Marţi,
26.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Autoritățile locale și reprezentanții romilor au discutat despre facilitarea găsirii unui loc de muncă pentru șomerii romi

Autoritățile locale și reprezentanții romilor au discutat despre facilitarea găsirii unui loc de muncă pentru șomerii romi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a organizat în 26 ianuarie seminarul  tematic  “Promovarea integrării socio-profesionale a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome”.

AJOFM Sibiu a prezentat măsurile implementate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind integrarea pe piaţa muncii a categoriilor vulnerabile, inclusiv a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome, cuprinse în programele de formare profesională şi de ocupare a forţei de muncă.

”Printre măsurile luate se numără asigurarea informării privind piaţa muncii şi punerea în contact a şomerilor romi cu angajatorii, creşterea şanselor de ocupare a persoanelor aparţinând minorităţii rome prin încurajarea mobilităţii geografice şi valorificarea capacităţilor antreprenoriale; stimularea încadrării şomerilor indemnizaţi înainte de expirarea perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj prin completarea veniturilor salariale; dezvoltarea şi certificarea competenţelor profesionale; stimularea angajatorilor care încadrează persoane aparţinând unor categorii defavorizate pe piaţa muncii prin acordarea de subvenţii; acordarea de sprijin financiar pentru înfiinţarea/dezvoltarea unor noi afaceri; și acordarea de acompaniament personalizat tinerilor romi cu risc de marginalizare socială prin încheierea de contracte de solidaritate şi oferirea de servicii specifice”, spun reprezentanții AJOFM Sibiu.

La seminar au participat reprezentanţi ai instituţiilor care au ca obiect de activitate protecţia persoanelor  cu dificultăţi de integrare şi anume: Consiliul Judeţean Sibiu, Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu precum şi reprezentanţi ai comunităţii rome: Asociaţia Romilor Nomazi şi Căldărari, Partida Romilor Pro Europa Filiala Sibiu, Fundaţia  Social Culturală a Romilor, Asociaţia pentru Dezvoltare Fortunatis  cât şi reprezentaţi ai Metodo Consultores (Spania) cu experienţă în proiecte de formare şi dezvoltare. Seminarul a avut caracter interactiv, aducând în discuţie problemele întâmpinate de persoanele de etnie romă.

”Integrarea socio-profesională a persoanelor  cu nevoi speciale printre care se numără şi persoanele de etnie romă, reprezintă unul dintre obiectivele importante ale agenţiei şi ca urmare se doreşte continuarea şi dezvoltarea parteneriatelor cu organizaţiile neguvernamentale, instituţii publice şi angajatori în vederea îndepărtării dificultăţilor legate de integrarea socio-profesională a persoanelor de etnie romă”, spun reprezentanții AJOFM Sibiu.

AJOFM Sibiu a reuşit în anul 2015 să încadreze în muncă 213 cetăţeni români de etnie romă.

Foto: alba24.ro

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

ben

Acum 5 ani

la AUSCHWIZ
Raspunde

Medici fara Frontiere.

Acum 4 ani

Oare cand o sa terminam cu stigmatizarea ? Cetateni romani de etnie roma, oare asa scrie si in actele lor de identitate? Integrarea in societate a grupurilor de persoane vulnerabile si/sau in pericol de excludere sociala se va face in momentul in care vom inceta sa le mai punem etichete . Incercati sa va imaginati aceste persoane fara invelisul exterior ( pielea ) o sa va dati seama ca toti suntem la fel . ( opinia mea, nu adevarul absolut ) .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus