad avansat de uzură și necesită un număr mare de intervenții pentru menținerea în funcțiune, ceea ce generează costuri mari și perioade de nefuncționare a iluminatului public. Instalațiile de telecomunicații sunt pozate aerian, conferind un risc mare de defecte apărute datorită intemperiilor și, nu în ultimul rând, un aspect estetic neplăcut”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai investiției. Proiectul urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din ultima zi de joi a acestei săptămâni.

Tot atunci va fi supus votului și un proiect pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea iluminatului de pe strada Frigoriferului, stradă care nu are în prezent un astfel de sistem. Potrivit documentației realizată de Electrocon Impex SRL din Sibiu, pentru ca strada să fie luminată și noaptea este nevoie de o investiție de aproximativ 356.000 de lei, cu tot cu TVA. Corpurile de iluminat urmează să fie amplasate pe stâlpi de beton.

Foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Greuceanu

Acum 7 ani

Atentie la formulări!!!!!!! "...pentru modernizarea iluminatului de pe strada Frigoriferului, stradă care nu are în prezent un astfel de sistem"... Ce naiba să modernizezi dacă nu există?!
Raspunde

:))

Acum 7 ani

Mno atat a facut si Johann pt Hermannstadt...ceva pe strada lui. Concluzie: ori se intoarce mai repede acasa decat e/era prevazut, ori lucrarile vor dura cca 4 ani cu bleaga de Cora Astrid Fodor.....da' daca nu ea, atunci cine?
Raspunde

cetateanul

Acum 7 ani

Daca atata ai vazut, inseamna ca ai venit ieri in Sibiu...
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Foarte bine , dar pe Calea Gusteritei refacuta complet de ce nu ati realizat cablaj metropolitan ? Strada a fost rupta si s-a refacut tot ce tine de utilitati . Mai sunt o multime de strazi refacute complet ( Timisoara , Kiev , Magheranului ) care au ramas cu toate cablurile la vedere . India ,Pakistan si alte tari de prin zona mai sunt asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus