Duminică,
02.10.2022
Ploi Scurte
Acum
16°C

L-au chemat, dar n-a venit. ÎPS n-a dat explicații în fața Comisiei de Etică

L-au chemat, dar n-a venit. ÎPS n-a dat explicații în fața Comisiei de Etică

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, nu a dat curs convocării venite din partea Comisiei de Etică a Universității "Lucian Blaga". Comisia s-a autosesizat în urma scandalului care îi vizează pe profesorii universitari, coordonatori de lucrări științifice asumate de deținuți. Laurențiu Streza a coordonat volumul "Iubirea milostivă și mântuitoare", scris de George Becali și pentru care latifundiarul a primit o reducere a pedepsei cu 30 de zile.

Laurențiu Streza, profesor la Facultatea de Teologie, a trimis doar o motivare scrisă membrilor Comisiei. Acest lucru, spun reprezentanții ULBS, este regulamentar, iar punctul de vedere scris va fi luat în considerare la dosar. "Mitropolitul Ardealului a trimis un punct de vedere scris. Ceea ce a scris, motivarea dânsului, este secretă, nu poate fi divulgată. În momentul în care Comisia va decide o hotărâre, aceasta va fi făcută publică", spune Teodor Boantă, purtător de cuvânt al ULBS.

Potrivit regulamentului intern al Comisiei de Etică, documentul trimis de Laurențiu Streza nu poate fi pus decât la dispoziția instituțiilor statului, dacă acestea îl solicită. Mitropolitul Ardealului a refuzat să facă, până acum, declarații publice referitor la volumul publicat de George Becali, sub coordonarea sa.

Și Valentin Petrescu, profesor la Inginerie, a trimis tot o explicație scrisă. Doru Poiană, profesor la Drept, a anunțat că va veni în fața Comisiei în decursul acestei săptămâni.

De altfel, doar doi dintre cei cinci profesori care au coordonat lucrări scrise de deținuți și care predau la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu au venit astăzi în fața Comisiei de Etică, să ofere explicații. Cei doi, ambii profesori la Științe Aricole, l-au ajutat pe un fost angajat al Direcției Sanitar-Veterinare, aflat în penitenciar, Aurel Olimpiu Anton, să scrie volumele "Tehnologia creșterii bovinelor”și "Creșterea chinchilelor”. Profesorii Mirela Stanciu și Gligor Ciortea au fost audiați aproximativ o oră, în Sala Senatului a ULBS. "Va fi o singură hotărâre, însă va fi separat pentru fiecare caz în parte, va fi punctual, pentru fiecare profesor, pentru că nu se poate pune egal între toate situațiile", a mai explicat purtătorul de cuvânt al Universității sibiene.

Comisia de Etică poate sancționa profesorii strict instituțional. Sancțiunile pot merge de la avertisment, până la excluderea din corpul profesoral al Universității sibiene.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

Alex

Acum 6 ani

Era in sedinta cu Duhul Sfant dupa care avea audit cu Arsenie Boca asa ca iertati-l de data asta si data viitoare
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

o colectie de jeguri!!!
Raspunde

CDS

Acum 6 ani

Daca ar fi fost , respectiv ar fi raspuns cererii de la ULBS, atunci probabil ca i-ar fi scazut popularitatea in randul credinciosilor. Oare de ce? De ce oamenii sunt chemati la biserica de acestia? Ne sunt cumva superiori? De ce ii lasam sa se simta asa?
Raspunde

Ionut

Acum 6 ani

Prosti sunt cei ce cred in ei si se duc la biserica. 'daia au atata putere, fiindca le-o dati voi fraierilor inculti care-i bagati in seama
Raspunde

ion

Acum 6 ani

si cat te mai rabda pamantul? ca prostia ce o cari cu tine e destul de grea!!! cred ca nivelul tau de scolarizare e redus la -00. Iar daca eu sunt prost ca merg la biserica, tu nu esti decat o primata nenorocita care cauta cu disperare sa supravietuiasca.
Raspunde

popa duhu

Acum 6 ani

Popă, ghiaur păcătos, crezi că scapi de judecata lumească dar să fi sigur că nu o să scapi de adevărata judecată, cea cerească.
Raspunde

norway

Acum 6 ani

asta-i bisnitar,ne trezim curid cu el ca fgace si schimb valutar dim lri in ron si invers nu vinde asteapta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sa primeasca moca
Raspunde

comisia de etica

Acum 6 ani

Care comisie de etică????
Raspunde

Georg

Acum 6 ani

QUIZ: (ghiciti sursa citatului): Multi chemati, putini intrati....
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Nu da nenea nici o ceapă degerata pe comisia voastră de etică. Acum punctul de vedere este "secret de stat" și va fi făcut public, conform articolului după luarea deciziei. Asta dacă cineva va mai întreba de el. Sa vă vedem domnilor jurnaliști!
Raspunde

Hrubaru

Acum 6 ani

Daca a ajuns cretinul de Boanta puttatator dee cuvant al ULBS nu mai sunt multe de spus
Raspunde

Dani

Acum 6 ani

Poate daca-l momeau cu ceva banuti. Sigur venea. Iar despre cei car emerg la biserica. Foarte bine. Sa o faca. Dar la fel de bine pot inceta sa mai mearga cand biserica este repretentata de asa caractere. Unul dintre motivele pentru care nu calc in biserica este prezenta acestor caractere abjecte. Si un preot cum este Nicula nu este de ajuns. Cu o floare nu faci primavara si nici nu cureti un sistem corupt plin de turnatori la securitate, farisei si falsi duhovnici.
Raspunde

gogu din rampa

Acum 6 ani

Mai Ioane sa vede ca esti neam de scluga,te apleci la popi si le pupi poala.Dar ce sa faci?Atat te duce capul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus